8ft Burger

Sveriges skönaste burgarhak i en 2,5 meter stor container.

Vi på Burgerdudes har tagit fram menyn och matkonceptet åt 8ft Burger – Sveriges skönaste burgarhak som ryms i en 2,5 meter stor container.

Det fina med hamburgare är att de är så mångsidiga. De kan vara avancerade skapelser med massor av ingredienser eller avskalade och okomplicerade smaksensationer. Så när vi skulle ta fram en burgare som skulle stekas i en liten rosa container gällde det att tänka spartanskt. Vi ville ha en supergod och prisvärd burgare som var enkel att tillaga, utan att tumma en millimeter på kvaliteten. En burgare som vi själva var sugna på att äta utomhus. Kanske med en god hantverksöl vid sidan av.

Cheeseburgaren innehåller färskmalet svenskt nötkött (högrevshjärta, bringa, och hängmörad talg) från Latinamerikanska Kött & Chark Hötorgshallen. Den grovmalda färsen smashas på stekbordet för maximal smak. Sedan lägger vi på två skivor krämig burgarcheddar, vår favoritbarbecuesås Eld och Lågor från Lagrito’s, majonnäs, hackad lök och strimlad sallad. Allt detta serveras i ett smörigt briochebröd. Enkelburgaren har 100 gram kött och två ostskivor, och dubbelburgaren har alltså 200 gram kött och fyra (!) skivor ost. Himmelskt gott, enkelt och smakrikt!

Vi har även tagit fram en vegetarisk burgare och smarriga sides, som dubbelfriterade pommes frites med rosmarinsalt, en fräsch kaleslaw och en najs majskolv. Dessutom så har Unibärsum Bryggeri släppt den exklusiva folkölen 8ft Beer som kompletterar smakupplevelsen.

8ft Burger – dubbel cheeseburgare

 

Sociala medier