Gorilla Burger Bar har en restaurang i Tašmajdanparken i centrala Belgrad, och är ett väldigt omtyckt burgarhak. När vi testade dem förra året så blev vi dock inte jätteimponerade, då både brödet och köttet var ganska torra. När vi återvände till Belgrade Burger Festival 2025 möttes vi dock av en helt annan burgare än förra gången. Deras Spicy Paradise innehöll cheddar, tomat, sallad, marinerad salladslök, rökta jalapeños och hot sauce och kostade 1390 RSD (135 kronor). Och när vi fick in burgaren blev vi informerade om att köttpucken på 150 gram var gjord på hästkött från deras egen gård. Nåväl, det var åtminstone inte gorillakött.
Efter att den initiella chocken lagt sig så kunde vi glatt konstatera att detta var en mycket godare burgare än förra året. Hästköttet var rosa i mitten och bjöd på väldigt mycket smak med en lätt ton av viltkött som påminde lite om hjort. Det var välkryddat och riktigt gott, och även om det var ganska magert så var texturen ganska mör. Men lite bättre stekyta hade inte skadat. Det aningen för stora brödet var mjukt och squishy, och höll ihop väl under hela måltiden. Cheddarosten bjöd på en trevlig krämighet och den marinerade salladslöken var syrlig med en fräschör som verkligen märktes. Vi uppskattade även att burgaren bjöd på en hel del hetta från deras rökta jalapeños och den heta såsen. Överlag så var ration mellan de olika ingredienserna också riktigt välbalanserad.
Vi blev positivt överraskade av hästköttsburgaren på Gorilla Burger Bar, och faktum är att de hade förbättrat i princip allt jämfört med vårt förra besök. Vi vet att de även har egna Black Angus-kor, så nästa gång vi besöker dem så ska vi se om förbättringen även innefattar deras vanliga nötköttsburgare.
In English
Gorilla Burger Bar is a very popular burger joint in Tašmajdan Park in central Belgrade. When we tried them last year, however, we weren’t very impressed, as both the bread and the meat were a little dry. When we returned to the Belgrade Burger Festival in 2025, however, we received a completely different burger. Their Spicy Paradise contained cheddar, tomato, lettuce, marinated green onions, smoky jalapeños and hot sauce and cost 1,390 RSD (14 USD). When we received the burger, we were informed that the 150-gram patty was made from horse meat from their own farm. Well, at least it wasn’t gorilla meat.
After gathering our thoughts and taking our first bite, we were happy to find that this was a much better burger than last year. The horse meat was pink in the middle and offered a lot of taste with a venison-like flavour. It was well seasoned, and although it was quite lean, the texture was quite tender. We would have preferred a bit more crust though. The slightly too large bun was soft and squishy and held together well throughout the meal. The cheddar cheese was well melted and offered a pleasant creaminess, and the marinated green onions were tangy with a freshness that really stood out. We also appreciated that the burger offered a lot of heat from their smoked jalapeños and the hot sauce. Overall, the ratio between the different ingredients was also really well balanced.
We were pleasantly surprised by the horse meat burger at Gorilla Burger Bar, and the fact is that they had improved pretty much everything compared to our last visit. We know that they also have their own Black Angus cows, so next time we visit them, we’ll see if the improvement also includes their regular beef burgers.
Madrid
New York
Brighton
Luleå