Restaurang Ät

"Restaurang Drick" hade varit mer passande

2

Restaurang Ät ligger i centrala Nyköping och serverar både svensk husmanskost och streetfood gjorda på ekologiska och svenska råvaror. Utöver maten så har de även en gedigen lista med olika ölsorter och -stilar som borde passa de flesta ölkonnässörer där ute. Deras meny innehåller ett par riktigt intressanta hamburgare, och vi beställde deras ”Ät-burgare” med en acceptabel prislapp på 110 kronor, inklusive pommes frites och en barbecuemajonnäs.

Ät-burgaren innehöll ost, sallad, tomat och lök, men gav tyvärr ett slarvigt första intryck med ojämnt fördelad karamelliserad lök och ett bröd som såg ut att sväva ett par centimeter ovanför köttpucken. Brödet hade dessutom ett hårt skall runt sig, och var därför inte särskilt formbart. Smaken på brödet var det åtminstone inget fel på, men det stora problemet var egentligen köttet som kort och gott var både torrt och smaklöst. Köttet tillagades nämligen i ugn innan det fick en snabb stekning på stekbordet, och personalen berättade att detta berodde på att de ville vara mer effektiva under lunchrushen. Detta resulterade såklart i en torr köttpuck med en otillfredsställande stekyta.

Vi var inte heller helt övertygade av de slumpmässigt utplacerade ingredienserna, och smaken från den karamelliserade löken tog över lite väl mycket. Pommes fritesen var som tur var väldigt goda. med en härlig krispighet och bra kryddning.

Sammanfattningsvis så var vi mer imponerade av ölsortimentet på Restaurang Ät än de oinspirerande burgarna, och återvänder nog främst för att testa deras goda hantverksöl i framtiden.

In English

Restaurang Ät is a restaurant in Nyköping focusing on traditional Swedish cuisine and streetfood made from organic and domestic ingredients. And in addition to their food menu they have an impressive assortment of craft beers. The menu contained several interesting burgers, but we settled for their Ät burger, costing a reasonable 110 SEK with fries and a barbecue mayo.

Apart from the patty, the burger contained cheese, lettuce, tomato and onions, but our first impressions weren’t that great. The caramelised onions were haphazardly placed and the bun looked extremely oversized and was covered with a hard crust. The bun actually tasted fine, but the actual patty was the main problem, since it was both dry and tasteless. The reason for this was that they cook the meat in an oven, and then just place them on the griddle before serving. The staff told us that this was in order to keep up with demand during the hectic lunch hours, but this resulted in a dry patty with hardly any crust.

We weren’t too happy with the random placement of most ingredients either, and flavours from the caramelised onions were a bit overwhelming. We did like the fries at least, and found them to be nicely crispy and seasoned.

At the end of the day, we were more impressed with the craft beer assortment at Restaurang Ät than we were with the actual burgers.

Adress

Västra Storgatan 14, Nyköping

Mer information

Webbplats

Gilla och dela

Topplistor

Socialt