Au Cheval

Låt maten tysta mun

1 5 5
Skriven av
Uppdaterad 11 januari 2023
Au Cheval

Au Cheval har flera gånger utnämnts till Chicagos bästa burgare, och efter vårt första besök under 2019 anslöt vi oss till skaran. Eftersom de inte tar emot bordsbokningar där så har de dessutom öppnat syskonkrogarna Small Cheval för att möta efterfrågan på den åtråvärda burgaren. I deras relativt nyöppnade restaurang på Manhattan i New York går det faktiskt att boka bord, så vi passade såklart på att besöka dem där med. På menyn i New York fanns två olika burgare, och vi beställde deras klassiska Double Cheeseburger med amerikansk cheddarost, pickles, lök och dijonnäs för 21 USD (225 kronor). Au Cheval är ett yttryck för mat serverad med ett stekt ägg på, men trots detta avstod vi faktiskt från ägget denna gång. Vi lade däremot till bacon för 7 USD (75 kronor) samt en portion pommes frites med aioli för 12 USD (130 kronor).

Vi möttes återigen av en burgare med en helt otrolig köttsmak, krämig ost, välbalanserad dijonnäs och krispiga pickles. Köttsmaken var otroligt intensiv, med en mör konsistens med utomordentlig kryddning som krävde att vi åt och åt tills burgaren tagit slut. Och oron vi kände över att ha lagt så pass mycket pengar på bacon var som bortblåst när vi tog vår första tugga, för det rejäla lagret med bacon bidrog med en harmonisk upplevelse; en smörig sälta som knöt ihop måltiden perfekt. Pommes fritesen var dessutom krispigt friterade och aiolin var riktigt god.

Au Cheval serverar en förstklassig burgare i premiumklassen, och även om prislappen är saftig så rekommenderar vi helhjärtat ett besök. Vår enda riktiga invändning var den höga musikvolymen som gjorde det svårt för oss att prata med varandra, men med en så här pass god burgare behöver du inte tala – för maten tystar ändå mun.

In English

Au Cheval have been awarded Chicago’s best burger many times over, and after our first visit back in 2019 we had to agree. Since they don’t take bookings they’ve also opened several Small Cheval subsidiaries in order to meet the demand for their burgers, and in the relatively newly opened Au Cheval in Manhattan, New York they actually take reservations; and so we had to visit them there as well. Their New York location had two burgers on the menu, and we ordered a classic Double Cheeseburger with American cheddar, pickles, onions and a dijonnaise for 21 USD. Au Cheval is an expression that means that the food is served with a fried egg, but this time we skipped it. However, we did order some bacon with our burger for a eye-watering 7 USD and also some french fries with aioli for 12 USD.

We were once again served a hamburger with an absolutely amazing beefiness, with creamy cheddar, well-balanced dijonnaise and crunchy pickles. The patties had an extremely intensive flavour and a super tender texture with excellent seasoning that begged us to keep eating until it was finished. And the worry that we’d felt about spending so much money on just some bacon was washed away when we took our first bite, as the thick bacon layer made our burger sing in harmony, adding a buttery saltiness that tied everything together. The french fries were cooked to a tender crispiness, and the aioli was great too.

Au Cheval serve a first class premium burger, and despite its high cost we wholeheartedly recommend that you visit them. Our only real criticism is that the loud music they played made it difficult for us to talk to each other, but with a burger this good we didn’t really need to have a conversation as the great food kept us busy anyway.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Chicago, New York USA

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering augusti 2022:
Vi har gjort ett återbesök till Au Cheval och anser att de ska behålla sitt betyg.

Recension från 07 november 2019

Recension skriven av Stefan Wadstedt

Lyxdinern Au Cheval har flera gånger utsetts till Chicagos och även USA:s bästa burgare. Den lilla kedjan har expanderat till New York, och de har även ynglat av sig i ett flertal mindre restauranger vid namn Small Cheval där de enbart säljer sin prisbelönta burgare – med avsevärt kortare väntetid än på de riktiga ställena.

Så det var med höga förväntningar vi stegade in på den klassiska Au Cheval, på 800 W Randolph Street i Chicago. Deras burgarmeny består av en cheeseburgare i utförandet singel (två köttpuckar) eller dubbel (tre köttpuckar), och det enda du kan lägga till är ägg eller bacon. Vi beställde en single för 13 USD (125 kronor), med två köttpuckar på 113 gram från W.W Johnson Farms, dijonnäs, pickles och amerikansk ost, i ett bröd från det lokala bageriet Z-Baking. Efter 20 minuter serverades burgaren, och vi undrade verkligen om den kunde smaka lika bra som den såg ut.

Cheeseburgaren låg perfekt i handen, och det fluffiga varma brödet hade en perfekt konsistens. Men det var inte det enda som var perfekt, för köttet bjöd också på en himmelsk upplevelse. Det var mediumstekt med varsam kryddning som verkligen lät köttet vara stjärnan. Den krämiga osten, den balanserade syran från dijonnäsen och picklesen visade sig vara de perfekta kamraterna till det fantastiska köttet. Ration mellan kött, bröd och tillbehören passade så bra som det bara går.

Au Cheval serverar utan tvekan en av de absolut bästa burgarna i USA, och ett oumbärligt besök för alla hamburgerkonnässörer. Om du vill slippa köer rekommenderar vi att du är där när de öppnar, eller besöker en Small Cheval, men missa dem inte för allt i världen.

Topplistor

Sociala medier