Krubb

Klassiskt Krubb

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 27 februari 2023
Krubb

Krubb öppnade sin första restaurang i Stockholm under 2016, och detta är faktiskt tredje gången vi recenserar dem. Under åren har de både öppnat och stängt restauranger, samt även sålt av flera av dem till konkurrenter. Numera finns de på två platser i huvudstaden – en i Telefonplan och en i Sundbyberg. Vi besökte deras sistnämnda restaurang nyligen och beställde två olika burgare – en Cheese med 150 gram kött, ost, ostkräm, karamelliserad lök, sallad och dressing samt en Chili med 150 gram kött, cheddar, picklad rödlök, jalapeños, sallad och dressing. Burgarna kostade 165 kronor (119 kronor under lunchen) inklusive en portion mixed fries med tillhörande dippsås.

Våra burgare anlände prydligt monterade, och det första vi slogs av var hur mjukt allt var – särskilt brödet som nästan försvann när vi lyfte upp burgaren. Köttet hade en grym crust, men det var något störande att ostskivorna täckte så lite av köttet på vår Chili-burgare. Men själva köttsmaken var riktigt god, och vi uppskattade både saftigheten och kryddningen. Den hade starka och syrliga smaker som smakade gott var för sig, men vi saknade en balans mellan dem. Då hade vår Cheeseburgare ett mycket bättre helhetstänk, även om den var något för söt. Deras mixed fries var riktigt goda och välfriterade, och vi tyckte att både den vanliga pommes fritesen och sötpotatispommesfritesen var utmärkta. Tryffeldippen som ingick föll oss dock inte i smaken med sin alldeles för tunga smak från tryffeloljan.

Krubb serverar fortfarande väldigt goda hantverksburgare, och det är tydligt att de har tänkt igenom hur deras meny och hela restaurangkoncept ska fungera. Och även om de inte tillför särskilt mycket nytt så är vi glada över att de fortfarande gör sin grej och berikar Stockholms burgarscen med sina klassiska burgare.

In English

Krubb opened their first restaurant in Stockholm back in 2016, and this is actually the third time we review them properly. Over the years they’ve both opened and closed various restaurants, and they’ve even sold several of them to competitors. Now they can be found in two places in the Swedish capital – in Telefonplan and in Sundbyberg. We visited the latter location recently and ordered two burgers – a Cheese with a 150-gram beef patty, cheese, cheese creme, caramelised onions, lettuce and burger sauce plus a Chili with a 150-gram beef patty, cheddar, pickled red onions, jalapeños, lettuce and burger sauce. They cost 165 SEK (16 USD) – or 119 SEK (11.5 USD) during lunch hours – including mixed fries and a dip.

Our burgers arrived and looked very neat, and the first thing we noticed was how soft they were – especially the bun that was almost too fluffy when we picked it up. The beef had a great crust, but would have preferred it if our Chili burger was covered with more cheese. But the meat flavour was all there, and we enjoyed both the juiciness and how it was seasoned. The Chili burger had a lot of spiciness and acidity which tasted great, but the flavours were a bit unbalanced. Our Cheese was more well-rounded, even though it was a tad too sweet. Their mixed fries were well-cooked and very tasty, and we liked the regular potato and sweet potato fries equally. But the included truffle dip tasted of too much truffle oil and was a disappointment.

Krubb still serve a very well-made craft burger, and it’s clear that they’ve thought through everything from the menu choices to their interiors. And even though they don’t bring that much that’s new to the table, we’re happy to see that they’re still doing their thing and improving upon Stockholm’s burger scene.

Adress

Telefonvägen 22A & Pontonjärgatan 28, Stockholm Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering februari 2023:
Vi har gjort ett återbesök på Krubb och anser att de ska behålla betyget 4/5.

Uppdatering februari 2021:
Vi har gjort ett återbesök på Krubb och anser att de ska behålla betyget 4/5.

Recension från 26 februari 2021

Recension skriven av Linus Josephson

När vi recenserade Krubb för första gången sommaren 2017 var de en ung kedja med expansionsplaner, men idag ser det lite annorlunda ut. Konceptet har köpts upp, och flera av deras restauranger ingår nu i den snabbt växande burgarkedjan Brödernas eller har ombildats till det nya restaurangkonceptet Claro, och Krubb har i skrivande stund bara två restauranger kvar; på Kungsholmen och vid Telefonplan i Stockholm. Deras meny är i stort sett oförändrad sedan vårt förra besök med tolv olika burgare som kostar runt 130 kronor, inklusive en läsk och ”mixed fries”, som är en kombination av vanliga pommes frites och sötpotatispommesfrites.

Maten serverades precis som vanligt i en korg med burgaren och tillbehören prydligt på var sin sida. Vår Dubbel Cheese var en mäktig skapelse med 150 gram kött, inbjudande smält ost, ostcrème, karamelliserad lök och glänsande bröd. Den kändes riktigt bra i handen tack vare det mjuka samt följsamma brödet som agerade exemplariskt i detta syfte. Köttet hade en fin stekyta, och var både luftigt och otroligt lättuggat. Osten tillsammans med ostcrèmen, den karamelliserade löken och dressingen skapade en väldigt mjuk känsla som förstärktes ytterligare av de andra ingredienserna. Men vi hade gärna haft lite mer textur och något som bröt av smakerna mer för att ta smakerna till nästa nivå. Vi testade även en kampanjburgare vars silverlök och pickles gav allt en fin balans, även om stekytan på just denna burgare tyvärr var mer bränt än karamelliserad. Deras mixed fries hade en helt klart godkänd krispighet och hade även ett litet mjukt inre – precis som det ska vara.

Överlag var vi väldigt nöjda med vår måltid på Krubb. Med sin godkända prissättning och kvalitativa råvaror serverar de burgare som fortfarande lever upp till de höga kraven som ställs av dagens burgarentusiaster.

When we first reviewed Krubb back in the summer of 2017, they were a budding Swedish burger chain with lofty expansion goals, but today paints a different picture. They’ve sold their concept, and most of their restaurants now belong to the fast-growing burger chain Brödernas or have been converted to the new concept called Claro. Nowadays, Krubb have two restaurants left in Stockholm; one in Kungsholmen and one by the Telefonplan subway station. Their menu is similar to our previous visits, with 12 burgers costing around 130 SEK (16 USD), including a soft drink and mixed fries (a combination of regular and sweet potato fries).

Our food came served in a basket, with the burger and fries neatly side by side. Our Dubbel Cheese was an impressive burger with a 150-gram beef patty, enticingly melted cheese, cheese crème, caramelized onions and a shiny bun. It felt great in our hand, much thanks to the soft bun that really held everything together. The patty had a really good crust, and was both light and easy to chew. The melted cheese, cheese crème and onions added some really nice and soft flavours, and worked great with the other ingredients. But we would have liked some different textures and perhaps something acidic to cut through the flavours and elevate the burger. We also tried one of their campaign burgers with white onions and pickles, which was nicely balanced, but the patty was overcooked and a bit burnt. Their mixed fries were crispy on the outside and soft on the inside, just like they should be.

Overall we were very happy with our meal at Krubb. Their acceptable pricing and high quality ingredients make them into a burger joint that still lives up to today’s highly set burger standards.

Recension från 19 juli 2017

Recension skriven av Marcus Sjöström

Krubb ligger på östra Kungsholmen i Stockholm, inte så långt ifrån Rådhusets tunnelbanestation. Det är inte så stort inomhus, men de har en stor uteservering som gör stället perfekt för en sommarburgare när vädret tillåter. Vi fick dessutom beställa vår mat och dryck via en app, och det fungerade oväntat smidigt att sköta beställningen själv vid bordet.

Vi beställde en Chili med jalapeños och inlagd rödlök samt en Smokey med BBQ-sås och bacon. Båda burgarna hade även ost, tomat, sallad och dressing. Till detta fick vi en mix av vanliga pommes frites och sötpotatis-pommesfrites, samt tryffelmajonnäs som dip. Trots att det var middagspriser vid vårt besök så gick maten bara på 100 kronor, vilket var klart imponerande på oss.

Brödet var bra rostat och höll ihop bra. Köttet var oväntat löst i konsistensen och lite för välsaltat, men det var också saftigt och gott. Det höll dessutom ihop under hela måltiden. Övriga delar kändes ganska ordinära. Den rätt lilla portionen pommes frites hade för mycket vanlig potatis och alldeles för lite sötpotatis för vår smak, och BBQ-såsen smakade mest bara sött.

Som helhet så tyckte vi dock att allt var gott och dessutom väldigt prisvärt, och vi kan inte göra annat än att ge Krubb en varm rekommendation.

Topplistor

Sociala medier