MEATliquor

Meat To Please You

1 4 5
Skriven av
Foto: Dead Hippie från MEATliquor.

MEATliquor är en av pionjärerna för den moderna burgarscenen, och började servera sina burgare redan 2008 på en parkeringsplats i Londons utkanter. Vi åt hos dem för första gången för snart 15 år sedan, och numera har de sju restauranger i Englands huvudstad. Dessutom så har de en filial i Brighton, och det är den restaurangen vi besökte senast. Den grällt inredda lokalen var charmigt punkigt inredd, och menyn bjöd som vanligt på burgare, kycklingrätter och massor av sides. Vi beställde deras mest klassiska burgare Dead Hippie med två senapsstekta köttpuckar, ost, hackad silverlök, pickles, ketchup och Dead Hippie-sås, samt kycklingburgaren Tower Block med friterad kyckling, american cheese, två hashbrowns, inlagda jalapeños, coleslaw och en burgardressing. Burgarna kostade 13,5 GBP (165 kronor) styck, och på lunchen ingick pommes frites och en läsk.

Båda våra burgare var kladdiga och väldigt inbjudande, och Dead Hippie var precis lika god som alltid. Det senapsstekta köttet var saftigt och otroligt smakrikt – om än en aning för salt. Stekytan var rejält tilltagen och varje tugga bjöd på massor av smak, samtidigt som senapen verkligen sitt och gav ett djup. Vi uppskattade syran från både picklesen och burgardressingen, och den strimlade salladen bidrog med lite fräscht krisp. Kycklingburgaren med coleslaw och hash browns var otroligt överdådig, men ganska svåräten. Men den bjöd på gott om smaker och den friterade kycklingen var jättegod – krispig på utsidan och saftig i mitten. Brödet på båda burgarna var supermjukt och följsamt, och även om det hade tjänat på att rostas mer på insidan så höll det ihop väl. Våra Nashville Hot-kryddade pommes frites var också smakrika, med sin riktigt heta pommeskrydda.

MEATliquor är precis lika bra som alltid, med sina smakrika och mättande burgare. De förtjänar både ett besök och en plats i burgarnas historieböcker.

In English

MEATliquor is one of the pioneers of the modern burger scene, and began slinging burgers back in 2008 in a car park on the outskirts of London. We ate their burgers for the first time almost 15 years ago, and now they have seven restaurants in the English capital. They also have a branch in Brighton, which is the restaurant we visited most recently. The brightly decorated premise had a charmingly punk interior, and their menu offered the usual burgers, chicken dishes and lots of sides. We ordered their most classic burger, the Dead Hippie, with two mustard-fried beef patties, cheese, chopped white onion, pickles, ketchup and Dead Hippie sauce, as well as the Tower Block chicken burger with fried chicken, American cheese, two hash browns, pickled jalapeños, coleslaw and a burger sauce. The burgers cost 13.5 GBP (17.5 USD) each, and during lunch hours we also got french fries and a soft drink.

Both of our burgers were messy and very inviting, and the Dead Hippie was just as good as ever. The mustard-fried patties were juicy and incredibly yummy – albeit a tad too salty. They had a deep crust and every bite offered lots of flavour, while the mustard really came through and added depth. We appreciated the acidity from both the pickles and the burger sauce, and the shredded lettuce added a little fresh crunch. The chicken burger with coleslaw and hash browns was incredibly lavish, but quite difficult to eat. However, it tasted very nice and the fried chicken was delicious – crispy on the outside and super juicy in the middle. The buns on both burgers were soft and pliable, and even though it ought to have been toasted more on the inside, it held together well. Our Nashville Hot seasoned french fries were also tasty and really spicy.

MEATliquor’s burgers are just as good as ever, with their rich and satisfying portions. They deserve a visit, and also a place in the burger history books.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Brighton, London England

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering november 2025:
Vi har gjort ett återbesök till MEATliquor och anser att de ska behålla sitt betyg.

Uppdatering september 2022:
Vi har gjort ett återbesök till MEATliquor och anser att de ska behålla sitt betyg.

Recension från 29 september 2022

Recension skriven av Toby Lee

29 september 2022, MEATliquor

Meat To Please You.

MEATliquor stod på frontlinjerna för den nya vågen av burgarrestauranger som började dyka upp i London under tidigt 2000-tal, då de var banbrytande med sitt grymma kött och sin punkiga attityd. När vi startade Burgerdudes för åtta år sedan hade vi ätit hos dem i flera år, och rankade deras burgare bland Englands bästa. Numera finns de både i och utanför London, och efter några års väntan har vi äntligen fått sätta tänderna i deras burgare igen.

Menyn är i princip likadan som tidigare, med ett massivt utbud av burgare, tillbehör, milkshakes och drinkar. Men valet föll som vanligt på deras signaturburgare Dead Hippie för 11,75 GBP (145 kronor) (12.5 USD), som innehöll två senapsstekta, hängmörade köttpuckar, ost, hackad silverlök, pickles, ketchup och Dead Hippie-sås. Och burgaren vi fick var rejält kladdig och maffig. Den var visserligen prydligt monterad, men ändå täckt med massor av aptitretande sås. Första tuggan bjöd på rejäla smaker från såväl kött som såser. Vi hade gärna sett lite saftigare köttpuckar, men smakmässigt stämde allt bra. De andra ingredienserna fungerade ypperligt tillsammans, särskilt deras signatursås som gjorde att burgaren kändes som en superladdad och ganska unik – om än aningen kladdig – cheeseburgare.

MEATliquor har lyckats med konststycket att hålla fanan högt efter alla dessa år och vi rekommenderar ett besök mer än någonsin. Men kom både hungrig och törstig, för det är helt klart värt att utforska hela deras meny.

MEATliquor was a part of the new wave of burger restaurants that started opening in the early 2000’s, and paved the way with their fresh beef and punk attitude. When we started Burgerdudes eight years ago we’d been fans for years, and ranked their burgers among England’s best. Nowadays they can be found in London and other English cities, and after a few years of going without it was finally time to eat their burger again.

Their menu was practically the same as before, with a huge selection of burgers, sides, milkshakes and cocktails. But like always, we ordered their signature burger Dead Hippie for 11.75 GBP (12.5 USD), which contained two mustard fried, dry-aged beef patties, cheese, diced white onions, pickles, ketchup and Dead Hippie sauce. And the burger we got was really saucy and satisfying. It had been assembled neatly, whilst still looking deliciously scruffy. Our first bite was filled with flavours from both the beef and condiments. The patties could have been juicier, but flavourwise everything worked great. And the rest of the ingredients worked really well together, especially their signature sauce that elevated our meal to a super charged and rather unique (albeit a bit messy) cheese burger.

MEATliquor have managed to maintain their high quality after all these years, and we recommend a visit now more than ever. But make sure that you’re both hungry and thirsty when you visit them, as it’s well worth exploring the rest of their menu as well.

Recension från 15 november 2014

Recension skriven av Toby Lee

15 november 2014, MEATliquor

Londonklassikern står sig än.

Det började med att folk vallfärdade till Yianni Papoutsis foodtruck MEATwagon på en parkeringsplats i London 2009, och ett par år senare öppnade MEATliquor i närheten av Bond Street. Och det var då den engelska burgarhajpen började bli stor på allvar. Numera finns den lilla kedjan i stora delar av England, samt även i Singapore.

Inredningen är skränigt punkig, ljudnivån är hög och köerna ringlar sig långa. Favoriten på menyn heter Dead Hippie, som består av två senapsstekta köttbitar med stekt lök. Köttet är smakrikt, men det smörstekta brödet kan ibland vara överdrivet flottigt. Pommes fritesen bjuder inte heller på några rejäla smaksensationer, och om du väljer att få dem täckta med ost och kött lär du behöva äta allt med kniv och gaffel. Mastigt är bara förnamnet.

Kvaliteten brukar vara hög, även om konkurrensen är enorm och lokala restauranger kan ha skiftande kvalitet. Vi ansåg till exempel att deras restaurang i Brighton var sämre än varianterna i London. MEATliquors motto är ”kom hit hungrig, lämna stället full”, vilket passar oss alldeles utmärkt. Cocktaillistan är nämligen minst lika bra som burgarna.

”Come hungry – Leave drunk” may be one of the best slogans of our time. Yianni Papoutsis’ legendary burger joint marked the start of London’s rise in the burger scene, and the original venue doesn’t disappoint. Do yourself a favour and wash down a mustard fried Dead Hippie burger with one of their bespoke cocktails.

Topplistor

Sociala medier