Burgerdudes.se presenterar Stockholm Burger Fest 2017 i samarbete med Barrels Burgers & Beer och Burgerland.

Stockholm Burger Fest 2017 är nu över!

Fira internationella burgardagen på Stockholm Burger Fest 2017! Söndagen den 28 maj mellan 10.00-22.00 på Smålandsgatan 22, utanför Barrels Burgers & Beers nyöppnade restaurang i centrala Stockholm! (Barrels City öppnar den 25 maj.)

Evenemanget

Här på Burgerdudes.se älskar vi hamburgare, och internationella burgardagen den 28 maj är det perfekta tillfället att fira vår favoriträtt. Vi lanserar vår första signaturburgare någonsin - The Burgerdude - tillsammans med Barrels Burgers & Beer, och passar därför på att bjuda in till en fantastisk burgarfest så att du kan bli en av de första som får testa den.

Stockholm Burger Fest 2017 firas på torget utanför Barrels Burgers & Beers nya restaurang (öppnar den 25/5) på Smålandsgatan 22 i centrala Stockholm (bakom NK och PK-huset - ett stenkast från Kungsträdgården och Norrmalmstorg) under söndagen den 28 maj mellan 10.00 och 22.00. Fira hamburgarens dag med oss och testa vår nya kampanjburgare före alla andra!

Förra året kom tusentals besökare, så se till att vara ute i god tid!

The Burgerdude in the making

I det inhägnade området utanför restaurangen kommer vi att ha tre stekbord - en för varje burgare som säljs - samt massor av bord och bänkar.

Burgarna säljs dessutom till festivalpriset 100 kronor!

The Burgerdude kommer sedan att säljas på båda Barrels-restaurangerna under hela juni månad, så det här blir första gången den serveras!

Och inte nog med det! Vår vän Sofie "Burgerland" Lundberg kommer också att finnas på plats med sin omåttligt populära och supergoda signaturburgare "The Burgerland" som har varit månadens burgare hela två gånger under det senaste året. Den klassiska burgaren "Barrels" kommer också att säljas, så här finns något för alla.

Är du vegetarian och/eller glutenintolerant? Inga problem! Det finns både vegetariska burgare (lacto-ovo) och glutenfria bröd.

Vi ses den 28 maj! Kom tidigt - kom hungrig!

Burgarna

Vi serverar tre olika burgare på Stockholm Burger Fest 2017: The Burgerdude, The Burgerland och Barrels!

The Burgerdude

The Burgerdude - den första signaturburgaren från Burgerdudes.se!

Vi har ätit burgare över hela världen, och vår första signaturburgare har fått massor av inspiration från våra resor. The Burgerdude kombinerar hetta och sälta med massor av ost, och resultatet är något hela redaktionen kan stå bakom. Majonnäsen i kombination med avokadon ger en ljuvlig krämighet, som följs upp av ett knaprigt baconhack blandat med inlagd röd chili som livar upp smaklökarna. Och under detta ligger det saftiga köttet med två ostskivor (cheddar och emmentaler). Vi tycker att denna kombination av smaker är helt magisk!

The Burgerland - favoriten från @Burgerland

Om du gillar burgare och Instagram känner du nog till Sofie Lundbergs konto @burgerland. Hennes signaturburgare gör ett återbesök under Stockholm Burger Fest 2017 med en härligt sötstark jalapeño-relish, knaprig rostad lök och en eldig srirachamajonnäs, samt både cheddar- och emmentalerost. Missa den inte!

Barrels - en given klassiker!

Är du sugen på något mer traditionellt? Då får du inte missa Barrels egen favoritburgare med cheddarost, silverlök, inlagd gurka, ketchup, majonnäs och dijonsenap.

The Burgerdude har premiär på Stockholm Burger Fest 2017, och kommer sedan att säljas på båda Barrels-restaurangerna under hela juni.

FAQ

Var anordnas Stockholm Burger Fest 2017?

Stockholm Burger Fest 2017 anordnas på Smålandstorget utanför Barrels Burgers & Beers nya restaurang (som öppnar den 25/5) på Smålandsgatan 22 (bakom NK och PK-huset, ett stenkast ifrån Kungsträdgården och Norrmalmstorg). Vi kommer alltså inte att vara på Hornstulls Marknad som förra året, eller på restaurangen i Gamla Stan.

Händer det något på restaurangen i Gamla Stan?

Restaurangen på Stora Nygatan 20 i Gamla Stan har öppet som vanligt, men deltar inte i festligheterna. Om du går fel så tar det mindre än 20 minuter att gå mellan restaurangerna, så lägg på ett kol!

Hur ska alla få plats? Förra året kom det tusentals personer!

Vi vet att det kom väldigt många besökare förra året, men i år kommer vi att ha öppet i hela 12 timmar istället för bara tre. Vi öppnar redan klockan 10 och stänger klockan 22, och även om det förväntas bli mycket folk under högtryckstimmarna så finns det möjlighet för alla att få en burgare. Vi kommer även att ha ett kontrollerat insläpp och utsläpp av personer, så det kommer inte att vara överfullt inne på torget. Men kom gärna så tidigt som möjligt!

Kostar det något att komma in på festivalen?

Nej, vi tar inget inträde. Burgarna säljs dessutom till det låga priset 100 kronor.

Finns det något vegetariskt alternativ? Har ni glutenfritt bröd?

Barrels erbjuder vegetariska burgare (lacto-ovo). På hamburgaren "The Burgerdude" kommer baconet även att bytas ut mot rostad lök. Det finns dessutom glutenfritt bröd.

Finns det någon åldersgräns?

Nej, vi har ingen åldersgräns för att komma in på området. Men för att köpa alkohol måste du självklart vara minst 18 år gammal (så glöm inte legitimationen).

Kommer restaurangen ha öppet samtidigt?

Ja, restaurangen på Smålandsgatan har öppet som vanligt, fast med en något begränsad meny och utan kampanjburgarna och -priserna. Restaurangen på Stora Nygatan 20 har också öppet som vanligt och deltar inte i Stockholm Burger Fest 2017.

Burgerdudes

Burgerdudes

Burgerdudes.se är Sveriges största burgarsajt, och vi reser världen över i jakt på den perfekta burgaren så att vi kan guida dig till de bästa hamburgarna i vårt ständigt växande recensionsarkiv. Vi har i skrivande stund fler än 230 recensioner från 30+ länder!

Sajten lanserades under 2014, men vi på redaktionen har ätit burgare ihop ända sedan 2009. Vi vet verkligen hur en bra burgare ska smaka.

Förra året anordnade vi Stockholm Burger Fest i Hornstull, som blev en enorm publiksuccé med tusentals hungriga besökare. I år lyfter vi konceptet ytterligare ett snäpp och lanserar vår första signaturburgare på Stockholm Burger Fest 2017 på Barrels Burgers & Beers nyöppnade restaurang i centrala Stockholm.

Press

För mer information om Stockholm Burger Fest, kontakta Toby Lee på toby@burgerdudes.se eller 0707-48 42 42.

Stockholm Burger Fest 2017 anordnas av Burgerdudes.se tillsammans med Barrels Burgers & Beer och Burgerland. Samarbetspartners: Nya Carnegiebryggeriet, Pilsner Urquell, Fritz Cola, Väddö Gårdsmejeri och Bröd & Salt

All information är preliminär och kan komma att ändras utan föregående meddelande.