Burgerdudes är idag världens största webbplats för recensioner av hamburgare – med hela 907 recensioner. Vi har bland annat blivit kallade för Michelin-guiden för hamburgare av den brittiska dagstidningen The Telegraph.
Vi har ätit burgare tillsammans sedan 2009, och tiotusentals hamburgare senare är vår passion starkare än någonsin. När burgarboomen svepte in över Sverige 2012 började plötsligt alla hävda att de var bäst i landet. Men alla kan ju inte vara bäst, så vi bestämde oss helt enkelt för att ta reda på vem som faktiskt gör den bästa hamburgaren.
Vårt mål har alltid varit att ge en rättvis och opartisk bedömning av varje hantverksburgare vi testar. Det har inte bara gjort oss till Sveriges ledande experter på hamburgare, utan även till några av världens mest respekterade röster inom burgarvärlden.
Vi arbetar aktivt för att föra burgarkulturen framåt i Sverige, bland annat genom Sveriges första och enda burgarfestival Stockholm Burger Fest som arrangerats årligen sedan 2016. Här har vi bjudit in några av världens främsta burgarrestauranger, som Hundred Burgers från Spanien, Gasoline Grill från Danmark, Goldies från Tyskland, samt Bleecker, Burger & Beyond och Lagom från London. Festivalen har vuxit till en av världens mest prestigefyllda “invite-only”-burgarfestivaler och lockar fler än 10 000 besökare varje år. Restaurangerna flyger in sin egen personal och sina egna ingredienser, och kör en exklusiv popup i Stockholm under de tre festivaldagarna.
Vi skapar även nyskapande och roliga burgarkoncept i samarbete med restauranger. Bland annat har vi tagit fram burgare där vinsten gått till välgörande ändamål, lanserat några av Sveriges första burgare med tjockare puckar av högkvalitativt hängmörat kött, introducerat donutburgare till den svenska allmänheten, designat om hela menyn hos en av Sveriges största premiumkedjor – samt spridit smashtekniken och burgarstilen Stockholm Smash till restauranger världen över.
Som ambassadörer för den svenska burgarkulturen erbjuder vi dessutom guidade rundturer för internationella burgarälskare. Hittills har vi välkomnat sällskap från bland annat England, Irland, Spanien, Tyskland och Österrike till Sveriges burgarscen.
Varje år i januari släpper vi Sveriges Bästa Burgare – den definitiva topplistan över landets 100 bästa burgarrestauranger. Den får alltid stor medial spridning och har uppmärksammats i Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och på TV4.
Vi står också bakom den mest prestigefyllda världsrankningen av burgare – The World’s Best Burgers – som uppdateras ett par gånger per år. Listan når miljontals människor världen över, och bland annat CNN, The Telegraph, Forbes och Globo har skrivit artiklar om listan.
Men vår resa tar inte slut där. Vi är ständigt på jakt efter nya, spännande burgarupplevelser. Har du ett tips på ett nytt ställe, ett förslag på samarbete – eller vill du bara säga hej? Tveka inte att höra av dig.
In English
Burgerdudes is now the world's largest burger review website - with 907 reviews from 63 reviews. We have, among other things, been named as The Michelin Guide of Burgers by the British newspaper The Telegraph.
We have eaten burgers together since 2009, and tens of thousands of burgers later, our passion is stronger than ever. When the burger boom swept Sweden in 2012, suddenly everyone claimed to be the best in the country. But everyone can’t be the best, so one day we decided to find out who actually makes the tastiest burgers.
Our goal has always been to provide a fair and unbiased verdict on every craft burger we taste. Not only has this made us Sweden’s leading experts on burgers, but also some of the most respected voices in the burger world today.
We are actively working to advance the burger culture in Sweden, including Sweden’s first and only burger festival Stockholm Burger Fest, organised annually since 2016. We have invited some of the world’s best burger restaurants to Sweden, such as Hundred Burgers from Spain, Gasoline Grill from Denmark, Goldies from Germany, and Bleecker, Burger & Beyond and Lagom from London. And also Swedish stalwarts such as Barrels, Funky Chicken and Flippin’ Burgers. The festival has grown into one of the world’s most prestigious invite-only burger festivals, attracting more than 10 000 visitors each year. The restaurants fly in their own staff and ingredients, and run an exclusive pop-up in Stockholm during the three festival days.
We also create innovative and fun burger concepts in collaboration with restaurants. Among other things, we have developed burgers where the profits go to charity, launched some of Sweden’s first burgers with thicker patties of high-quality dry aged beef, introduced donut burgers to the Swedish public, redesigned the entire menu of one of Sweden’s largest premium chains – and spread the smash technique and burger style Stockholm Smash to restaurants around the world.
As ambassadors of Swedish burger culture, we also offer guided tours for international burger lovers. So far, we have welcomed companies from England, Ireland, Spain, Germany and Austria to the Swedish burger scene.
Every year in January, we release Sveriges Bästa Burgare – the definitive top list of the country’s 100 best burger restaurants. It always gets great media coverage and has been featured in Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan and on TV4.
We are also behind the most prestigious world ranking of burgers – The World’s Best Burgers – which is updated a couple of times a year. The list reaches millions of people around the world, and CNN, The Telegraph, Forbes and Globo, among others, have written articles about the list.
But our journey does not end there. We’re constantly on the lookout for new and exciting burger experiences. Do you have a tip for a new place, a suggestion for a collaboration – or just want to say hello? Don’t hesitate to get in touch.