Meny-takeover för Bastard Burgers 2018

Sex signaturburgare på Bastard Burgers åtta restauranger under två månader

Vi tog över menyn hos Bastard Burgers under 2017. Då hade de två restauranger, och när vi återvände i 2018 hade de öppnat i åtta städer (Boden, Gävle, Luleå, Piteå, Stockholm, Sundsvall, Uppsala och Östersund). Denna gång skapade vi sex olika kampanjburgare som serverades på samtliga Bastard Burgers-restauranger under augusti och september. Två av dessa var de återvändande favoriterna T. Rex och Pigzilla från 2017, och två var de helt veganska burgarna Busan och Skogen. Dessutom introducerade vi Donutburger med en munk istället för burgarbröd samt den dekadenta Toby’s Triple Threat med bl.a. ankfettsmajonnäs.

T.Rex av Toby Lee.
T. Rex var den bäst säljande burgaren från 2017 års meny-takeover, och den visade sig vara populärast under 2018 med. Tobys rökigt heta favoritburgare innehöll knaprigt bacon, barbecuesåsen Eld & Lågor från Lagritos, röd och grön inlagd chili, majonnäs, gul lök och sallad. Den är precis så god som den låter.

Busan av Marcus Sjöström.
Busan är den spirituella uppföljaren till De La Seoul – den vegetariska burgaren från 2017 års meny-takeover. Den är döpt efter Sydkoreas näst största stad, och tar med dina smaklökar på en spännande semesterresa. Hetta och sötma från den koreanska bbq-såsen, fräsch krisp från salladslök, purjolök och böngroddar samt krämig vegansk ost som rundade av upplevelsen. Och denna gång var den 100 procent vegansk!

The Donut Burger av Toby Lee.
Det här var vår hyllning till Flippin’ Burgers kampanjburgare ”5-0”, som vi faktiskt åt samma dag som vi lanserade Burgerdudes.se för i november 2014. Donutburgaren innehöll knaprigt baconhack, krispiga jalapeños och krämig cheddar, med en sockrad donut istället för bröd. Vi älskar den perfekta kombinationen av hetta, sötma och sälta. Den är makalöst fantastisk och försvinnande god.

Pigzilla av Linus Josephson.
Pigzilla återvände från 2017; starkare, argare och mer dekadent än någonsin. Den svinigt goda burgaren från Burgerdudes-Linus innehöll ljuvlig baconsylt, lättkrossade potatischips, krämig majonnäs och jalapeños. Tillsammans bildade det en perfekt harmoni av sälta, sötma och hetta. Grisigt god helt enkelt!

Skogen av Marcus Sjöström.
Skogen är den perfekta höstburgaren, som har inspirerats av klassiska söndagsmiddagar med sina djupa och murriga smaktoner. Den friterade persiljan och de rårörda lingonen samspelar med svampen, löken och tryffelmajonnäsen för att skapa en matupplevelse som många ansåg var den godaste köttfria burgaren de hade ätit. Den var dessutom 100 procent vegansk!

Toby’s Triple Threat av Toby Lee.
Toby’s Triple Threat innehöll tre tillfredsställande trevligheter – ko, bacon och anka. TTT var en ost- och baconburgare med en härligt dekadent och örtig ankfettsmajonnäs med bacon som smakade helt ljuvligt. De intensiva smakerna lättas dessutom upp av picklesen och den fräscha salladen för en balanserad smakupplevelse. Denna burgare levererade trubbel i trippel bemärkelse, och var en av storsäljarna under kampanjen!

Sociala medier