Barrels Burgers & Beer öppnade sin första restaurang i Stockholm redan 2015, och har numera tre restauranger innanför tullarna. De genomtänkta lokalerna är lyxigt inredda, och visar tydligt att fokus ligger på kvalitet och hantverk. Vi har besökt dem åtskilliga gånger genom åren, och lagom till deras 10-årsjubileum så gjorde de om sin meny rejält. På burgarmenyn samsas numera nio olika burgare, men här finns även nytänkande tillbehör och sides. Våra stående favoriter är deras Triple Smash med tre 90-gramsköttpuckar och jalapeños för 169 kronor och deras patty melt The Original (burgarkött och ost mellan rostbröd) för 134 kronor. Men det är deras nyhet Barrels Deluxe för 225 kronor som verkligen får dem att sticka ut, då denna moderna bistroburgare innehåller en rejäl hängmörad köttpuck på 200 gram som går att få rosa i mitten.
Burgarna på Barrels är välkomponerade och har alltid haft riktigt snygga ratios. Allt kött i burgarna kommer från svenska gårdar, och vi har alltid imponerats av att de får till en rejäl stekyta på köttet, oavsett storlek. Barrels Deluxe sticker ut extra mycket här med sin djupa, hängmörade smak och märkbara saftighet. Den serveras bara i en mycket begränsad mängd varje dag, men är väl värd den lite mer höga prislappen. Brödet – som bakas av syskonbageriet Panem i Gamla Stan – är färskt, fluffigt och täckt med ett generöst lager av sesamfrön som bidrar med en härlig nötighet. Utöver det så slår vi gärna ett slag för deras andra rätter, särskilt de koreanska kycklingvingarna (106 kronor för sex vingar) som har har varit en stående favorit på redaktionen.
Barrels har länge varit en av storstjärnorna på Sveriges burgarhimmel, och det senaste året har de börjat lysa ännu starkare. Vi är väldigt glada över att de har tagit tillfället i akt att utvecklas, och ser fram emot att se vad de hittar på härnäst.
In English
Barrels Burgers & Beer opened their first restaurant in Stockholm back in 2015, and now have three restaurants within the city limits. The well-designed premises are luxuriously decorated, showing a clear focus on quality and craftsmanship. We have visited them many times over the years, and just in time for their 10th anniversary, they gave their menu a major overhaul. The burger menu now features nine different burgers, but also innovative sides. Our all-time favourites are their Triple Smash with three 90-gram patties and jalapeños for 169 SEK (18 USD) patty melt Double The Original (beef and cheese between toasted bread) for 134 SEK (14,5 USD). But it’s their new Barrels Deluxe for 225 SEK (23.5 USD) that really makes them stand out, as this modern bistro burger contains a generous 200-gram dry-aged beef patty that can be ordered pink in the middle.
The burgers at Barrels are consistenly well-composed with really good ratios. All the beef comes from Swedish farms, and its impressive how they manage to achieve a generous crust, regardless of the size of the patties. The Barrels Deluxe also stands out with its deep, dry aged flavour and noticeable juiciness. It comes in very limited quantities each day, but is well worth the slightly higher price tag. The bun – baked at their sibling bakery Panem in Gamla Stan – is fresh, fluffy and covered with a generous layer of sesame seeds that add a tasty nuttiness. We’d also like to give a shout-out to their other dishes, especially the Korean chicken wings (106 SEK for six wings), which have been one of our long-standing favourites.
Barrels have long been one of the big stars in Sweden’s burger scene, and over the most recent year, their shine has been even brighter. We are very happy that they have taken this anniversary as an opportunity to develop, and look forward to seeing what they come up with next.
Madrid
Lisbon
Nashville
Brighton