
Vi recenserade ursprungligen Rockin Grill under sommaren 2018 när de var relativt nyöppnade, och sedan dess så har restaurangen i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm utvecklats en hel del. Inredningen har visserligen samma pastellfärgade diner-stuk som tidigare och menyn är sig i stort lik. Förändringarna ligger istället i hur de gör sina burgare, och vilka leverantörer och råvaror de använder.
Vi beställde in en Prince-burgare med dubbla 100-gramspuckar, cheddar, karamelliserad lök, majonnäs, picklad gurka, senap och ketchup för 100 kronor, samt King-burgaren med dubbla 100-gramspuckar, cheddar, majonnäs, bacon, sallad och lök för 110 kronor. Till detta beställde vi in pommes frites (25 kronor), sötpotatispommesfrites (35 kronor) samt lökringar (40 kronor). Burgarna serverades i ett brioche-potatisbröd; en riktigt lyckad hybrid som kan beskrivas som ett lite fluffigare potatisbröd med mer stuns. Köttpuckarna hade en knäckig stekyta och var utmärkt saltade och pepprade, och var dessutom saftiga utan att kännas feta eller rinniga. Våra toppings var både smakrika och jämnt fördelade över burgaren, och såväl baconet som löken hade hackats grovt för att se till att varje tugga blev likadan. Det var precis avvägt så att varje beståndsdel märktes, men ingen tog över. Och våra sides var exemplariskt krispiga och goda med bra sälta.
Vi kom faktiskt inte på något att anmärka på, utan allt var bara riktigt bra. Så pass bra att det skulle kännas fel att inte lyfta Rockin Grill till vårt högsta betyg. Vi saknade kanske det där extra som skulle ge burgarna lite stjärnglans, men dessa nya förbättringar och stenkollen på både råvaror och tillagning gör att de numera tillhör toppskiktet i Stockholm. Om du inte har tagit dig ut till Norra Djurgårdsstaden så är det verkligen dags för ett besök!
In English
We first reviewed Rockin Grill back in the summer of 2018, when they were pretty newly opened. The restaurant in Stockholm’s newly built Norra Djurgårdsstaden district still has the same pastel coloured diner feel and a similar menu, but a lot has changed when it comes to their ingredients and how they make their burgers.
We ordered their Prince burger with two 100-gram patties, cheddar, caramelised onions, mayo, pickles, ketchup and mustard for 100 SEK (12 USD), and their King burger with double 100-gram patties, cheddar, mayo, bacon, lettuce and onions for 110 SEK (13 USD). We also ordered some fries for 25 SEK (3 USD), sweet potato fries for 35 SEK (4 USD) and onion rings for 40 SEK (5 USD). The burgers came served in a brioche potato bun; a really great hybrid that felt like a robust but still fluffy potato roll. The patties had a lovely crust and were excellently seasoned, and managed to be juicy without being fatty or runny. The toppings tasted great, and had been evenly distributed throughout the burgers, and both the onions and the bacon were coarsely chopped in order to make sure that each bite was equally tasty. The end result was a burger that allowed every ingredient to shine without taking over, and all of our sides were excellently seasoned and cooked.
We couldn’t really find much to complain about really. Everything was really great, and we can’t see any reason not to award Rockin Grill with our highest score. We couldn’t really find anything that really stood out and made them amazing, but all improvements and excellent ingredients and cooking skills make them one of the best burger joints in Stockholm. So if you haven’t made the trip out to Norra Djurgårdsstaden yet it’s about time you pay them a visit!