Om Burgerdudes

Detta är vår historia

Vi reser världen över i jakt på den perfekta burgaren, så att vi kan guida dig till de bästa hamburgarna i vårt ständigt växande recensionsarkiv med 400+ recensioner från fler än 50 länder.

Vi på Burgerdudes har ätit burgare ihop sedan 2009, och 2014 lanserade vi webbplatsen Burgerdudes.se. Sedan dess har vi ätit tusentals hamburgare tillsammans, och vi är som lyckligast när vi får en perfekt tillagad burgare. Och tro oss, vi vet hur en bra burgare ska smaka. Tänk dig nymalet och grovmalet kött som har stekts medium rare så att köttsafterna rinner ut och sugs upp av det aningen rostade brödet – en lätt brioche eller ett mjukfrasigt potatisbröd. Till detta, dubbelfriterad pommes frites. Ja, du hör ju själv hur gott det låter.

2016 lanserade vi Stockholms första burgarfestival – Stockholm Burger Fest – i Hornstull, som blev en enorm publiksuccé med tusentals hungriga besökare. 2017 års festival var ännu mer framgångsrik, och anordnades på Smålandstorget i centrala Stockholm tillsammans med Barrels Burgers & Beer. Och till Stockholm Burger Fest 2018 flög vi dessutom in Bleecker och Lagom från London. Det blev helt fantastiskt! 2019 bjöd vi in Bleecker från London, Gasoline Grill från Köpenhamn och Gulddraken-vinnarna Brisket & Friends från Stockholm, och festivalen hade hela 14000 besökare. 2020 har festivalen fått ta en liten paus i och med det pågående världsläget, men vi blickar framåt för att se vad vi kan göra nästa år!

Vi bor i Stockholm, men reser ständigt runt om i världen i jakt på spännande burgarupplevelser. Hör av dig om du vill tipsa oss om ett nytt ställe, eller om du bara vill säga hej!

Burgerdudes-redaktionen

Toby Lee

Chefredaktör

Toby är Chefredaktör på Burgerdudes.se och ansvarar för alla texter på sajten. Så fort han har tid över efter allt frilansöversättande och spelrecenserande så ger han sig ut på jakt efter den perfekta hamburgaren. Han är väldigt svag för rejält hängmörat kött, och önskar att fler ställen tog efter Londons burgarscen här hemma i Sverige.

Linus Josephson

Webbredaktör

Linus är en burgarälskande designer som ständigt har många järn i elden. Förutom burgare har han även ett stort intresse av hantverksöl, kaffe, pizza, ramen och att ge sig ut på nya kulinariska resor runt om i världen.

Marcus Sjöström

Bildredaktör

Ritar, skriver, fotar, filmar, och filosoferar mig fram genom livet. Blir glad av vänner, resor, och god mat. Här på Burgerdudes får jag kombinera alla tre. Och det är ganska awesome.

John Wästerlund

Redaktör

Utvecklaren som kodar saker som du sällan får se och hobbyfotografen som är överdrivet selektiv i vad som publiceras. Letar efter den perfekta kryddstarka burgaren men börjar nästan ge upp på att den finns. I brist på krydda så vill jag ha den burgare som gör mest med så lite som möjligt.

Stefan Wadstedt

Skribent

Stefan är en mat- och vinälskande försäljningschef som bor strax utanför Göteborg. På sin lediga tid tränar han, experimenterar fram nya stordåd i köket eller reser runt i världen. Han har självklart också en förkärlek till fint kött mellan två bröd.

Selin Safer

Skribent

Selin är en envis realist med den tydliga jobbtiteln projektledare. Hon är en tjej som fortfarande är fast i 90-talets mode och klär sig varken efter ålder eller väder. Fritid fylls med träning, resor och korsord. Ledordet för den bästa burgaren är, enligt henne, "less is more". Hon kan definitivt äta mest av alla Burgerdudes och kliver nu in som skribent på sajten. En tjej med räckvidd, minst sagt.

In English

Burgerdudes.se is the world’s leading burger website. We focus on a Swedish audience, but every review has an English summary at the end. If you’re having any problems, feel free to contact us using the form on this page.

We are a group of burger-loving individuals who have been travelling the world in search of the best burgers since 2009, and in 2014 we launched this website. We now boast 400+ reviews from more than 50 different countries.

Nothing beats a burger with a medium rare patty (freshly ground using the Blumenthal method) in a soft brioche or potato roll, served with double-fried french fries.

Since 2016 we have organized Stockholm Burger Fest – Sweden’s first burger festival. In 2016 is was held in Stockholm’s Södermalm district, and was a huge success with thousands of hungry visitors. It was followed by Stockholm Burger Fest 2017 in central Stockholm, becoming was even more popular and saw the premiere of The Burgerdude – our first signature burger together with Barrels Burgers & Beer. We also took over the menu with 4 bespoke hamburgers at Bastard Burgers in late 2017.

For Stockholm Burger Fest 2018 we once again worked with Barrels Burgers & Beer, inviting Bleecker and Eat Lagom from London, flying over their staff and shipping their meat and buns in cold storage so that Sweden could get a taste of some of Britain’s finest burgers. For 2019 we invited Bleecker from London, Gasoline Grill from Copenhagen and the award winning smokehouse Brisket & Friends from Stockholm, with 14000 visitors. Stockholm Burger Fest 2020 will be our 5 year anniversary, and we're pulling out all the stops!

In 2018 we also developed and designed the entire menu concept and recipes for 8ft Burger – Sweden’s smallest burger chain, serving high quality smash burgers from an 8 foot pink shipping container. We also returned to Bastard Burger in August and September for a whopping 6-burger menu takeover; this time including two 100% vegan burgers.

2019 saw some new and old collaborations, but our proudest moment was introducing dry-aged meat together with the Stockholm restaurant The Border: Burgers vs. Burritos. We're looking forward to working with many other restaurants in 2020, so keep an eye open for upcoming collaborations!

Socialt