Rockin Grill

Keep on Rockin

1 5 5
Skriven av
Foto: Dubbel Prince från Rockin Grill.

Vi recenserade Rockin Grill för första gången under sommaren 2018, då de var relativt nyöppnade i Norra Djurgårdsstaden. Besöken har varit många sedan dess, och de har utvecklats rejält och till och med öppnat ytterligare en restaurang i Hammarby Sjöstad. Inredningen går i babyrosa och babyblått och liknar i övrigt en klassisk amerikansk diner, och båda enheterna har till och med ett bollhav.

Vi har ätit det mesta på menyn, men dubbla Prince- och King-burgare är en återkommande favorit, och kostar 130 respektive 135 kronor. Burgarna kommer i ett brioche-potatisbröd, som är en utmärkt hybrid mellan de två varianterna med både stuns och stadga. De dubbla 100-gramsköttpuckarna har en perfekt balans mellan stekyta och saftighet, med en underbart krispig stekyta. De är också rikligt pepprade och lagom saltade för maximalt med smak. Prince är en välbalanserad cheeseburgare med cheddar, karamelliserad lök, pickles, senap, ketchup och majonnäs. Här får alla ingredienser gott om spelrum, och varje tugga känns verkligen komplett. Som kontrast lyckas King-burgaren verkligen sticka ut som en modern klassiker med cheddar, bacon, sallad, lök och majonnäs. Den har lite mer textur tack vare det knapriga och hackade baconet, men är i övrigt en ganska enkel men smakrik skapelse. Pommes fritesen kostar 35 kronor och är välfriterade, men sötpotatispommesfritesen för 50 kronor är den riktiga stjärnan på tillbehörsfronten, då de är otroligt smakrika trots att de är väldigt tunt skurna. Vi vill även slå ett slag för deras intressanta och väl tilltagna läskutbud.

Rockin Grill serverar tveklöst en av Sveriges bästa burgare. Det enda vi har att anmärka på är att vi skulle vilja att de gjorde små ändringar på menyn då och då, så att vi kanske kan hitta en ny favorit. Panpizzan (som endast serveras i Hammarby Sjöstad) och deras milkshakes är dessutom utmärkta, och vi lämnar alltid lokalen mätta och belåtna.

In English

We first reviewed Rockin Grill in the summer of 2018, when they were fairly new in the Norra Djurgårdsstaden neighbourhood. The visits have been frequent since then, and they have developed considerably and even opened another restaurant in Hammarby Sjöstad. Their interiors are baby pink and baby blue and otherwise resemble a classic American diner, and both units even have a ball pit.

We’ve eaten most items on their menu, but the double Prince and King burgers are a recurring favourites, costing 130 and 135 SEK (12.5/13 USD) respectively. Their burgers come in a brioche-potato bun, which is an excellently balanced hybrid of the two varieties, being both squishy and sturdy. The double 100-gram beef patties have a perfect balance of crust and juiciness, with a wonderfully crispy outside. They are also generously peppered and properly salted for maximum flavour. The Prince is a well-balanced cheeseburger with cheddar, caramelised onions, pickles, ketchup, mustard and mayo. All the ingredients get plenty of space here, and every bite feels complete. In contrast, the King burger really manages to stand out as a modern classic with cheddar, bacon, lettuce, onions and mayo. It has a little more texture thanks to the crispy and chopped bacon, but is otherwise a fairly simple but flavourful creation. The fries cost 35 SEK (3.5 USD) and are well cooked, but the sweet potato fries for 50 SEK (4.5 USD) are the real sideorder star, as they’re incredibly flavourful despite being very thin. We’d also like to give a shout out to their interesting range of soft drinks.

Rockin Grill undoubtedly serve one of Sweden’s best burgers. Our only complaint is that we would like them to tweak their menu from time to time, so that we might find some new favourites. The pan pizza (only served in Hammarby Sjöstad) and their milkshakes are also excellent, and we always leave their restaurants full and satisfied.

Adress

Lövängsgatan 14 & Hammarby kaj 4, Stockholm Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering juli 2024:
Vi har gjort ett återbesök på Rockin Grill och anser att de ska behålla betyget 5/5.

Uppdatering januari 2024:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2024: 10

Uppdatering januari 2023:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2023: 10

Uppdatering november 2021:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2022: 5

Uppdatering november 2020:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2021: 13

Uppdatering september 2020:
Vi har gjort ett återbesök på Rockin Grill och anser att de har höjt kvaliteten jämfört med vårt tidigare besök. Vi har därför höjt betyget från 4/5 till 5/5.

Recension från 02 september 2020

Recension skriven av Marcus Sjötröm

Vi recenserade ursprungligen Rockin Grill under sommaren 2018 när de var relativt nyöppnade, och sedan dess så har restaurangen i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm utvecklats en hel del. Inredningen har visserligen samma pastellfärgade diner-stuk som tidigare och menyn är sig i stort lik. Förändringarna ligger istället i hur de gör sina burgare, och vilka leverantörer och råvaror de använder.

Vi beställde in en Prince-burgare med dubbla 100-gramspuckar, cheddar, karamelliserad lök, majonnäs, picklad gurka, senap och ketchup för 100 kronor, samt King-burgaren med dubbla 100-gramspuckar, cheddar, majonnäs, bacon, sallad och lök för 110 kronor. Till detta beställde vi in pommes frites (25 kronor), sötpotatispommesfrites (35 kronor) samt lökringar (40 kronor). Burgarna serverades i ett brioche-potatisbröd; en riktigt lyckad hybrid som kan beskrivas som ett lite fluffigare potatisbröd med mer stuns. Köttpuckarna hade en knäckig stekyta och var utmärkt saltade och pepprade, och var dessutom saftiga utan att kännas feta eller rinniga. Våra toppings var både smakrika och jämnt fördelade över burgaren, och såväl baconet som löken hade hackats grovt för att se till att varje tugga blev likadan. Det var precis avvägt så att varje beståndsdel märktes, men ingen tog över. Och våra sides var exemplariskt krispiga och goda med bra sälta.

Vi kom faktiskt inte på något att anmärka på, utan allt var bara riktigt bra. Så pass bra att det skulle kännas fel att inte lyfta Rockin Grill till vårt högsta betyg. Vi saknade kanske det där extra som skulle ge burgarna lite stjärnglans, men dessa nya förbättringar och stenkollen på både råvaror och tillagning gör att de numera tillhör toppskiktet i Stockholm. Om du inte har tagit dig ut till Norra Djurgårdsstaden så är det verkligen dags för ett besök!

We first reviewed Rockin Grill back in the summer of 2018, when they were pretty newly opened. The restaurant in Stockholm’s newly built Norra Djurgårdsstaden district still has the same pastel coloured diner feel and a similar menu, but a lot has changed when it comes to their ingredients and how they make their burgers.

We ordered their Prince burger with two 100-gram patties, cheddar, caramelised onions, mayo, pickles, ketchup and mustard for 100 SEK (12 USD), and their King burger with double 100-gram patties, cheddar, mayo, bacon, lettuce and onions for 110 SEK (13 USD). We also ordered some fries for 25 SEK (3 USD), sweet potato fries for 35 SEK (4 USD) and onion rings for 40 SEK (5 USD). The burgers came served in a brioche potato bun; a really great hybrid that felt like a robust but still fluffy potato roll. The patties had a lovely crust and were excellently seasoned, and managed to be juicy without being fatty or runny. The toppings tasted great, and had been evenly distributed throughout the burgers, and both the onions and the bacon were coarsely chopped in order to make sure that each bite was equally tasty. The end result was a burger that allowed every ingredient to shine without taking over, and all of our sides were excellently seasoned and cooked.

We couldn’t really find much to complain about really. Everything was really great, and we can’t see any reason not to award Rockin Grill with our highest score. We couldn’t really find anything that really stood out and made them amazing, but all improvements and excellent ingredients and cooking skills make them one of the best burger joints in Stockholm. So if you haven’t made the trip out to Norra Djurgårdsstaden yet it’s about time you pay them a visit!

Recension från 22 augusti 2018

Recension skriven av John Wästerlund

Rockin Grill är en än så länge liten men expanderande kedja av restauranger som i skrivande stund har tre utannonserade platser utöver restaurangerna i Norra Djurgårdsstaden och Haninge Centrum (där de går under namnet Rollers & Bowlers). Utseendemässigt så har de tagit mycket inspiration från gamla amerikanska diners, med sina rosa och turkosa pastellfärger. Det märks att även menyn är inspirerad av klassiska diner-menyer med listor av burgare, sides, milkshakes och pizzor. Priset på burgarna ligger för för det mesta lite under hundra kronor med blandade pålägg, och det kostar 25 kronor för varje extra 100-gramsköttpuck du vill lägga till. Burgarna går även att få med glutenfritt bröd eller i salladsblad.

Vi besökte restaurangen i Norra Djurgårdsstaden där vi beställde deras bästsäljande ”King”-burgare, med majonnäs, cheddar, bacon, sallad och lök. Pucken var smashsstekt och hade en lagom krispig yta med ett saftigt innanmäte. Den höll ihop bra men var något översaltad. Potatisbrödet var kanske aningen segt, men fördelen med ett lite segt bröd är ju att det inte faller i bitar och klarar av att hantera alla köttsafter. Baconet var nära på perfekt stekt med en krispighet utan att vara det minsta bränt.

Rockin’ Grill serverar bra och goda burgare utan några större fel. Tack vare den rimliga prissättningen är de klart godkända och väl värda ett besök om du befinner dig i närheten.

Topplistor

Sociala medier