Stockholm Burger Fest 2022

Sveriges första och största burgarfestival återvänder för en fyrdagarsfestival utan dess like.

Burgarna

Burger & Beyond (England)

Burger & Beyond har snart fem restauranger i London, och de smashar några av de godaste hamburgarna vi någonsin har ätit. På Stockholm Burger Fest 2022 serverar de sin mytomspunna Bacon Butter Burger (Stockholm Style) som lagas efter deras egna recept och av deras egen personal, med svenska ingredienser. Vi snackar härligt hängmörat kött, ost, bacon och deras världsberömda majonnäs med brynt smör – i ett specialbakat bröd. Den ljuvliga kombinationen av djupa, härliga smaker är sagolik.

Gasoline Grill (Danmark)

Gasoline Grill har nio restauranger i Köpenhamn, och serverar tveklöst Danmarks bästa hamburgare. De medverkade dessutom på Stockholm Burger Fest 2019 där de serverade tusentals fantastiska burgare. Nu gör de en bejublad comeback på årets festival med sin grymma cheeseburgare, som innehåller ost, deras smakrika Gasoline-dressing, lök och pickles. En riktig fullträff!

Burgerdudes

Burgerdudes burgare är en tweakad festivalvariant av vår första signaturburgare med Barrels, och innehåller en solig smaksensation med en spicy avokadocrème, hackat bacon, röd chili och ekologisk burgarcheddar. Denna krämiga och smakrika skapelse är det perfekta sättet att fira festivalens comeback!

MissburgerBabe

MissBurgerbabe från Burgerdudes står bakom denna pattymelt-burgare med kött, ost, bearnaisesås och rostad lök. Äkta comfort food helt enkelt!

Information

26-29 maj 2022

Sveriges första och största burgarfestival återvänder för en fyrdagarsfestival utan dess like. Under den 26-29 maj 2022 får du testa några av världens bästa burgare! Årets internationella gäster är Burger & Beyond från England och Gasoline Grill från Danmark, samt sanslöst goda svenska burgare från Barrels. Fira in sommaren tillsammans med Burgerdudes och Barrels, i samarbete med fritz-kola och Korvbrödsbagarn.

Öppettider

  • Torsdag 26/5: 12-22
  • Fredag 27/5: 12-23
  • Lördag 28/5: 12-23
  • Söndag 29/5: 12-20

Fullständig meny finns här.

VIP-insläpp en timme före öppning (köp biljett här). Med förbehåll för ändringar. Observera att burgarna från våra internationella gäster kan sälja slut framåt slutet av varje dag!

Följ oss på sociala medier för den senaste informationen:

VIP-Biljetter

Köp en VIP-biljett till Stockholm Burger Fest 2022 och njut av fyra festivalburgarna – en hel timme före alla andra. Skippa folkmassorna och få hela måltiden serverad på en gång (i stället för att köa till varje burgare). I priset ingår alla de fyra unika festivalburgarna från Burger & Beyond, Gasoline Grill, Burgerdudes och MissBurgerbabe. Vi släpper ett väldigt begränsat antal VIP-biljetter till varje dag, och biljetten gäller enbart för den dagen och tidpunkten du har valt. Självklart får du stanna kvar på festivalen så länge du vill när vi öppnar för allmänheten.

Obs! Biljetten gäller alltså endast den dag och tid du har valt.*

*Med förbehåll för ändringar. Om öppettiderna skulle ändras så meddelar vi detta via våra sociala medier. VIP-insläppet kommer i alla fall alltid att vara före de ordinarie öppettiderna.

Köp VIP-biljetter

Sponsorer

Under Stockholms Burger Fest 2022 är Korvbrödsbagarn en av årets sponsorer. När du äter festivalburgarna från Burgerdudes och Missburgerbabe så är brödet från Korvbrödsbagarn, ett bröd bakat med potatisflingor med inspiration från USA. Det är ett mjukt, saftigt och fluffigt bröd med mindre socker och bakat på enbart växtbaserade råvaror.

Korvbrödsbagarn har marknadens bredaste sortiment av fastfood-produkter och för mer info och inspiration kan du besöka dem på lantmannen-unibake.se (kunder) och korvbrodsbagarn.se (konsument).

Vanliga frågor

Var och när anordnas Stockholm Burger Fest 2022?

Festivalen anordnas på torget utanför Barrels City, ett stenkast ifrån Kungsträdgården och Norrmalmstorg (Smålandsgatan 22). Datumen är torsdag 26 maj till söndag 29 maj.

Vilka öppettider har festivalen?

Torsdag 12-22, fredag och lördag 12-23 samt söndag 12-20. VIP-insläpp en timme före öppning (köp biljett här). Med förbehåll för ändringar. Observera att burgarna från våra internationella gäster kan sälja slut framåt slutet av varje dag!

Kostar det något att komma in på festivalen?

Nej, inträdet är gratis.

Kommer det att finnas vegetariska och veganska burgare?

Ja, på Barrels restaurang i anslutning till festivalområdet kommer man att kunna beställa deras veganska burgare. Vi serverar även pommes frites. Och restaurangen Saigon Stories, La Neta och BodyBuddy har också öppet inne på festivalområdet, med flera vegetariska maträtter!

Kommer det att finnas tillbehör?

Ja, vi kommer även att servera pommes frites.

Kommer det att finnas glutenfria alternativ?

Festivalburgarna Burgerdudes och MissBurgerbabe kan fås med glutenfritt bröd. Burgarna från våra internationella gäster (Burger & Beyond och Gasoline Grill) kan dock inte fås med glutenfritt bröd.

Har ni vidtagit åtgärder för att korta köerna i år?

Ja! Vi kommer att ha ett VIP-insläpp en timme innan öppning varje dag (mer info kommer snart!), och vi har dessutom förlängt festivalen med ytterligare en dag. Vi jobbar kontinuerligt med att effektivisera betalningen och organisationen av köerna.

Hur stora är burgarna och vad kostar de?

Vi vill att folk ska kunna testa flera olika festivalburgare eftersom de är unika för Stockholm Burger Fest. Så därför är de lite mindre. Burgarna kommer att ha cirka 85 gram kött och kostar 95 kronor styck.

Hur fungerar VIP-inträdet?

Med en VIP-biljett får du njuta av alla fyra festivalburgare – en hel timme före alla andra. Skippa folkmassorna och få hela måltiden serverad på en gång (i stället för att köa till varje burgare). I priset ingår de fyra unika festivalburgana från Burger & Beyond, Gasoline Grill, Burgerdudes och MissBurgerbabe. Vi släpper ett väldigt begränsat antal VIP-biljetter till varje dag, och biljetten gäller enbart för den dagen och tidpunkten du har valt*. Självklart får du stanna kvar på festivalen så länge du vill när vi öppnar för allmänheten.

*Med förbehåll för ändringar. Om öppettiderna skulle ändras så meddelar vi detta via våra sociala medier. VIP-insläppet kommer i alla fall alltid att vara före de ordinarie öppettiderna.

Kan man betala med kontanter?

Nej, Stockholm Burger Fest är kontantfri. Endast kortbetalning gäller.

Är evenemanget familjevänligt?

Ja, alkoholförsäljning kommer dock förekomma på området (ta med legitimation om du vill köpa alkohol).

Är hundar tillåtna?

Ja, tänk dock på att det kommer att vara mycket folk.

Arrangörer

Burgerdudes

Burgerdudes är världens största webbplats för burgare med 809 recensioner från världens alla hörn. Detta har gjort dem till Sveriges ledande experter på burgare.

Barrels Burgers & Beer

Barrels Burgers & Beer är en av Sveriges mest prisbelönta, välkända och välrenommerade restauranger med fokus på gourmetburgare.