Stockholm Burger Fest

Stockholms första och enda burgarfestival!

Här på Burgerdudes.se älskar vi hamburgare, och sedan 2016 så har vi anordnat Sverigest första och största burgarfestival i samband med internationella burgardagen i maj.

2016 anordnade vi första Stockholm Burger Fest vid Hornstulls Strand, som blev en enorm publiksuccé med tusentals hungriga besökare. För Stockholm Burger Fest 2017 lyfte vi konceptet ytterligare ett snäpp och lanserade vår första signaturburgare på Smålandstorget utanför vid Barrels Burgers & Beers restaurang i centrala Stockholm.

För Stockholm Burger Fest 2018 utökade vi och Barrels festivalen till två dagar och bjöd in två internationella gäster; Bleecker och Eat Lagom från London. Vi flög in deras personal samt fraktade hit deras kött och bröd från England med kyltransport så att Stockholmarna fick smaka på en autentisk upplevelse från dessa burgarmästare. Med 6000 besökare och 7000 sålda hamburgare blev fjolårets festival bättre än någonsin.

Stockholm Burger Fest 2019 blev ännu större, och en tredagarsfestival. Vi bjöd in tre gäster – återvändande favoriten Bleecker från London, Köpenhamns kungar Gasoline Grill från Danmark och Gulddraken-vinnarna Brisket & Friends från Stockholm. Totalt hade vi nästan 14000 besökare som fick smaka helt fenomenala burgare.

Vi ses på Stockholm Burger Fest 2020 – 29-31 maj – då firar vi femårsjubileum! Bekräftade internationella gäster är George Motz, Bleecker och Burger & Beyond!

Uppdatering om Stockholm Burger Fest 2020

2020-05-11
Som ni kan se så har vi väntat in i det sista med att gå ut med information om Stockholm Burger Fest 2020, men eftersom vi ännu inte har fått klara direktiv för framtiden från Folkhälsomyndigheten så har vi bestämt oss för att ställa in årets festival och ta sikte på maj 2021 i stället. Vi hoppas att våra tre internationella gäster (George Motz från Brooklyn samt Burger and Beyond och Bleecker från England) har möjlighet att komma då. Och ni också, såklart!

Det här var ett otroligt svårt beslut att ta, men det går helt enkelt inte att planera en festival när vi inte vet när den ska ske eller om våra gäster ens har möjlighet att komma hit. Vi hoppas att ni har överseende med detta, och att vi ses på vår nästa burgarfestival!

Med lite tur så ser situationen annorlunda ut efter sommaren, så vem vet – kanske kan vi anordna en mindre festival i höst? Det är ju ändå femårsjubileum för Stockholm Burger Fest.

2020-03-15
I och med den rådande situationen med COVID-19 så vet vi faktiskt inte vad som kommer att hända med årets festival. Vi hoppas såklart att gällande flygrestriktioner och förbud mot offentliga evenemang kommer att ha önskad effekt, och att vi får en bättre överblick över situationen inom kort. Vi vill fortfarande anordna Stockholm Burger Fest 2020, men vi får se om det blir under de angivna datumen (29-31 maj) eller vid ett senare tillfälle. Vi måste såklart även se hur läget ser ut för våra internationella gäster (Burger & Beyond och Bleecker från England och George Motz från USA).

Vi hoppas på er förståelse och ert fortsatta stöd, och hoppas på att organisera en rolig burgarfestival som känns säker och rolig för alla inblandade.

Ta hand om er så länge, så hörs vi när vi vet mer!

Håll koll på vårt Facebook-evenemang för den senaste informationen.

Anordnade burgarfestivaler

Socialt