
Rollin Bistros började rulla som en foodtruck på Göteborgs gator redan 2014 och har sedan dess expanderat till en cool fabrikslokal i Gamlestaden som de kallar Rollin Bistros Backyard. När vi besökte dem 2021 så blev vi glatt överraskade och ansåg att de tillhörde toppskiktet i Göteborg. Denna gång bestämde vi oss för att besöka deras popup i centrala Göteborg hos Storköket, där de serverade en nedbantad meny i en lite mer hektisk miljö. Vi beställde en trippel cheeseburgare för saftiga 195 kronor med tre 70-gramsköttpuckar, cheddar, silverlök, pickles, senap och ketchup.
Burgaren såg extremt maffig ut när den anlände med sina tre köttpuckar, och såg väldigt inbjudande ut. Det mjuka brödet kändes utmärkt i handen och hade blivit exemplariskt uppvärmt med en rejäl rostning. Köttpuckarna var rejält smashade och hade fått den där inbjudande gyllenbruna stekytan vi alltid är på jakt efter. Trots att köttet hade en rejält tilltagen stekyta så var den fortfarande väldigt saftigt och kryddningen hjälpte till att höja den redan robusta köttsmaken ytterligare ett par snäpp. Efter några bett kunde vi konstatera att detta var en riktigt bra och tajt cheeseburgare, där enkla men rejäla smaker samsades fint med varandra. Picklesen var även de väldigt goda med en rejält tydlig dillsmak, även om vi hade föredragit lite tjockare skivor för att verkligen lyfta syrligheten och få till en lite mer spännande textur. Vi hade även uppskattat lite mindre senap för att få bättre smakbalans, men med detta sagt så störde detta inte upplevelsen i stort.
Rollin Bistros fortsätter att imponera på oss med sina välgjorda burgare, och serverar med största sannolikhet Göteborgs bästa burgare just nu.
In English
Rollin Bistros started out as a food truck on the streets of Gothenburg back in 2014, and has since expanded to a cool factory space in Gamlestaden that they call Rollin Bistros Backyard. When we visited them in 2021, we were pleasantly surprised and ranked them among the best in the city. This time we decided to visit their pop-up in the centre of Gothenburg at Storköket, where they served a reduced menu in a slightly more hectic environment. We ordered a triple cheeseburger for 195 SEK (17.5 USD) with three 70-gram beef patties, cheddar, silver onions, pickles, ketchup and mustard.
Our burger looked really massive when it arrived with its three patties, and looked very invitint. The bun felt perfect when we picked it up, and it had also been toasted very nicely. The patties were beautifully smashed with that deep golden brown crust that we love. And even though the patties had a great crust, the beef was still juicy and had been heavily seasoned, resulting in a robust meat flavour. After a few bites, we could conclude that this was a really good and tight cheeseburger, with flavours that worked very well together. The pickles had a distinct dill flavour, although we would have preferred slightly thicker slices to lift the acidity. The burger also contained a little too much mustard, but it was a minor detail that didn’t bother us much.
Rollin Bistros continue to impress us with their well-made burgers, and we can say that they probably serve one of Gothenburg’s best burgers at the moment.