MEATliquor är en av pionjärerna för den moderna burgarscenen, och började servera sina burgare redan 2008 på en parkeringsplats i Londons utkanter. Vi åt hos dem för första gången för snart 15 år sedan, och numera har de sju restauranger i Englands huvudstad. Dessutom så har de en filial i Brighton, och det är den restaurangen vi besökte senast. Den grällt inredda lokalen var charmigt punkigt inredd, och menyn bjöd som vanligt på burgare, kycklingrätter och massor av sides. Vi beställde deras mest klassiska burgare Dead Hippie med två senapsstekta köttpuckar, ost, hackad silverlök, pickles, ketchup och Dead Hippie-sås, samt kycklingburgaren Tower Block med friterad kyckling, american cheese, två hashbrowns, inlagda jalapeños, coleslaw och en burgardressing. Burgarna kostade 13,5 GBP (165 kronor) styck, och på lunchen ingick pommes frites och en läsk.
Båda våra burgare var kladdiga och väldigt inbjudande, och Dead Hippie var precis lika god som alltid. Det senapsstekta köttet var saftigt och otroligt smakrikt – om än en aning för salt. Stekytan var rejält tilltagen och varje tugga bjöd på massor av smak, samtidigt som senapen verkligen sitt och gav ett djup. Vi uppskattade syran från både picklesen och burgardressingen, och den strimlade salladen bidrog med lite fräscht krisp. Kycklingburgaren med coleslaw och hash browns var otroligt överdådig, men ganska svåräten. Men den bjöd på gott om smaker och den friterade kycklingen var jättegod – krispig på utsidan och saftig i mitten. Brödet på båda burgarna var supermjukt och följsamt, och även om det hade tjänat på att rostas mer på insidan så höll det ihop väl. Våra Nashville Hot-kryddade pommes frites var också smakrika, med sin riktigt heta pommeskrydda.
MEATliquor är precis lika bra som alltid, med sina smakrika och mättande burgare. De förtjänar både ett besök och en plats i burgarnas historieböcker.
In English
MEATliquor is one of the pioneers of the modern burger scene, and began slinging burgers back in 2008 in a car park on the outskirts of London. We ate their burgers for the first time almost 15 years ago, and now they have seven restaurants in the English capital. They also have a branch in Brighton, which is the restaurant we visited most recently. The brightly decorated premise had a charmingly punk interior, and their menu offered the usual burgers, chicken dishes and lots of sides. We ordered their most classic burger, the Dead Hippie, with two mustard-fried beef patties, cheese, chopped white onion, pickles, ketchup and Dead Hippie sauce, as well as the Tower Block chicken burger with fried chicken, American cheese, two hash browns, pickled jalapeños, coleslaw and a burger sauce. The burgers cost 13.5 GBP (17.5 USD) each, and during lunch hours we also got french fries and a soft drink.
Both of our burgers were messy and very inviting, and the Dead Hippie was just as good as ever. The mustard-fried patties were juicy and incredibly yummy – albeit a tad too salty. They had a deep crust and every bite offered lots of flavour, while the mustard really came through and added depth. We appreciated the acidity from both the pickles and the burger sauce, and the shredded lettuce added a little fresh crunch. The chicken burger with coleslaw and hash browns was incredibly lavish, but quite difficult to eat. However, it tasted very nice and the fried chicken was delicious – crispy on the outside and super juicy in the middle. The buns on both burgers were soft and pliable, and even though it ought to have been toasted more on the inside, it held together well. Our Nashville Hot seasoned french fries were also tasty and really spicy.
MEATliquor’s burgers are just as good as ever, with their rich and satisfying portions. They deserve a visit, and also a place in the burger history books.
Madrid
New York
Brighton
Luleå