The Goods öppnade sin första enhet i Kungsbacka och blev tidigt en favorit här på Burgerdudes. Men tyvärr innebar expansionen till centrala Göteborg och ett ägarbyte att kvaliteten sjönk rejält, och vi var tvungna att sänka deras betyg rejält för några år sedan. Sedan dess har restaurangen i Göteborg stängt, och nu finns endast ursprungsrestaurangen i Kungsbacka kvar. Det var därför med spänning som vi klev in på restaurangen på Kungsmässan för att se om de lyckats återfå sin forna glans.
Menyn var i princip likadan som tidigare, med fyra köttburgare samt en kycklingburgare och ett veganskt alternativ. Vi beställde en Bacon & Cheese med american cheese, bacon, hackad lök, pickles, senap, ketchup och majonnäs samt en månadsburgare med dubbel american cheese, stekt svamp, pickles, karamelliserad lök och Goods-dressing. Båda burgarna beställdes med dubbla 75-gramsköttpuckar och kostade 99 kronor styck. Hamburgarna såg välproportionerade och inbjudande ut vid servering. Till skillnad från vårt förra besök i Göteborg var köttet nu ordentligt kryddat och hade en rejält tilltagen stekyta. Köttsmaken var tydlig, men köttet hade gärna fått vara ännu saftigare. Det klassiska, amerikanska potato roll-brödet var perfekt stekt och lyfte verkligen smakerna. Osten var snyggt smält denna gång, och hade en fin krämighet som gav balans. Baconet i Bacon & Cheese var utmärkt stekt och precis lagom knaprigt, och vi var imponerade av kombinationen av stekt svamp och karamelliserad lök i kampanjburgaren, som bjöd på en rejäl umami-bomb. Den ganska söta The Goods-dressingen var också god, och vi uppskattade även picklesens välbehövliga syra och fräschör som skapade en riktigt trevlig balans i smakerna.
Vi är glada över att The Goods har gjort upp med sitt förflutna och höjt kvaliteten, och att de återigen är det bästa burgarstället i Kungsbacka.
In English
The Goods opened their first unit in Kungsbacka and quickly became a firm favourite here at Burgerdudes. But unfortunately, their expansion to central Gothenburg and a change of ownership meant that the quality dropped significantly, and we had to lower their score dramatically a few years ago. Since then, the restaurant in Gothenburg has closed, and only the original restaurant in Kungsbacka remains. So it was with some excitement that we entered the restaurant at Kungsmässan to see if they had managed to regain their former glory.
The menu was basically the same as before, with four beef burgers as well as a chicken burger and a vegan option. We ordered a Bacon & Cheese with American cheese, bacon, chopped onions, pickles, ketchup, mustard and mayo and a monthly burger with double American cheese, fried mushrooms, pickles, caramelised onions and Goods sauce. Both burgers had double 75-gram patties and cost 99 SEK (9 USD) each. The burgers looked well-proportioned and inviting when they arrived. Unlike our previous visit to Gothenburg, the meat was properly seasoned and had a substantial crust. The meat flavour was distinct, but it could have been even juicier. The classic American potato roll was perfectly heated to really bring out the flavours. The cheese was nicely melted this time, and had a nice creaminess that provided balance. The bacon in the Bacon & Cheese was excellently cooked with just the right amount of crunch, and we were impressed with the combination of fried mushrooms and caramelised onions in the campaign burger, which was a real umami bomb. The rather sweet The Goods sauce was also good, and we appreciated the much-needed acidity and freshness of the pickles, which created a really nice flavour balance.
We are glad that The Goods has put their past behind them and raised the quality, and that they once again are the best burger place in Kungsbacka.