Blacksmith Burger

Smid medan burgaren är varm

1 3 5
Skriven av
Blacksmith Burger

Blacksmith Burger är en liten foodtruck parkerad mitt i ett industriområdet i Fosie som ligger i södra Malmö. Vi har fått många tips om dem, så vi ansträngde oss för att hinna med ett besök – de har nämligen endast ett par timmar under vardagar när det vankas lunch. Vi valde en HotCheese 2.0 för 95 kronor som enligt menyn skulle innehålla dubbel cheddarost, jalapeños och en het parmesanmajonnäs, men som utöver detta serverades med salladsblad, tomat, saltgurka och rödlök. Vi lade dessutom till bacon för ytterligare 10 kronor.

Burgaren serverades snyggt i en liten korg. Köttpucken var på 180 gram, vilket passade proportionerligt med brödet och övriga ingredienser. Hela burgaren hade en angenäm hetta som passade väl in utan att ta över och bli för stark. Köttet smakade okej och var lagom kryddat, men det var något kompakt och lite tuggigt. De andra texturerna fungerade däremot riktigt bra ihop; tomaten var tunt skuren och lagom tempererad, baconet var krispigt och pickelsen tillförde lagom mycket sälta. Brödet smakade gott, men var aningen torrt. Osten tillförde inte heller någon särskild krämighet eller smak, och kändes som en ganska tråkig ingrediens på en annars god burgare. Vi hade också önskat att parmesanmajonnäsen hade smakat mer, då den mest påminde om en söt hamburgerdressing.

Trots några skavanker så var vi ändå ganska nöjda med vårt besök på Blacksmith Burger, men vi hoppas att de fokuserar lite mer på köttet i framtiden.

In English

Blacksmith Burger is a small food truck located in an industrial park in Fosie, in the southern parts of the Swedish city Malmö. This truck comes highly recommended from you readers, so we made an effort to visit them seeing as they’re only open for a few hours during weekdays during the lunch rush. We ordered their HotCheese 2.0 for 95 SEK (11 USD). The menu stated that it would contain two slices of cheddar, jalapeños and a hot parmesan mayo, but it also came with lettuce, tomato, pickles and red onions. We also added some bacon for 10 SEK (1 USD).

Our burger came neatly served in a small tray. The 180-gram patty was just the right size, with appropriate proportions between the beef, bun and other ingredients. Flavourwise, the burger had a mellow and warm heat that elevated it without taking over and becoming too spicy. The beef patty tasted alright and was properly seasoned, but was a bit compact and chewy. The other textures worked well with each other though; the tomato was thinly sliced and wasn’t cold, the bacon was crispy and salty and the pickles were nice and savoury. We liked how the bun tasted, but it was a tad dry. The cheese didn’t add any creaminess or flavour though, and didn’t contribute much to this otherwise quite tasty burger. We would also have liked if the parmesan mayo had tasted a bit more, seeing as it mainly reminded us of a sweet burger sauce.

Overall we were still pretty happy with our visit to Blacksmith Burger, but we hope that they focus a bit more on the meat next time.

Adress

Stenyxegatan 13, Malmö

Mer information

Topplistor

Sociala medier