Emily

Världens bästa burgare

5
Recension skriven av
Senast uppdaterad,
Emily

Det finns några självklara milstolpar som definierar vårt enorma burgarintresse. Som när vi 2012 blev helt frälsta av avokadoburgaren på Golden Brown i Omotesando Hills i Tokyo, eller när vi 2014 avnjöt en näst intill perfekt cheeseburgare på Blue Collar i Williamsburg, New York.

Nu har vi upplevt en ny milstolpe, och det är burgaren från den hajpade New York-restaurangen Emily.

Efter att ha köat i 15 minuter innan öppning fick vi en bra plats vid baren i deras nyöppnade restaurang i West Village. Emily är faktiskt inte ett burgarhak, och de har enbart en renodlad burgare på menyn. Den heter “Emmy Burger” och har en prislapp på saftiga 26 dollar (cirka 250 kronor) inklusive pommes frites. När burgaren serverades utbrast en annan restaurangbesökare bredvid oss “Wow, that’s just beautiful”. Alla i lokalen kände att det här var något speciellt.

Burgaren bestod av ett lätt rostat pretzelbröd från bageriet Tom Cat, 30 dagars hängmörat kött från Pat LaFrieda, ett års lagrad cheddarost från Grafton, karamelliserad lök, picklad gurka och deras egen Emmy sauce.

Det är svårt att beskriva smakerna utan att överanvända superlativ, men den bjöd på en smakexplosion som hade allt vi kunde önska oss. Sötma från den karamelliserad löken, syrlighet från den picklade gurkan, hetta från dressingen och en subtil sälta från pretzebrödet. I kombination med det saftiga hängmörade köttet och den lagrade osten så blev slutresultatet helt makalöst.

På många sätt känns Emilys burgare som en vidareutveckling på den klassiska cheeseburgaren. Om du befinner dig i New York och älskar burgare så är detta ett obligatoriskt besök.

In English

We have a few large milestones here at Burgerdudes.se that really encapsulate our love for burgers. Like the time in 2012 when we first ate the avocado burger at Golden Brown in Tokyo‘s Omotesando Hills, or when we enjoyed a simply amazing cheeseburger at Blue Collar in Williamsburg, New York.

And now we have reached another milestone after eating at Emily in New York.

After queueing for 15 minutes outside their West Village restaurant before they opened we got a seat at the bar. Emily isn’t even a real burger restaurant, and only have one burger on their menu – with limited amounts sold each day. The burger is called the “Emmy Burger” and costs a whooping 26 dollars including fries. But when they served it, another visitor exclaimed “Wow, that’s just beautiful”. Everyone could see that this was something special.

The Emmy Burger consists of a slightly toasted pretzel bun from the Tom Cat bakery, 30 day dry aged beef from the butcher Pat LaFrieda, a 12 month aged cheddar from Grafton, caramellized onions, pickles and their bespoke Emmy sauce.

Describing the tastes without using superlatives is no easy task, since it was a real taste explosion that gave us everything we’ve ever dreamed of. Sweetness from the onions, tartness from the pickles, heat from the sauce and a slight saltiness from the pretzel bun. In combination with the deep and juicy flavours from the dry aged beef and the aged cheddar, the end result was simply breathtaking.

In a way, Emilys’ burger feels like an evolved version of the classic cheeseburger, and for us it’s the best burger we’ve ever eaten. If you’re in New York, a trip to Emilys is simply non-negotiable.

Topplistor

Socialt