Frankie Burgers

Free Willy

1 3 5
Skriven av
Foto: Willy Cheese från Frankie Burgers.

Frankie Burgers i Madrid har två restauranger som ligger centralt i den spanska huvudstaden. De har även en smashrestaurang vid namn Frankie Smash, men vi besökte restaurangen i Lagasca som fokuserade på tjockpucksburgare. Inredningen hade en avslappnad lounge-känsla, och menyn bjöd på sex nötköttsburgare, en kycklingburgare och en vegetarisk burgare. Vi beställde dels en Original med cheddar, pickles, lök och Frankie-sås för 13 EUR (140 kronor) och den lustigt namngivna Willy Cheese med grillad getost, karamelliserad lök och chipotlesås för 14 EUR (150 kronor). Pommes frites ingick i priset.

Våra burgare såg inte särskilt aptitretande ut när de anlände, för proportionerna var lite skeva med lite för smala köttpuckar och ett väldigt brett och mjukt briochebröd. Osten på vår Original täckte även köttet helt, så vi blev överraskade över hur gott det faktiskt var när vi tog vår första tugga. Köttet hade nämligen en krispig stekyta och var riktigt saftigt. Det skulle vara mediumstekt, men var fortfarande väldigt rött i mitten. Men trots detta så var själva köttsmaken ganska mild, och vi hade föredragit mer salt och peppar. När vi hällde på lite senap och ketchup så lyfte dock smakerna markant. Picklesen bjöd på mycket smak, men var lite för söta. Den anmärkningsvärt döpta Willy Cheese fick både rejält med smak och textur från getosten, och allt livades upp av hettan i chipotlemajonnäsen. Det här var faktiskt en väldigt god getostburgare. Brödet var dock det största problemet på båda burgarna, då det var för stort och inte höll ihop under måltiden. Det blev väldigt hoptryckt och borde dessutom ha rostats mer. Pommes fritesen var goda och salta, och det märktes att de var gjorda på plats inne på restaurangen.

Frankie Burgers erbjuder vällagade burgare i en skön miljö, men har svårt att sticka ut mot Madrids vassaste burgarställen.

In English

Frankie Burgers in Madrid have two restaurants located in the centre of the Spanish capital. They also have a smash burger restaurant called Frankie Smash, but we visited their restaurant in Lagasca, which focused on thick patty burgers. The interior had a relaxed lounge feel, and the menu offered six beef burgers, one chicken burger and one vegetarian burger. We ordered an Original with cheddar, pickles, onions and Frankie sauce for 13 EUR (15 USD) and the amusingly named Willy Cheese with grilled goat’s cheese, caramelised onions and chipotle sauce for 14 EUR (16 USD). French fries were included in the price.

Our burgers didn’t look particularly appetising when they arrived, as the proportions were a little off with slightly too thin patties and very wide and soft brioche buns. The cheese on our Original also completely covered the meat, so we were surprised at how good it actually tasted when we took our first bite. The meat had a crispy surface and was very juicy. It was supposed to be medium rare, but was still very red in the middle. Despite this, the beef taste was quite mild, and we would have preferred more salt and pepper. However, when we added a little ketchup and mustard, everything improved significantly. The pickles were tasty, but a little too sweet. The remarkably named Willy Cheese had both a lot of flavour and texture from the goat cheese, and everything was livened up by the heat of the chipotle mayonnaise. This was actually a very good goat cheese burger. However, the bun was the biggest problem with both burgers, as it was too big and didn’t hold together during the meal. It became very squashed and should also have been toasted more. The french fries were tasty and salty, and it was clear that they were made on site in the restaurant.

Frankie Burgers serve well-made burgers in a comfortable environment, but struggle to stand out among Madrid’s best burger joints.

Adress

Calle de Espronceda 17 & Calle de Lagasca 33, Madrid Spain

Mer information

Topplistor

Sociala medier