Miljöpolicy

Hur vi arbetar med klimatfrågor

Vi på Burgerdudes, Sveriges största webbplats om burgare, strävar efter att arbeta på ett ansvarsfullt vis när det kommer till klimatfrågor och en hållbar framtid. Nedan följer några av våra åtgärder, och hur vi försöker jobba klimatsmart.

Ekologiska och lokala råvaror
Vi försöker i största möjliga mål alltid premiera och använda oss av ekologiska och lokala råvaror. Detta gäller exempelvis när vi skapar en kampanjburgare i samarbete med restauranger. När vi är ute och recenserar hamburgare så lyfter vi även fram om restaurangerna använder lokala och ekologiska produkter.

Kvalitet framför kvantitet
Vi förespråkar alltid kvalitet framför kvantitet när det kommer till köttprodukter. Vi deltar inte heller i diverse ”ät allt du kan”-tävlingar eller -utmaningar.

Vegetariska/veganska produkter
Vi har som mål att sprida veganska och vegetariska alternativ på sociala medier. Vi jobbar även aktivt med att samarbete med ledande aktörer inom denna bransch, både för att lyfta det nuvarande urvalet av veganska och vegetariska alternativ, samt för att få mer kunskap inom området. Ett exempel på detta är vår informationssida om Impossible Burger.

Transport
I största möjliga mån åker vi tåg eller kollektivtrafik när vi gör våra restaurangbesök. När vi flyger gör vi det alltid i grupp.

Detta är ett ständigt arbete som vi utvecklar konstant. Om ni har frågor om vår miljöpolicy kan ni skicka dem till info(a)burgerdudes.se.

Sociala medier