
KP Burger öppnade sin första restaurang redan 2017, och kedjan finns numera i flera olika länder. De har fått en hel del uppmärksamhet för sina kreativa burgarkombinationer, och när vi fick chansen att testa dem under Belgrade Burger Festival 2025 så fick vi prova deras kanske mest udda skapelse hittills. Burgaren hette Beef Cherry och innehöll cheddar, mozzarella, körsbär och bacon, och kostade 1300 RSD (120 kronor).
Burgaren serverades i ett svart bröd, vilket onekligen såg både dramatiskt och intressant ut. Tyvärr så var det just brödet som blev en av de största besvikelserna, då det var alldeles för mjukt och saknade nästan helt textur då det knappt var rostat på insidan. Det var också lite för stort i förhållande till innehållet. Den ganska tjocka köttpucken smakade gott och hade en fin rosa kärna, men det var lite överarbetat och därför ganska kompakt. Cheddarosten var fint smält och bidrog med en härlig krämighet, men mozzarellan blev tyvärr grynig i konsistensen och drog ner helhetsintrycket. Den riktiga vattendelaren var dock de syrliga och syltiga körsbären, som förde tankarna till dessert snarare än burgare. På egen hand var smaken intressant och ganska frisk, men de gifte sig inte med de andra ingredienserna och kombinationen blev alldeles för spretig.
Trots att KP Burger inte hittade rätt balans denna gång så vill vi ändå ge dem en eloge för att de vågar tänja på gränserna och inte räds att experimentera. Vi älskar genomtänkta stuntburgare och kreativa grepp, men det här kändes mer som ett koncept för konceptets skull där resultatet tyvärr blev mer konstigt än kulinariskt.
In English
KP Burger opened their first restaurant back in 2017, and the chain now offers burgers in several different countries. They have received a lot of attention for their creative burger combinations, and when we got the chance to try them during the Belgrade Burger Festival 2025, we got to try what is perhaps their most unusual creation to date. The burger was called Beef Cherry and contained cheddar, mozzarella, cherries and bacon, and cost USD 1,300 (12 USD).
Our burger came in a black bun, which undoubtedly looked both dramatic and interesting. Unfortunately, the bun was one of the big disappointments, as it was far too soft and lacked almost any texture due to it barely being toasted on the inside. It was also a little too big in relation to the other ingredients. The fairly thick beef patty was tasty and had a nice pink centre, but it was a bit overworked and rather dense. The cheddar was nicely melted and added a great creaminess, but unfortunately the mozzarella was grainy in texture and brought down our overall impression. The real deal breaker, however, were the tart and jammy cherries, which reminded us more of dessert than burgers. On their own, the flavour was interesting and quite fresh, but they didn’t marry well with the other ingredients and the combination was too scattered.
Even though KP Burger didn’t quite get the balance right this time, we still want to commend them for daring to push the boundaries and not being afraid to experiment. We love well-thought-out stunt burgers and creative twists, but this felt more like a concept for the sake of it, and the result was unfortunately more strange than satisfying.