Stockholm Burger Fest 2016 är nu över!

Resultat för Stockholm Burger Fest 2016:
Juryns röst:
  • Första plats – Funky Chicken Food Truck (Stockholm)
  • Andra plats – Sliders by Flippin’ Burgers (Stockholm)
  • Tredje plats – Ribhaus (Västerås)
Publikens röst:
  • Första plats – Funky Chicken Food Truck (Stockholm)
  • Andra plats – Burgarbussen (Falun)
  • Tredje plats – Ribhaus (Västerås)

För citat och sammanfattning, läs vårt pressmeddelande (pdf).

Missa inte årets största evenemang för alla burgarälskare!

Vad är Stockholm Burger Fest?

Lördagen den 28 maj – på internationella burgardagen – är det dags för Stockholm Burger FestHornstulls Marknad i Stockholm.

Mellan 18.00 och 21.00 samlar vi sex av landets främsta burgartruckar för att avgöra vem som är bäst av de bästa. Så kom och ät fantastiska burgare med oss och rösta på din favorit! Det är gratis att besöka evenemanget och vi välkomnar burgarälskare i alla åldrar. Hamburgarna säljs till låga priser och det kommer självklart att finnas vegetariska alternativ. Den bästa burgaren kommer att röstas fram av både publiken och en expertjury.

Vi kommer dessutom att anordna roliga tävlingar med våra samarbetspartners Yelp och Foodora, så ta med dig ett gott humör och din festligaste aptit.

Vi är Burgerdudes.se – Sveriges största burgarsajt. Vi älskar hamburgare och har under de senaste åren rest världen över i vår jakt på den perfekta burgaren. På vår sajt hittar du fler än 200 recensioner!

Truckarna

Burgarbussen Falun

Faluns stolthet Burgarbussen har tagit sin hemstad med storm med sin Dirtburger, och nu kommer de äntligen till Stockholm för att låta oss smaka på deras hyllade mästerverk. Dirtburgaren är bl.a. gjord på nötkött och bröd från Falun och är toppad med deras egeninlagda gurka som enligt dem själva har "en smak av enhörning och fjärilsvingar".

Funky Chicken Stockholm

Funky Chicken Food Truck är ett välkänt namn för alla som bor och jobbar i Nacka, då de främst står vid Nacka Strand under vardagarna. På helgerna brukar de dock ta sig till Hornstulls Marknad, och är en självklar deltagare på Stockholm Burger Fest 2016. Vi är helt sålda på deras Triple Cheese Burger gjord på nötkött och tre smakrika ostskivor.

Gnarly Burger Stockholm

Gnarly Burgers foodtruck är en vanlig syn på Stockholms gator. De kallar sina kreationer för "autentisk amerikansk mat", och vi kan inte annat än hålla med. Förvänta dig smaskig hängmörad högrev och en egeninlagd rödlök som är härligt syrlig. De har även en utmärkt restaurang i Vasastan, och kommer att öppna ytterligare ett ställe inom kort.

Nya Carnegiebryggeriet Stockholm

Nya Carnegiebryggeriet är en nykomling på Stockholms burgarscen, och deras foodtruck har i skrivande stund inte ens börjat rulla på stadens gator. Men hamburgaren som de serverar på sin restaurang i bryggeriet i Hammarby Sjöstad är gjord på förstklassiga ingredienser och smälter nästan i munnen. Det ska bli otroligt spännande att se om deras truckburgare kan nå samma resultat.

RibHaus Västerås

RibHaus kombinerar amerikansk dinermat med koreanska smaker, och tvekar inte att introducera ingredienser som kimchi och ssamjang i sina burgare. Efter en lyckad säsong på Hornstulls Marknad 2015 öppnade de sin restaurang i Västerås under början av detta år. Nu kommer de till Stockholm Burger Fest 2016 med sitt klassiska burgartält för att än en gång servera förstklassiga burgare.

Sliders by Flippin’ Burgers Stockholm

Flippin' Burgers startade den stora burgartrenden i Stockholm redan 2012, och deras senaste tillskott är trucken Sliders som serverar förstklassiga burgare i miniformat från en färgstark bil som drar blickarna till sig. De små munsbitarna av kött, bröd, ost och stekt lök håller samma höga kvalitet som restaurangen, och har varit ett välkommet inslag på Stockholms gator sedan lanseringen förra året.

Press

Burgerdudes.se

Burgerdudes.se är Sveriges största webbplats om burgare med 787 burgarrecensioner från 466 städer i 61 länder.