Burgers and Pastrami – BAP

Baptitretande

1 4 5
Recension skriven av
Recension senast uppdaterad, 16 november 2020
Burgers and Pastrami – BAP

Vår första recension av Burgers and Pastrami – BAP på Östermalm i Stockholm publicerades under 2018 när de var ganska nyöppnade. Då uppskattade vi deras fokus på både hamburgare och egenlagad pastrami, och eftersom vi har hört positiva saker om dem under de senaste åren så var det dags för ett riktigt återbesök.

Denna gång beställde vi bland annat en dubbel BBQ Swey för 165 kronor, som innehöll två köttpuckar à 100 gram, ost, kanderat bacon, majonnäs, barbecuesås, pickles och silverlök. Till detta tog vi in deras BAP Fries 2.0 för 75 kronor, som bestod av en bamseportion med pommes frites med pastrami, “specialsås”, rödlök, färsk chili och koriander. Som väntat av det kanderade baconet och BBQ-såsen så var burgaren ganska söt, men sältan från de dubbla köttpuckarna balanserade sötman fint. Vi känner dock att en enkel burgare (på 160 gram) nog hade blivit för söt. Köttet var i alla fall saftigt, men vi hade gärna sett lite mer salt och peppar för att lyfta smakerna. Brödet var färskt och fluffigt, och var dessutom utmärkt rostat på insidan för att hålla alla såser och köttsafter i schack.

Deras BAP Fries passade utmärkt för två personer, och var ett riktigt maffigt tillbehör med alla ingredienser. Pommes fritesen hade dock lite svårt att stå emot allt, och det blev ganska kladdigt och uppblött framåt slutet av måltiden. Vi hade gärna sett lite större fokus på just pastramin i den. Deras pommes frites samt sötpotatispommesfrites som serverades enskilt (för 35 respektive 40 kronor) var däremot riktigt bra med en rejäl fritering och bra smak.

Burgers and Pastrami serverar fortfarande hamburgare av riktigt hög kvalitet, och rekommenderas starkt. Vi hade hoppats på lite fler förbättringar under åren som gått, men ambitionsnivån är fortsatt hög och ser fram emot nästa besök.

In English

We published our first review of Burgers and Pastrami – BAP in Stockholm’s Östermalm district back in 2018 when they were newly opened. Back then we appreciated their focus on both hamburgers and house-made pastrami, and seeing as we’ve heard a lot of positive things about them over the years we felt that it was time for a revisit.

This time we ordered several burgers, including a double BBQ Swey for 165 SEK (19 USD), with two 200-gram patties, cheese, candied bacon, mayo, barbecue sauce, pickles and white onions. We also had some BAP Fries 2.0 for 75 SEK (9 USD); a huge portion of fries with “special sauce”, red onions, fresh chili and cilantro. As could be expected from candied bacon and BBQ sauce the burger tasted pretty sweet, but the savoury beef flavour from the double patties balanced it out nicely. However, we feel that a single burger (with a 160 gram patty) would have been too sweet for our liking. The beef itself was very juicy, but could have done with some more salt and pepper to really lift the flavours. The bun was fresh and fluffy, and had been expertly toasted on the inside and kept all sauces and meat juices in place.

The BAP Fries worked great as a side-order for two people, especially seeing as it had so much ingredients. However, the fries got a bit soggy towards the end and we would have liked for the pastrami to take centre stage. Their regular fries and sweet potato fries for 35/40 SEK (appx. 4 USD) were really good, with a crispy texture and great flavours.

Burgers and Pastrami still serve really high quality burgers, and come highly recommended. We had hoped for a few more improvements over the years, but appreciate their high ambitions and look forward to our next visit.

Adress

Linnégatan 38, Stockholm

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering november 2020:
Vi har gjort ett återbesök på Burgers and Pastrami – BAP och anser att de ska behålla betyget 4/5.

Ursprunglig recension

Recension skriven av Toby Lee, 23 maj 2018

På Östermalm i Stockholm ligger nyöppnade Burgers and Pastrami – BAP. De profilerar sig som en lite lyxigare hamburgerkrog, med en modern och fräsch inredning som går i vitt och koppar. Fokus ligger på både hamburgare och deras egenlagade pastrami, något som är lite ovanligt i Sverige.

Vi beställde en dubbel Cheesy Twang för 145 kronor, med 200 gram kött, cheddarost, ketchup, senap, karamelliserad lök och pickles. Till detta beställde vi en rejäl portion BAP Frites för 75 kronor, som bestod av pommes frites med pastrami, ostsås, schalottenlök och jalapeños. Det finns dock ingen burgare som har toppats med just pastrami, inte ens Le Bap som namnet till trots endast innehåller kött, cheddarost, sås, sallad, lök och pickles. Deras BAP Frites var i alla fall goda, och det var kul att testa den goda pastramin utan att behöva köpa en hel portion – även om detta var ett tillbehör för två personer.

Själva hamburgaren var snyggt sammansatt, och det var uppenbart redan vid första tuggan att detta var en kvalitetsburgare. Köttet var saftigt och lätt rosa i mitten, men kunde visserligen ha saltats och pepprats lite mer. Smakerna var riktigt klassiska, och påminde faktiskt om en lyxig cheeseburgare från McDonald’s (något som vi har sett hos både Snack Bar och The Bastard från Bastard Burgers), fast med avsevärt högre kvalitet på alla råvarorna såklart. Den enda riktiga nackdelen var att den karamelliserade löken mest var söt och mosig.

Vi är glada över att det fortfarande kommer nya burgarrestauranger med höga ambitionsnivåer, och rekommenderar helt klart ett besök på Burgers and Pastrami.

Topplistor

Socialt