Smakkultur

3

Gedigen burgare i ekologisk matbutik

Utöver sin foodtruck har Smakkultur även öppnat en restaurang. Den ligger på övervåningen i den ekologiska matbutiken Paradiset, som nyligen slog upp portarna på Södermalm i Stockholm.

Deras cheeseburgare är smakrik och prisvärd, men dras med ett par nybörjarfel som inte kan viftas bort. Det mjuka briochebrödet är saftigt, men eftersom det är rätt brett leder det till att köttpucken på 120 gram blir väldigt platt. Burgaren blir därför ganska torr, trots att köttet mediumstekts med en perfekt rosa kärna. Som tur är kostar det endast 130 kronor för en dubbelburgare på 240 gram, vilket ger en bättre bröd-till-kött-ratio och som mättar länge.

Vi har besökt såväl foodtrucken som restaurangen vid flera tillfällen, och varje gång har grönsakerna varit kylskåpskalla. Ett svalt salladsblad är en sak, men att sätta tänderna i en tjock och iskall tomatskiva gör ingen glad. Vid det senaste besöket var inte ens brödet uppvärmt, vilket känns som ren rejäl nybörjarmiss.

Rent upplevelsemässigt är det trevligare att besöka Smakkulturs restaurang och sitta ned, och de burgarna har även varit snäppet bättre än foodtruckmaten. Betygsmässigt hamnar de i alla fall båda på en gedigen trea.

In English

Not only does Smakkultur have a foodtruck, but they've also opened a restaurant in the new and organic-focused grocery store Paradiset in Stockholm's Södermalm district. The burgers are tasty, but a bit inconsistent. The brioche bun is excellently fluffy, but since it's a bit wide the 120 gram patty gets a bit thin and dry. Thankfully a double (240 gram) burger is relatively inexpensive, but this kind of forces you to make a large meal out of your burger visit. The main letdown is the fact that their vegetables always are ice cold, which is really annoying.

Adress

Brännkyrkagatan 62-64, Stockholm

Mer information

Webbplats

Gilla och dela

Topplistor (Se samtliga topplistor här)

Socialt