
Vi har testat Falafel & Burgers i Malmö Saluhall flera gånger sedan vårt första besök 2017, och har alltid uppskattat den höga kvaliteten och den trevliga stämningen i den stora foodcourten. Under vårt senaste besök hade det hänt en del på menyn, och i stället för att enbart erbjuda 100-gramsköttpuckar hade de delat upp burgarstorleken i enkelburgare med 140 gram kött och dubbelburgare med två 105-gramsköttpuckar för 15 kronor extra. De erbjöd fem olika köttburgare, och vi valde en Chili & Cheese med dubbel cheddar, sallad, rödlök, jalapeños och chilimajonnäs för 135 kronor och en dubbel Cheese med dubbel cheddar, karamelliserad lök, rödlök, senap och ketchup för 140 kronor.
Burgarna såg markant olika ut när de anlände. Köttstorleken var väldigt snarlik på båda burgarna, men enkelburgaren hade en mycket bättre stekyta. Köttet på vår dubbla Cheese var väldigt mjukt och saknade nästan helt och hållet crust, vilket kändes som en onödig miss. Det lokala köttet från Skåne var dock gott, men hade blivit bättre av mer salt och peppar. Den karamelliserade löken var väldigt söt och tog mycket plats, så det var tur att den krispiga rödlöken bidrog med ett trevligt krisp. Chili & Cheese hade ett stort salladsblad som stack ut ur burgaren, och vi hade gärna sett lite mer sting i chilimajonnäsen. Men deras färska jalapeños var väldigt heta och livade upp resten av burgaren. Pommes fritesen med skalen kvar kostade 35 kronor och var väldigt goda, med ett trevligt krisp och en härlig potatissmak.
Falafel & Burgers serverar fortfarande goda burgare, men denna gång wowades vi inte lika mycket av deras skapelser. De är fortfarande värda ett besök, men de är inte längre det enda självklara restaurangvalet i Malmö Saluhall.
In English
We have tried Falafel & Burgers in Malmö Saluhall several times since our first visit in 2017, and have always appreciated the high quality and pleasant atmosphere in the large food court. During our latest visit, there had been some changes to their menu, and instead of only offering 100-gram beef patties, they now offered single burgers with 140 grams of beef and double burgers with two 105-gram beef patties for an extra 15 SEK (1.5 USD). They had five different beef burgers, and we chose a Chili & Cheese with double cheddar, lettuce, red onions, jalapeños and chili mayo for 135 SEK (13 USD), and a double Cheese with double cheddar, caramelized onions, red onions, mustard and ketchup for 140 SEK (13.5 USD).
The burgers looked significantly different when they arrived. The size of the patties was very similar on both burgers, but the single burger had a much better crust. The meat on our double Cheese was very soft and had almost no crust, which felt like an unnecessary mistake. The local meat from Skåne was good, but would have been better with more salt and pepper. The caramelised onions were very sweet and took up a lot of space, so it was lucky that the crispy red onions added a nice crunch. The Chili & Cheese had a large lettuce leaf sticking out of the burger, and we would have liked a little more kick in the chilli mayonnaise. However, their fresh jalapeños were very hot and livened up the rest of the burger. The fries with the skins on cost 35 Swedish kronor and were very good, with a nice crunch and a great potato flavour.
Falafel & Burgers still serve good burgers, but we weren’t as blown away by their creations this time around. They are still worth a visit , but they are no longer our only obvious choice of restaurant in Malmö Saluhall.