Black Bear Burger

En köttsmocka från en björntass

1 4 5
Skriven av
Black Bear Burger

Black Bear Burger startade som ett litet burgarbås i London under 2016, och vi har hunnit recensera dem två gånger sedan dess. Nu finns de på en handfull olika ställen runt om i Englands huvudstad, med flera riktiga restauranger. Vi har alltid gillat deras burgare, och var förväntansfulla när vi nu senast besökte dem på Boxpark i Shoreditch. Vid detta besök beställde vi en Classic med hängmörat kött, ost, burgardressing, burgarkryddor, pickles och sallad samt en Black Bear med hängmörat kött, ost, bacon, löksylt och vitlöksmajonnäs. De kostade 10 GBP (135 kronor) styck, och vi dubblade dessutom köttet för 3 GBP (40 kronor) extra.

Burgarna vi blev serverade såg verkligen jättemaffiga ut, mycket tack vare det extra köttet. Brödet var bestrött med ett tätt lager av sesamfrön, och trots att det gjorde kronan knaprig på ovansidan så var det förvånansvärt följsamt och härligt fluffigt inuti. Det var även stort nog att omfamna allt innehåll. Köttet var jättebra – saftigt och med en tydlig och tillfredställande köttsmak – om än aningen översaltat. De två burgarna bjöd i övrigt på ganska olika upplevelser. Vår Classic hade goda pickles, men vi kände inte av någon direkt smak från burgardressingen. Samtidigt så bidrog inte den strimlade salladen med mycket mer än lite extra textur. Black Bear-burgaren hade däremot betydligt tydligare och roligare smaker, och var vår klara favorit vid besöket. Både vitlöksmajonnäsen och löksylten var riktigt goda, och baconet lyfte smakbilden ytterligare.

Black Bear Burger är riktigt duktiga på kött, och deras hamburgare fortsätter hålla sig i närheten av toppskiktet i London. Vi hoppas att de fortsätter tweaka detaljerna, och ser fram emot att få besöka dem igen framöver.

In English

Black Bear Burger started as a small burger stand in London back in 2016, and we’ve reviewed them twice since then. Now they have a handful of locations around the UK capital, with several proper restaurants. We’ve always liked their burgers, and were excited when we last visited them at Boxpark in Shoreditch. This time we ordered a Classic with dry-aged beef, cheese, burger sauce, burger seasoning, pickles and lettuce plus a Black Bear with dry-aged beef, cheese, bacon, onion jam and a garlic mayonnaise. They cost 10 GBP (12.5 USD) each, and we also doubled the patties for 3 GBP (4 USD) extra.

The burgers we were served looked really big, thanks to the extra meat. The bun was coated with a dense layer of sesame seeds, and even though this made the top of the crown crunchy, it was surprisingly soft and wonderfully fluffy inside. It was also big enough to handle all the ingredients. The meat was great – juicy and with a distinct and satisfying beefy flavour – albeit slightly over-salted. The two burgers offered quite different experiences. Our Classic had tasty pickles, but we couldn’t really taste the burger sauce. And the shredded lettuce didn’t add more than just a little extra texture. The Black Bear burger, on the other hand, had much more distinct and interesting flavours, and was our clear favourite. Both the garlic mayonnaise and the onion jam were really good, and the bacon really elevated the flavours.

Black Bear Burger really know their beef, and their burgers are still among the better ones in London. We hope they continue to tweak the details, and look forward to visiting them again in the future.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, London England

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering juni 2023:
Vi har gjort ett återbesök på Black Bear Burger och anser att de ska behålla betyget 4/5.

Uppdatering januari 2021:
Vi har gjort ett återbesök på Black Bear Burger och anser att de ska behålla betyget 4/5.

Recension från 29 januari 2021

Recension skriven av Selin Safer

Black Bear Burger började med ett litet bås i London där de flippade burgare på helgerna, och har nu vuxit till en mindre sensation på sociala medier och i tv. Sedan starten har de hittat mer permanenta hem med en restaurang i Brixton Village samt ett bås i popup-centret Boxpark i Shoreditch.

Första gången vi recenserade dem var 2017 på burgarfestivalen National Burger Day, men nu fick vi äntligen tillfälle att besöka dem i just Boxpark. Där beställde vi en dubbel Black Bear för 10,50 GBP (120 SEK) med två hängmörade köttpuckar, ost, bacon, löksylt och vitlöksmajonnäs i ett sesambröd.

Det första vi noterade var hur vacker burgaren var. Den såg saftig och god ut, och det gyllene sesambrödet gav oss goda förhoppningar. När vi började äta blev dock känslorna blandade. Köttet hade visserligen en härlig köttsmak och baconet var krispigt, men trots detta så saknade hela burgaren sälta och smakerna kom inte riktigt till sin rätt. Som tur var så var brödet fluffigt och mjukt, och tog väl hand om majonnäsen och löksylten som lyckades komplettera varandra alldeles utmärkt. Det största problemet med dessa ingredienser var att de bara fanns i mitten av burgaren, och inte ut i kanterna.

Black Bear Burger serverar en riktigt god burgare, och med en nypa salt skulle de faktiskt kunna platsa bland de bästa i London. Men precis som förra gången så föll de nu precis på målsnöret.

Black Bear Burger started out as in a small stall selling weekend burgers in London, but quickly became popular with several notable social media and tv appearances. Nowadays they can be found in their Brixton Village restaurant and in the popup venue Boxpark in Shoreditch.

We first reviewed them back in 2017 when we tried their burgers at the burger festival National Burger Day, but this time we were finally able to visit their Boxpark location. We ordered a double Black Bear for 10.50 GBP (14.50 USD) with two dry-aged beef patties, cheese, bacon, onion jam and garlic mayo in a sesame bun.

We immediately noticed how beautiful our burger was. It looked really tasty and juicy, and the golden sesame bun really raised our hopes up. That’s why we felt a bit confused when we started eating our burger. Sure, the patties had a deep beef flavour and the bacon was crisp, but there was a severe lack of salt in our burger, which stopped it from reaching its true potential. Thankfully the bun was soft and fluffy, and could easily handle both the garlic mayo and onion jam that complimented each other perfectly. However, they had only been placed in the middle of the burger, and we could have preferred it if they’d spread it across the entire hamburger.

Black Bear Burger serve a really tasty burger, and with some more seasoning and better composition they could be one of London’s greats. But just like last time there’s a few things that’s keeping them back.

Recension från 06 december 2017

Recension skriven av Toby Lee

Black Bear Burger gjorde sitt intåg på Londons burgarscen under 2016, och har sedan dess slagit staden (och Instagram) med häpnad med sina ruskigt snygga hamburgare. Nu har de även öppnat sin första semi-permanenta restaurang i Shoreditchs Boxpark-område.

Vi fick äntligen tillfälle att testa dem på National Burger Day 2017, där de ställde upp med skapelsen ”The 74”. Den bestod av en köttpuck på hängmörad biff, en glaze, ost, sylt på rostad tomat och lök, pancettabacon och en majonnäs med rökt vitlök. Allt detta fick sedan plats i ett sesamfrötäckt briochebröd, och det var en otroligt vacker skapelse.

Den härligt brända ytan såg ut att bjuda på en rejäl smakupplevelse, men ärligt talat så var burgaren lite tam – i alla fall i början. Det mediumstekta köttet var lite för hårt grillat, och kom inte till sin rätt förrän efter halva burgaren. Brödet hade dessutom för mycket sesamfrö, då det tog över smakerna och gjorde det lite för knaprigt. Pancettabaconet var dock en riktig höjdare, med en härligt bräcklig sälta.

Black Bear Burger serverar en riktigt god burgare, även om de inte riktigt platsar bland toppskiktet i Europas bästa burgarstad. Men om du befinner dig i Shoreditch och redan har testat några av de andra guldkornen i området rekommenderar vi helt klart ett besök.

Topplistor

Sociala medier