Brooklyn Burger

No sleep till

1 3 5
Skriven av
Uppdaterad 20 december 2023
Foto: Mayo-Man från Brooklyn Burger.

Brooklyn Burger har sedan sin enkla början i Huskvarna expanderat till flera närliggande städer, och när vi var i Jönköping besökte vi deras centrala restaurang vid Sofiakyrkan. Vi beställde en Mayo-Man med dubbel cheddar, lök, dillpicklad gurka, majonnäs, gul senap och het ketchup, samt en kampanjburgare med dubbel cheddar, lök, isbergssallad, picklad gurka och en Big Mac-liknande sås. Båda burgarna kostade 119 kronor under lunchen och serverades med en rejäl portion pommes frites.

Det första vi märkte när burgarna serverades var att de hade blivit spetsade med pinnar, vilket fick oss att bli fundersamma. När vi besökte en av deras andra restauranger förra året serverades burgarna utan pinnar, vilet fick oss att undra i vilken utsträckning de olika köken samspelar med varandra. Brödet hade rostats fint och höll ihop väl under måltiden, men vi hade gärna sett lite mer stuns i det. Vår Mayo-Man smakade tyvärr för mycket senap, och köttpucken på 150 gram borde ha haft en mer tilltagen stekyta då den blev lite oinspirerad och enformig i smak och textur. Köttet och balansen var dock mycket bättre på deras Big Mac-kopia, som faktiskt smakade mycket som en lyxigare variant av den ikoniska burgaren. Vi vill även lyfta deras pickles som vi tyckte var mycket goda, även om vi inte gillade att de var skivade på längden. Pommes fritesen var goda med en trevligt krispig textur och en saltning som gjorde att vi åt upp alla i ett nafs.

Brooklyn Burger serverar fortfarande godkända burgare, men de måste se över framför allt tillagningssättet och proportionerna mellan ingredienserna om de vill bli en kedja att räkna med framöver.

In English

Since their humble beginnings in Huskvarna, Brooklyn Burger have expanded to several neighbouring cities, and when we were in Jönköping we visited their central restaurant by Sofiakyrkan. We ordered a Mayo-Man with double cheddar, onions, dill pickles, mayo, yellow mustard and spicy ketchup, and a campaign burger with double cheddar, onions, iceberg lettuce, pickles and a Big Mac-like sauce. Both burgers cost 119 SEK (11 USD) during lunch and came with a generous portion of fries.

The first thing we noticed when the burgers were served was that they had been skewered with sticks, which left us puzzled. When we visited one of their other restaurants last year, the burgers came without sticks, which made us wonder to what extent the different kitchens co-operate with each other. The buns were nicely toasted and held together well during the meal, but we would have liked it if they were a bit squishier. Our Mayo-Man tasted of too much mustard, and the 150 gram patty needed a deeper crust as it was a little uninspired and monotonous in both flavour and texture. However, the beef and ratios were much better in their Big Mac replica, which actually tasted a lot like a more luxurious version of the iconic burger. We also want to highlight their pickles which we thought were very good, although we didn’t like the fact that they were sliced lengthwise. The fries were tasty with a nice crispy texture and a saltiness that made us finish them in no time.

Brooklyn Burger still serve decent burgers, but they need to pay more attention to how they cook them and the ingredients’ proportions if they want to be a chain to be reckoned with in the future.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Habo, Huskvarna, Jönköping, Nässjö, Skövde Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering november 2023:
Vi har gjort ett återbesök på Brooklyn Burger och anser att de ska behålla betyget 3/5.

Uppdatering december 2022:
Vi har gjort ett återbesök till Brooklyn Burger och anser att de har höjt kvaliteten jämfört med vårt tidigare besök. Vi har därför höjt betyget från 2/5 till 3/5.

Recension från 05 december 2022

Recension skriven av Linus Josephson

Brooklyn Burger öppnade sin första restaurang 2014 i Huskvarna och har idag expanderat till Jönköping, Skövde och Nässjö. När vi gjorde vår första besök 2015 tyckte vi att burgarna kändes slarviga, men efter många tips om att de blivit bättre gjorde vi ett besök på deras grillkiosk på torget i Nässjö. Deras meny består av tolv burgare prissatta mellan 94 och 114 kronor, inklusive vegetariska och veganska alternativ. Vi valde deras Mayo-Man med dubbel cheddar lök, pickles, senap, het ketchup och majonnäs. På lunchen kostade burgaren 109 kronor inklusive pommes frites och en dricka, och vi lade dessutom till en extra köttpuck för smått hiskeliga 45 kronor.

Burgaren såg mycket bättre ut än den gjorde under vårt första besök och vi såg genast fram emot vår måltid. Brödet var mjukt och snyggt rostat på insidan, precis som vi förväntar oss av ett burgarhak med ambitioner. Första tuggan avslöjade dock att deras egenmalda kött var alldeles för kompakt och tuggigt, och att det inte heller kryddats tillräckligt mycket. Stekytan var däremot beundransvärt bra, och vi uppskattade den verkligen. Den längdskivade gurkan smakade gott, men blev något ojämnt fördelad just på grund av att den skurits på längden. Efter några tuggor märkte vi att brödet hade svårt att stå emot köttsafterna och blev både väldigt platt och blött. Vi kände även att hela burgaren borde ha haft lite mer tryck i smakerna för att ta sig till nästa nivå. Både deras vanliga pommes frites och deras sötpotatispommes frites (för 10 kronor extra) var av riktigt hög kvalitet, och var både välfriterade och välsmakande.

Brooklyn Burger har verkligen steppat upp sitt game och serverar numera riktigt schysta smashburgare, men det finns fortfarande en hel del de borde jobba med om de vill bli en solklar rekommendation.

Brooklyn Burger opened their first restaurant in Huskvarna back in 2014, and can now also be found in Jönköping, Skövde and Nässjö. When we first visited them back in 2015 we ate a messily prepared hamburger, but after hearing that they’d improved we paid them a new visit at their grill kiosk in Nässjö’s town centre. Their menu consists of 12 different burgers costing between 94 and 114 SEK (8.5–10.5 USD), including vegetarian and vegan options. We ordered their Mayo-Man with double cheddar, pickles, spicy ketchup, mustard, and mayo. During lunch hours our burger cost 109 SEK (10.5 USD) including french fries and a soft drink, and we also added an additional patty for an eye-watering 45 SEK (4.5 USD).

Our burger looked much better this time around, and we immediately started to look forward to our meal. The bun was soft and nicely toasted on the inside, just as we’d expected of an aspiring burger joint, but our first bite revealed that their house-ground beef was far too compact and chewy, and also rather under-seasoned. Thankfully the crust was really good, and we liked that part a lot. The long and thinly sliced pickles tasted nice, but were a bit unevenly distributed due to their cut. And after a while we also noticed that the bun had problems handling all the beef juices, and became flat and soggy towards the end of the meal. Overall, we felt that the flavours ought to have packed more of a punch in order to ascend to the next level. Both their regular french fries and their sweet potato french fries (for an additional 10 SEK – 1 USD) were really tasty and well-cooked.

Brooklyn Burger have definitely stepped up their game and serve nice smash burgers, but they still have a lot of work to do if they want to become an unmissable burger destination.

Recension från 13 juni 2018

Recension skriven av Linus Josephson

Brooklyn Burger öppnade sin första restaurang i Huskvarna 2014, och har sedan dess expanderat med ytterligare tre restauranger i Jönköping och Skövde. Vi besökte deras originalrestaurang i Huskvarna som hade en gemytlig, men något anspråkslös, inredning.

Alla deras köttburgare görs av 100 % svenskt nötkött från Skövdes slakteri som mals dagligen, och även brödet bakas dagligen av ett lokalt bageri. Det fanns med andra ord alla förutsättningar för att få en riktigt bra burgare, särskilt då de var generöst prissatta. Vi beställde en Brooklyn Original med dressing, rödlök, tomat, sallad och cheddarost för 84 kronor, samt sötpotatispommesfrites för 35 kronor extra.

Men burgaren som serverades på vårt bord av den vänliga personalen gav tyvärr ett riktigt slarvigt första intryck. Först och främst så hade den spetsats med en pinne – ett grepp vi nog aldrig kommer att förstå oss på – och dressingen hade runnit ut längst sidorna och gjorde allt kladdig redan innan vi hunnit ta vår första tugga. När vi väl började äta insåg vi direkt att dressingen var för söt, och att salladen mest bestod av hårda skaft som gjorde burgaren besvärlig att äta. Det kändes även som att köttet skulle ha mått bättre av en högre fetthalt, och det var tyvärr även ganska kompakt och hade behövt en mer märkbar stekyta.

Brooklyn Burger kändes därför inte alls särskilt bra, och burgarna led av alltför många slarvfel för vi ska kunna rekommendera dem.

Brooklyn Burger first opened 2014 in Huskvarna, Sweden, and today they have three more burger joints in Jönköping and Skövde. We ordered their Brooklyn Original burger with dressing, red onions, tomato, lettuce and cheddar cheese for 84 SEK. The burger gave a sloppy first impression with the wooden stick holding everything together, and the overflowing dressing made a mess of our meal before it even began. The dressing was way too sweet for our taste, and the lettuce mostly consisted of the hard end pieces which messed up the texture. The patty also lacked a satisfactory crust and was quite compact and dry. Taking all of these mistakes into consideration makes it difficult for us to recommend a visit to Brooklyn Burger

Topplistor

Sociala medier