Trollburger

Genomtänkt gatuburgare

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 8 november 2021
Trollburger

Trollburger har stängt sin verksamhet.

Efter några års gatukökvimsande och inhysningar under namnet Troll’s Pantry på puben Hobgoblin så har Trollburger återvänt till rötterna, och serverar sina burgare från ett tält på Trafalgar Street, nära Brightons tågstation. De har öppet onsdag till lördag.

På menyn finns såväl nötköttsburgare som vegetariska varianter.  Köttet kommer från närliggande gårdar och är ofta ekologiskt, det fluffiga brioche-brödet är bakat av den lokala bagaren och all ost som används är lokalt tillverkad. Den största nackdelen är att allt kött är genomstekt på grund av deras ideologiska hälsoövertygelser. Köttet är visserligen saftigt och gott, men det når tyvärr inte upp till toppnivåerna på grund av detta.

Trollburger räds inte smakexperiment med sina egengjorda såser, bland annat en härligt rökig vitlöksmajonnäs och en ljuvlig baconsylt. Om de har öppet när du befinner dig på Englands sydkust så är de en given anhalt.

In English

After a few years of street stall vendoring and pub takeovers as Troll’s Pantry, Trollburgar have now returned to their roots and serve burgers on Trafalgar Street in Brighton, Wednesday-Saturday. Here they serve organic burger treats, oozing with local cheeses and home-made sauces (their bacon jam is divine), making them well worth a visit if you’re in Sussex.

Adress

Trafalgar Street, Brighton England

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering april 2021:
Trollburger har stängt ner sin verksamhet.

Topplistor

Sociala medier