Bryggans Grill

Hellre burgare än korv i Onsala

1 4 5
Recension skriven av
Bryggans Grill

Bryggans Grill i Onsala tog till lokalbornas glädje över den gamla nedlagda korvkiosken i Gottskärs Hamn under sommaren 2021. Den nya grillen fokuserar på smashburgare med en egen köttblandning för att kunna kontrollera fetthalterna. Menyn är föredömligt kort med tre olika hamburgare, där en enkelburgare på 75 gram kostar 69–75 kronor och en dubbelburgare med två 75-grammare kostar 99–105 kronor. För 35 kronor extra får du dessutom en meny med pommes frites och dryck.

Vårt val kändes enkelt, och vi beställde in en dubbel Bryggans Baconburgare med ost, lök, saltgurka, baconröra och majonnäs. Hamburgaren såg riktigt inbjudande ut vid servering, och vi såg omedelbart hantverket bakom burgaren. Köttet hade en ordentlig stekyta och den härliga köttsmaken var väldigt framträdande. Deras potatobun var rostat snyggt på grillen och höll inne köttsafterna bra, precis som vi hoppades på. Men den stora stjärnan efter köttet var faktiskt deras baconröran, eller baconsylten som vi snarare skulle kalla den. Den var söt, salt och lite rökig och band ihop hamburgaren på ett alldeles utmärkt sätt. Vi förstår helt klart varför de har valt att ha denna hamburgare som sin signaturburgare.

Bryggans Grill serverar en av regionens absolut bästa hamburgare och är tveklöst värda ett besök nästa gång du befinner dig i Onsala.

In English

Bryggans Grill in the Swedish town Onsala moved into an old grill kiosk by the Gottskär harbour in the summer of 2021. This new establishment focus on smash burgers with a bespoke meat mix in order to keep the fat contents just right. Their menu is nice and short with just 3 burgers, where a single 75-gram patty burger costs 69–75 SEK (8–9 USD) and a burger with two patties costs 99–105 SEK (11.5–12.5 USD). An additional 35 SEK (4 USD) will get you french fries and a soft drink as well.

Choosing a burger was easy, and we ordered a double “Bryggans Baconburgare” with cheese, onions, pickles, bacon jam and mayo. The burger looked great when they served it, and it was immediately clear that it had been cooked properly. The beef had a great crust, and the great beefy  flavours were intense and fit nicely. Their potato bun had been toasted and held together well, just as we’d hoped. But the biggest star after the meat was actually their bacon jam. It was sweet, salty and a bit smoky, and really tied all the flavours together. We completely understand why they have chosen this hamburger to be their signature burger.

Bryggans Grill serve one of the best burgers in the region, and are definitely worth a visit the next time you’re in Onsala.

Adress

Gottskärsvägen 170 , Onsala

Mer information

Topplistor

Socialt