Stockholm Burger Fest 2018

Stockholms första burgarfestival är större än någonsin!

16 maj 2018
Stockholm Burger Fest 2018

Stockholm Burger Fest återvänder för tredje året – bjuder in några av världens bästa hamburgerrestauranger!

Stockholm, 16 maj 2018 – Stockholms första burgarfestival är större än någonsin!

Under fredagen och lördagen den 25–26 maj 2018 återvänder Stockholm Burger Fest till Smålandstorget vid restaurangen Barrels City, ett stenkast ifrån Kungsträdgården, NK och Mood-gallerian. Där serverar Burgerdudes och Barrels Burgers & Beer hantverksburgare i världsklass till hungriga besökare under två dagar. Nytt för i år är de två internationella gästerna som har bjudits in från London – Bleecker och Eat Lagom.

Bleecker är rankade som nummer fyra i världen på Burgerdudes.se, och Eat Lagom är den hetaste stjärnan på Englands streetfoodscen just nu. Det här blir första gången som deras burgare serveras i Sverige.

”Vi har rest över hela världen i jakt på den perfekta burgaren, och har recenserat fler än 300 hamburgare från över 50 länder. Därför känns det extra roligt att ta hit London-favoriterna Bleecker och Eat Lagom till vår huvudstad. Stockholm Burger Fest har alltid handlat om att sätta burgaren i centrum, och vi och Barrels har flera spännande festivalburgare, veganska burgare och glassburgare. Det här blir en hamburgerfest utan dess like”, säger Toby Lee, Chefredaktör på Burgerdudes.se.

Stockholm Burger Fest 2018 anordnas av Burgerdudes.se – Sveriges största burgarsajt – och hamburgerrestaurangen Barrels Burgers & Beer som snart öppnar sin tredje restaurang. Precis som förra året så hålls festivalen på Smålandstorget, men nu med dubbla ytan och under två dagar. Öppettiderna är fredagen den 25 maj mellan 16–23 och lördagen den 26 maj mellan 13–23.

Festivalen är öppen för besökare i alla åldrar. Det kostar inget att delta i evenemanget, och burgarna säljs till låga priser. Det kommer även att finnas veganska och vegetariska alternativ, samt fika från Bröd & Salt och glassburgare från Stikki Nikki. Besökare kan även köpa med sig hamburgerbröd och ekologisk burgarcheddar. Stigbergets bryggeri kommer dessutom att servera en särskilt framtagen festivalöl – Stigbergets Galore IPA – till besökare som har fyllt 18 år.

Pressmaterial och information om Stockholm Burger Fest 2018 publiceras löpande på www.stockholmburgerfest.se samt i Facebook-evenemanget på www.tiny.cc/sbf18.

Om Stockholm Burger Fest
Stockholm Burger Fest är Stockholms första och största burgarfestival, som har anordnats varje år sedan 2016 med tusentals besökare varje år. Den första festivalen gick av stapeln vid Hornstulls Strand, men sedan 2017 hålls den på Smålandstorget i centrala Stockholm utanför Barrels Burgers & Beers City-restaurang. Nytt för 2018 är dubbla antalet dagar och dubbelt så stor yta, två internationella gäster från London, glassburgare och veganska burgare.

Om Burgerdudes.se
Burgerdudes.se är Sveriges största hamburgarsajt, vars redaktion består av fyra burgarälskare från Stockholm som reser världen över i jakt på den perfekta hamburgaren. Sajten grundades 2014 och har fler än 300 recensioner från 52 länder. Burgerdudes når 45 000 följare dagligen via sociala medier, och har anordnat Stockholm Burger Fest sedan 2016.

Om Barrels Burgers & Beer
Barrels Burgers & Beer är en hamburgerrestaurang och ölbar. Deras första restaurang öppnades för drygt tre år sedan på Stora Nygatan 20 i Gamla stan. I maj i fjol öppnades den andra på Smålandsgatan 22 i City, där burgarfestivalen anordnas. Alla goda ting är tre är ett välkänt uttryck, och nu öppnar Barrels sin tredje restaurang och inkluderar därmed också Södermalm i familjen. Deras prisbelönta hantverksburgare görs på 100 % svenskt kött. Barrels har varit medarrangörer av Stockholm Burger Fest sedan 2017.

Kontaktinformation:
För ytterligare information, material eller förfrågningar om Stockholm Burger Fest eller Burgerdudes.se, kontakta:

Toby Lee, Chefredaktör för Burgerdudes.se
0707-48 42 42
toby@burgerdudes.se

Topplistor

Sociala medier