Impossible Burger

Framtidens burgare?

Information

Impossible Burger är en vegansk, laboratorieframtagen hamburgare från företaget Impossible Foods. Det intressanta med denna veganburgare är att den har en köttliknande textur, och att den innehåller ämnet heme, som även återfinns i blod (hemoglobin) och muskler (myoglobin). Det är detta heme som gör att denna växtbaserade burgare ”blöder”.

 

Vad tycker vi?

Vi besökte Umami Burger i Kalifornien för att testa deras Impossible Burger. Köttet var lite krispigt på utsidan och kändes inte som kött till hundra procent. Den fina maillard-reaktionen som återfinns på en fint stekt köttbit fanns inte riktigt där, men smaken satt ändå som den skulle. Det smakade verkligen som kött. Insidan var lite rosa och kändes typ som lite för överarbetad köttfärs, men det var ändå mjukt.

Om vi inte hade vetat att det var veganskt labbkött hade hade vi gett det klart godkänt rent smak- och texturmässigt. Vi var verkligen imponerande av Impossible Burger, och det enda vi inte gillade var miso-glazen de hade på köttet. Det tog över smakerna och gjorde oss lite misstänksamma, som att de försökte dölja något med den.

Oavsett vilket så rekommenderar vi på Burgerdudes att du testar en Impossible Burger om du får tillfälle att göra det.

 

Var kan man äta den?

Impossible Burger säljs för närvarande endast i USA, Hong Kong och Singapore. Bland listan över stora kedjor som har börjat servera Impossible Burger hittar vi bland annat flera Umami Burger, Bareburger, The Counter och FatburgerSe den kompletta listan med restauranger här och vår lista med recensioner.

Sedan september 2019 så säljs även Impossible Beef i vissa matvaruaffärer i USA. Mer information finns på impossiblefoods.com.

Sociala medier