
Brooklyn Burger öppnade sin första restaurang 2014 i Huskvarna och har idag expanderat till Jönköping, Skövde och Nässjö. När vi gjorde vår första besök 2015 tyckte vi att burgarna kändes slarviga, men efter många tips om att de blivit bättre gjorde vi ett besök på deras grillkiosk på torget i Nässjö. Deras meny består av tolv burgare prissatta mellan 94 och 114 kronor, inklusive vegetariska och veganska alternativ. Vi valde deras Mayo-Man med dubbel cheddar lök, pickles, senap, het ketchup och majonnäs. På lunchen kostade burgaren 109 kronor inklusive pommes frites och en dricka, och vi lade dessutom till en extra köttpuck för smått hiskeliga 45 kronor.
Burgaren såg mycket bättre ut än den gjorde under vårt första besök och vi såg genast fram emot vår måltid. Brödet var mjukt och snyggt rostat på insidan, precis som vi förväntar oss av ett burgarhak med ambitioner. Första tuggan avslöjade dock att deras egenmalda kött var alldeles för kompakt och tuggigt, och att det inte heller kryddats tillräckligt mycket. Stekytan var däremot beundransvärt bra, och vi uppskattade den verkligen. Den längdskivade gurkan smakade gott, men blev något ojämnt fördelad just på grund av att den skurits på längden. Efter några tuggor märkte vi att brödet hade svårt att stå emot köttsafterna och blev både väldigt platt och blött. Vi kände även att hela burgaren borde ha haft lite mer tryck i smakerna för att ta sig till nästa nivå. Både deras vanliga pommes frites och deras sötpotatispommes frites (för 10 kronor extra) var av riktigt hög kvalitet, och var både välfriterade och välsmakande.
Brooklyn Burger har verkligen steppat upp sitt game och serverar numera riktigt schysta smashburgare, men det finns fortfarande en hel del de borde jobba med om de vill bli en solklar rekommendation.
In English
Brooklyn Burger opened their first restaurant in Huskvarna back in 2014, and can now also be found in Jönköping, Skövde and Nässjö. When we first visited them back in 2015 we ate a messily prepared hamburger, but after hearing that they’d improved we paid them a new visit at their grill kiosk in Nässjö’s town centre. Their menu consists of 12 different burgers costing between 94 and 114 SEK (8.5–10.5 USD), including vegetarian and vegan options. We ordered their Mayo-Man with double cheddar, pickles, spicy ketchup, mustard, and mayo. During lunch hours our burger cost 109 SEK (10.5 USD) including french fries and a soft drink, and we also added an additional patty for an eye-watering 45 SEK (4.5 USD).
Our burger looked much better this time around, and we immediately started to look forward to our meal. The bun was soft and nicely toasted on the inside, just as we’d expected of an aspiring burger joint, but our first bite revealed that their house-ground beef was far too compact and chewy, and also rather under-seasoned. Thankfully the crust was really good, and we liked that part a lot. The long and thinly sliced pickles tasted nice, but were a bit unevenly distributed due to their cut. And after a while we also noticed that the bun had problems handling all the beef juices, and became flat and soggy towards the end of the meal. Overall, we felt that the flavours ought to have packed more of a punch in order to ascend to the next level. Both their regular french fries and their sweet potato french fries (for an additional 10 SEK – 1 USD) were really tasty and well-cooked.
Brooklyn Burger have definitely stepped up their game and serve nice smash burgers, but they still have a lot of work to do if they want to become an unmissable burger destination.