Smash Burgers Beograd

Still a Smash

1 3 5
Skriven av
Foto: Dubbel Western från Smash Burgers Beograd.

När Smash Burgers Beograd öppnade sin första restaurang i Belgrad 2021 påstod de att de var stadens första smashburgarrestaurang. Sedan dess har de expanderat till tre enheter och vi testade deras burgare för första gången under Beograd Burger Festival 2024. Nu var vi tillbaka på 2025 års festival, där de erbjöd samma meny som året innan. Vi valde att återigen testa en dubbel Western, som bestod av två köttpuckar, emmentalerost, krispigt bacon, rödlök, isbergssallad och westernsås för 890 RSD (85 kronor).

Precis som förra gången serverades burgaren invirad i folie, vilket resulterade i en schysst smält ost men också att texturen blev väldigt mjuk. Köttet var saftigt, och även om vi önskade mer och tydligare crust tyckte vi att de gjort stora framsteg sedan förra årets besök. Brödet var mjukt och hade en viss stuns. Vi hade dock önskat att det rostats mer på insidan för lite mer textur. Westernsåsen, som var en blandning av BBQ-sås och majonnäs, var bättre balanserad denna gång och inte lika söt. Baconet var krispigt, men tillförde inte särskilt mycket smak. Som tur var så bjöd westernsåsen på en hel del rökighet. Salladen och löken var tyvärr alldeles för tunt skurna, och eftersom de blivit lätt ångkokta av värmen i folien så blev de väldigt mjuka.

Smash Burgers Beograd fortsätter att servera klart godkända burgare, men även om det var snäppet bättre denna gång så förblir betyget detsamma. Vi hoppas i alla fall att de fortsätter med denna utveckling, för detta är helt klart en smashburgare värd att kolla in nästa gång du är i Serbiens huvudstad.

In English

When Smash Burgers Belgrade opened their first restaurant in Belgrade in 2021, they claimed to be the city’s first smash burger restaurant. Since then, they have expanded to three locations, and we tried their burgers for the first time during the Belgrade Burger Festival in 2024. Now we were back for the festival in 2025, where they offered the same menu as before. We once again opted for a double Western, consisting of two beef patties, Emmental cheese, crispy bacon, red onions, iceberg lettuce and western sauce for 890 RSD (8.5 USD).

Just like last time, our burger arrived wrapped in foil, which resulted in nicely melted cheese but also made the texture very soft. The beef was juicy, and even though we would have preferred a more distinct crust, we thought they had made great progress since last year’s visit. The bun was soft and springy, but it should have been toasted more on the inside for a better texture. The western sauce, which was a mixture of BBQ sauce and mayo, was better balanced this time and not as sweet. The bacon was crispy but didn’t add much flavour. Fortunately, the western sauce offered plenty of smokiness. Unfortunately, the lettuce and onion were cut far too thinly, and as they had been slightly steamed by the heat of the foil, they were very soft.

Smash Burgers Beograd continues to serve perfectly decent burgers, but even though it was a bit better this time, our score remains the same. We hope they continue to develop, because this is definitely a smash burger worth checking out next time you’re in Serbia’s capital.

Adress

Takovska 50, Omladinskih brigada 18b & Blagoja Parovića 102g, Belgrade Serbia

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering juni 2025:
Vi har gjort ett återbesök på Smash Burgers Beograd och anser att de ska behålla sitt betyg.

Recension från 08 oktober 2024

Recension skriven av Marcus Sjöström

08 oktober 2024, Smash Burgers Beograd

Smash Burgers Beograd öppnade 2021 i Belgrad och kallade sig då stolt för Belgrads första smashburgarrestaurang. De togs väl emot av lokalborna, och hypen har varit fortsatt stark. De har i skrivande stund tre ställen utspridda i den serbiska huvudstaden, men vi passade på att testa dem på burgarfestivalen Belgrade Burger Festival 2024. Menyn på festivalen var samma som de har på sina restauranger, och av de fem burgare som erbjöds så beställde vi en dubbel Classic med cheddar, pickles, lök, senap och ketchup samt en dubbel Western med emmenthalerost, bacon, rödlök, isbergssallad och western-sås för 790 RSD (75 kronor) styck.

Vi stod och tittade på när de stekte våra burgare, och slogs av hur länge köttet låg på stekbordet. Det var tydligt att de gjorde saker på ett annat sätt än vad vi är vana vid. Burgarna serverades väl inslagna i aluminiumfolie, och kändes ångkokta efter uppackning då allt var varmt, mjukt och lite fuktigt. Köttet hade en jämnmjuk textur, och saknade en tydlig stekyta. Cheesburgaren Classic var ganska välbalanserad med en tydlig syra och trevliga texturer från picklesen och löken, även om ketchupen fick lite för stor plats. Baconet på vår Western var riktigt gott, men såsen bestod främst av en rejält söt bbq-sås som vi inte var jätteförtjusta i.

Smakerna var rätt goda, men det här var samtidigt ganska långt ifrån svenska eller amerikanska smashburgare. Men vi ser även att Smash Burgers Beograd aktivt försöker anamma de burgartrender som svept över Europa och stora delar av resen av världen, och vi uppskattar ambitionerna då engagemanget behövs för att driva utvecklingen framåt. Om de bara fokuserar mer på hur de tillagar köttet så kommer vi att bli nöjdare nästa gång.

Smash Burgers Beograd opened in 2021 in Belgrade, proudly calling themselves Belgrade’s first smash burger restaurant. They were well received by locals, and the hype has remained strong. They currently have three locations in the Serbian capital, but we took the opportunity to try them at the Belgrade Burger Festival 2024. The menu at the festival was the same as they have in their restaurants, and of the five burgers offered, we ordered a double Classic with cheddar, pickles, onions, mustard and ketchup and a double Western with Emmenthal cheese, bacon, red onion, iceberg lettuce and western sauce for 790 RSD (7.5 USD) each.

We stood and watched them fry our burgers, and were struck by how long the patties stayed on the griddle. It was clear that they did things in a different way than we are used to. The burgers were served well wrapped in aluminium foil, and felt steamed after unwrapping as everything was hot, soft and slightly moist. The beef had an evenly soft texture, and lacked a distinct crust. The Classic cheeseburger was quite well balanced with a clear acidity and nice textures from the pickles and onions, although the ketchup was a bit too prominent. The bacon on our Western was really good, but the sauce was mainly a really sweet bbq sauce that we weren’t super fond of.

The flavours were quite good, but at the same time, this was quite far from Swedish or American smash burgers. But we also see that Smash Burgers Beograd is actively trying to embrace the burger trends that have swept across Europe and much of the rest of the world, and we appreciate the ambition as the commitment is needed to drive development forward. If they just focus more on how they cook the meat, we will be even happier next time.

Topplistor

Sociala medier