
Black Bear Burger började med ett litet bås i London där de flippade burgare på helgerna, och har nu vuxit till en mindre sensation på sociala medier och i tv. Sedan starten har de hittat mer permanenta hem med en restaurang i Brixton Village samt ett bås i popup-centret Boxpark i Shoreditch.
Första gången vi recenserade dem var 2017 på burgarfestivalen National Burger Day, men nu fick vi äntligen tillfälle att besöka dem i just Boxpark. Där beställde vi en dubbel Black Bear för 10,50 GBP (120 SEK) med två hängmörade köttpuckar, ost, bacon, löksylt och vitlöksmajonnäs i ett sesambröd.
Det första vi noterade var hur vacker burgaren var. Den såg saftig och god ut, och det gyllene sesambrödet gav oss goda förhoppningar. När vi började äta blev dock känslorna blandade. Köttet hade visserligen en härlig köttsmak och baconet var krispigt, men trots detta så saknade hela burgaren sälta och smakerna kom inte riktigt till sin rätt. Som tur var så var brödet fluffigt och mjukt, och tog väl hand om majonnäsen och löksylten som lyckades komplettera varandra alldeles utmärkt. Det största problemet med dessa ingredienser var att de bara fanns i mitten av burgaren, och inte ut i kanterna.
Black Bear Burger serverar en riktigt god burgare, och med en nypa salt skulle de faktiskt kunna platsa bland de bästa i London. Men precis som förra gången så föll de nu precis på målsnöret.
In English
Black Bear Burger started out as in a small stall selling weekend burgers in London, but quickly became popular with several notable social media and tv appearances. Nowadays they can be found in their Brixton Village restaurant and in the popup venue Boxpark in Shoreditch.
We first reviewed them back in 2017 when we tried their burgers at the burger festival National Burger Day, but this time we were finally able to visit their Boxpark location. We ordered a double Black Bear for 10.50 GBP (14.50 USD) with two dry-aged beef patties, cheese, bacon, onion jam and garlic mayo in a sesame bun.
We immediately noticed how beautiful our burger was. It looked really tasty and juicy, and the golden sesame bun really raised our hopes up. That’s why we felt a bit confused when we started eating our burger. Sure, the patties had a deep beef flavour and the bacon was crisp, but there was a severe lack of salt in our burger, which stopped it from reaching its true potential. Thankfully the bun was soft and fluffy, and could easily handle both the garlic mayo and onion jam that complimented each other perfectly. However, they had only been placed in the middle of the burger, and we could have preferred it if they’d spread it across the entire hamburger.
Black Bear Burger serve a really tasty burger, and with some more seasoning and better composition they could be one of London’s greats. But just like last time there’s a few things that’s keeping them back.