Stockholm Burger Fest 2018

Stockholm Burger Fest 2018 är nu över!

Smålandsgatan 22
Fredag 25/5 16-23
Lördag 26/5 13-23

London Calling

Burgerdudes.se och Barrels Burgers & Beer bjuder in dig till Stockholm Burger Fest 2018 – större, bättre och maffigare än någonsin. Stockholms burgarfestival är tillbaka för tredje året i rad, och den här gången vänder vi blicken bortom Sveriges gränser!

Stockholm är Europas näst bästa burgarstad efter metropolen London. Och därför har vi bjudit hit några av de bästa burgarrestaurangerna från Englands huvudstad till årets burgarfestival, så att du kan få äta deras fantastiska hamburgare. Kom till Smålandstorget i centrala Stockholm – ett stenkast ifrån Kungsträdgården, NK och Mood-gallerian – och njut av de fantastiska burgarna från London-favoriterna Bleecker och Eat Lagom. Och från Barrels såklart!

Bleecker

Bleecker – En av världens bästa hamburgerrestauranger

Bleecker har tre restauranger i centrala London, där de serverar sina prisbeönta burgare gjorda på hängmörat kött och högkvalitativa ingredienser. Vi rankar Bleecker som en av världens absolut bästa hamburgerrestauranger, och deras spartanska mästerverk bokstavligt talat dryper av kvalitet. Vi är otroligt stolta över att de kommer till Stockholm Burger Fest.

Bleecker serverar sin Cheeseburger – ett spartanskt mästerverk som består av hängmörat nötkött, krämig American Cheese, krispig lök och Bleeckers klassiska burgarsås. Cheeseburgaren serveras i ett av Bleeckers sesamtoppade burgarbröd. Helt ljuvlig!

Läs Burgerdudes recension av Bleecker.

Eat Lagom

Eat Lagom – Londons hetaste nykomling

Svenskättlingen Elliot Cunningham är den starkaste stjärnan på Londons streetfoodscen just nu. På Eat Lagom blandas svenskt och engelskt, grillat och rökt. Vi åt hans makalösa burgare The Björn Borger på National Burger Day i London förra året, och blev helt golvade av smakerna. Nu kommer Eat Lagom till Sverige för ett fantastisk gästspel.

The Björn Borger är gjord på 50 dagars hängmörat kött från fem olika styckdelar, egenlagat och egenrökt bacon, American Cheese och en ”scandi-slaw” med dillsenapsmajonnäs och hackade pickles.

Det här är lagom på absolut bästa sätt!

Läs Burgerdudes recension av Eat Lagom.

Barrels Burgers & Beer

Barrels Burgers & Beer – Stockholmsklassikern

Barrels har restauranger i City och Gamla Stan (och snart även en på Södermalm), och har snabbt blivit en favorit på Stockholms burgarscen. Klassiska smaker samsas med spännande månadsburgare och samarbeten. Barrels och Burgerdudes anordnade fjolårets Stockholm Burger Fest tillsammans, där signaturburgaren The Burgerdude introducerades. I år skapar vi burgarhistoria med en tvådagarsfestival i hamburgarens tecken.

Festivalburgaren från Barrels heter Burguesita. Denna miniburgare har en köttpuck gjord på 90 gram svensk högrev och bringa, ekologisk burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri, en härligt tomatkryddig mojo rojo-sås, pickles och finhackad silverlök i ett bröd från Bröd & Salt. Den är krämigt smakrik och försvinnande god.

Läs Burgerdudes recension av Barrels Burgers & Beer.

Burgerdudes – Sveriges största burgarsajt

Burgerdudes.se är Sveriges största burgarsajt, med över 300 hamburgerrecensioner från fler än 50 länder. Vi är superstolta över vår första signaturburgare ”The Burgerdude”, som introducerades på förra årets Stockholm Burger Fest. Och nu är den tillbaka i ett perfekt festivalformat den 25-26 maj.

The Burgerdude Jr. är en miniburgare med en köttpuck gjord på 90 gram svensk högrev och bringa, med krämig avokado, lite hetta från den inlagda röd chilin, krispigt baconhack, majonnäs, ekologisk burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri och emmentalerost. Allt detta i ett färskbakat burgarbröd från Bröd & Salt. Inte undra på att originalet har varit månadens burgare hos Barrels Burgers & Beer två gånger. Om du har missat den tidigare så har du chansen igen på årets burgarfestival. Så gott!

Besök Burgerdudes.se här

Priserna kommer att vara låga och inträdet är gratis. Vi kommer även att ha veganska/glutenfria burgare samt alkoholservering.

Mer information om hamburgarna och eventet kommer snart. Våra Patreons får såklart nyheterna först, samt kommer att få exklusiva förmåner och fördelar under detta evenemang och givetvis under resten av året. Kolla in Patreon.com/burgerdudes om du älskar burgare!

För mer information om Stockholm Burger Fest, kontakta Toby Lee på toby@burgerdudes.se eller 0707-48 42 42.

Stockholm Burger Fest 2018 anordnas av Burgerdudes.se och Barrels Burgers & Beer.

All information är preliminär och kan komma att ändras utan föregående meddelande.

Media

Pressmeddelande (pdf)

Bildpaket (zip)

Stockholm Burger Fest 2018 - Samarbetspartners