Stockholm Burger Fest 2023
2-4 juni 2023
Fre 16-23, Lör 12-23, Sön 12-20

Sveriges första och största burgarfestival återvänder!

Maten

Burger & Beyond (England)

Burger & Beyond återvänder till Stockholm Burger Fest 2023 från London för att smasha en förbättrad variant av sin legendariska Bacon Butter Burger (Stockholm Style). Vi snackar härligt hängmörat svenskt kött, ost, bacon och deras världsberömda brynt smör-majonnäs – i ett mjukt, sesamtoppat bröd. Helt magiskt! Inte undra på att de rankas som Europas bästa burgarhak!

Goldies (Tyskland)

Goldies i Berlin serverar Tysklands bästa burgare, och vi lever för deras slogan "Best bad food in town". Deras debut på Stockholm Burger Fest blir första gången de tar klivet utanför Berlin, och med sig har de sin klassiska cheeseburgare – kött, ost, hemlagade pickles, hackad silverlök, senap och ketchup i ett omvälvande mjukt potatisbröd.

Burgerdudes

Årets festivalburgare från Burgerdudes X Barrels är helt orimligt god, med svenskt kött, bacon, cheddar, pickles, lök och Burgerdudes nya magnifika burgarsås med en sötma och värme som du bara måste uppleva. Och allt detta omslutet av ett färskbakat specialbröd från det fantastiska Uppsala-bageriet La Fabbrica!

Ekologiska Pommes frites

Det finns ju inget tillbehör som passar bättre till en burgare än pommes frites. Och under Stockholm Burger Fest 2023 serverar vi givetvis krispiga pommes frites som friterats härligt gyllene och saltats varsamt. Komplettera med en dippsås så är du i hamn.

Festivalöl

Det världsberömda mikrobryggeriet Omnipollo brygger just nu en unik öl till årets festival! Omnipollo® Burger Beer kommer endast att säljas på Stockholm Burger Fest 2023!

Så här beskriver Omnipollos grundare Henok Fentie årets festivalöl: "Omnipollo® Burger Beer är en hazy IPA på 6,1 % bryggd med 100 % noga utvald Citrahumle som vi tycker passar perfekt till hamburgare".

Information

2-4 juni 2023

Stockholm Burger Fest 2023 blir en tredagarsfestival som anordnas den 2-4 juni utanför Barrels City (Smålandsgatan 22) i centrala Stockholm. Sveriges första och största hamburgarfestival anordnas av Burgerdudes och Barrels Burgers & Beer.

Årets huvudsponsorer är Pilsner Urquell, bageriet La Fabbrica, fritz-kola och Ginger Joe.

Vi har även släppt ett begränsat antal VIP-biljetter för dig som vill komma in före alla andra och njuta av alla burgarna på en gång.

VIP-Biljetter

Köp en VIP-biljett till Stockholm Burger Fest 2023 och njut av hela festivalmenyn – en hel timme före alla andra (kl. 15 på fredag och kl. 11 på lördag och söndag). Skippa folkmassorna och få hela måltiden serverad på en gång (i stället för att köa till varje burgare).

Nytt för i år är en exklusiv ”Mitt på dagen-VIP” på lördag eftermiddag (15-17), för dig som vill uppleva festivalkänslan under ordinarie öppettider och ändå få alla burgare serverat på ett bräde!

I priset ingår alla de tre unika festivalburgarna från Burger & Beyond, Goldies och Burgerdudes X Barrels, samt pommes frites och en läsk.

Köp VIP-biljetter

Sponsorer

Vanliga frågor

Var och när anordnas Stockholm Burger Fest 2023?

Festivalen anordnas på torget utanför Barrels City, ett stenkast ifrån Kungsträdgården och Norrmalmstorg (Smålandsgatan 22). Datumen är fredag 2 juni till söndag 4 juni.

Vilka öppettider har festivalen?

Fredag 16-23, lördag 12-23 samt söndag 12-20. VIP-insläpp en timme före öppning (köp biljett här). Med förbehåll för ändringar. Observera att burgarna från våra internationella gäster kan sälja slut framåt slutet av varje dag!

Kostar det något att komma in på festivalen?

Nej, inträdet är gratis.

Kommer det att finnas vegetariska och veganska burgare?

Ja, på Barrels restaurang i anslutning till festivalområdet kommer man att kunna beställa deras veganska burgare. Vi serverar även pommes frites.

Kommer det att finnas tillbehör?

Ja, vi kommer även att servera pommes frites.

Kommer det att finnas glutenfria alternativ?

Festivalburgaren Burgerdudes kan fås med glutenfritt bröd. Burgarna från våra internationella gäster (Burger & Beyond och Goldies) kan dock inte fås med glutenfritt bröd.

Har ni vidtagit åtgärder för att korta köerna i år?

Ja! Vi kommer att ha ett VIP-insläpp en timme innan öppning varje dag samt även en "Mitt på dagen-VIP" (köp biljett här. Vi jobbar kontinuerligt med att effektivisera betalningen och organisationen av köerna.

Hur stora är burgarna och vad kostar de?

Vi vill att folk ska kunna testa flera olika festivalburgare eftersom de är unika för Stockholm Burger Fest. Så därför är de lite mindre. Burgarna kommer att ha cirka 85 gram kött och kostar 99 kronor.

Hur fungerar VIP-inträdet?

Med en VIP-biljett får du njuta av alla tre festivalburgare – en hel timme före alla andra. Skippa folkmassorna och få hela måltiden serverad på en gång (i stället för att köa till varje burgare). I priset ingår de tre unika festivalburgana från Burger & Beyond, Goldies, och Burgerdudes samt en valfri läsk och pommes frites. Vi släpper ett väldigt begränsat antal VIP-biljetter till varje dag, och biljetten gäller enbart för den dagen och tidpunkten du har valt*. Självklart får du stanna kvar på festivalen så länge du vill när vi öppnar för allmänheten.

*Med förbehåll för ändringar. Om öppettiderna skulle ändras så meddelar vi detta via våra sociala medier. VIP-insläppet kommer i alla fall alltid att vara före de ordinarie öppettiderna.

Hur fungerar "Mitt på dagen-VIP"?

Nytt för i år är att vi lanserar en exklusiv "Mitt på dagen-VIP" på lördag eftermiddag (15-17), för dig som vill uppleva festivalkänslan och ändå få alla burgare serverat på ett bräde! Prata med en entrévärd på plats under VIP-timmarna så tar vi hand om dig!

*Med förbehåll för ändringar. Om öppettiderna skulle ändras så meddelar vi detta via våra sociala medier. VIP-insläppet kommer i alla fall alltid att vara före de ordinarie öppettiderna.

Kan man betala med kontanter?

Nej, Stockholm Burger Fest är kontantfri. Endast kortbetalning gäller.

Är evenemanget familjevänligt?

Ja, alkoholförsäljning kommer dock förekomma på området (ta med legitimation om du vill köpa alkohol).

Är hundar tillåtna?

Ja, tänk dock på att det kommer att vara mycket folk.

-->

Arrangörer

Burgerdudes

Burgerdudes är världens största webbplats för burgare med 809 recensioner från världens alla hörn. Detta har gjort dem till Sveriges ledande experter på burgare.

Barrels Burgers & Beer

Barrels Burgers & Beer är en av Sveriges mest prisbelönta, välkända och välrenommerade restauranger med fokus på gourmetburgare.