Circle K

1

Håll käften-äckligt

Vi brukar inte recensera snabbmatskedjor eftersom de inte brukar utge sig för att sälja gourmetburgare. Men nu har bensinstationen Circle K med sina 295 bemannade mackar gett sig in i matchen med sin ”Håll käften-burgare”. Den har tagits fram av Petters burgarkedja Käk, med bokspånsrökt bacon, två skivor cheddarost och skivad gul lök i ett briochebröd för 84 kronor.

Problemet är bara att Circle K använder sig av sous vide-tillagat kött. Sous vide är en matlagningsteknik som går ut på att vakuumförpackade ingredienser tillagas i ett vattenbad tills de når önskad temperatur. Denna metod kan faktiskt fungera för hamburgare om man steker dem snabbt efteråt, men eftersom Circle K fryser in köttet efter tillagningen och sedan värmer upp det i en ugn så får inte köttet någon stekyta. Det smakade ingenting och kändes nästan som frigolit i munnen.

Vi tyckte visserligen att det var lite fiffigt att de värmde köttet, baconet och osten som en färdig enhet i ugnen, och briochebrödet från Garant är ju ett av de bästa butiksbröden på marknaden. Men eftersom brödet inte var uppvärmt så kändes det bortslösat. Baconet smakade faktiskt helt okej trots att det var helt mjukt, och osten smakade ganska mycket. Det var inte så gott, men den distinkta smaken bröt i alla fall av smakerna något. Bäst var Käks egen dressing, som hade lite sting och karaktär.

Men i det stora hela var det här en av de sämsta burgarna vi har ätit, och då har vi ändå recenserat 300 restauranger. Circle K har långt kvar att gå.

In English

We usually don't review burgers from fast food chains, since they don't pretend to serve gourmet hamburgers. But Circle K in Sweden have stepped up to the plate with their collaboration with Swedish rap artist Petter and his burger joint Käk. They have designed a "Shut your mouth burger" (Håll käften-burgare in Swedish) with bacon, double cheddar, onions and dressing in a brioche bun. The main issue is that Circle K's sous vide prepared meat is mushy and tasteless, with a mouthfeel that reminded us of styrofoam. The bacon was soft but tasted alright, and the cheddar packed a lot of flavour even though it wasn't very nice. We quite liked the spicy dressing and their choice of brioche bun, but since it was cold it didn't really do much. This is one of the worst burgers we've eaten, and that's saying a lot seeing as we've reviewed 300 restaurants.

Topplistor

Socialt