The Cave

Grott och blandat

1 3 5
Skriven av
The Cave

The Cave öppnade under våren 2023 i stadsdelen Kallio i Helsingfors. Restaurangen var stor och luftig, och inredd i mörka färger. Halva menyn bestod av burgare och halva av bao-buns. Det fanns fyra köttburgare att välja bland, och valet föll på en Double Cheeseburger med två smashade köttpuckar, ost, pickles och aioli för 9 euro (105 kronor).

Vår burgare såg lovande ut, med tunt smashat kött i ett mjukt potato bun-bröd. Stekytan var snygg och bjöd på lite krispighet. Köttet var fortfarande rätt saftigt, men det hade behövts mer salt för att få det att lyfta smakmässigt. Som så många andra ställen i Finland så använde The Cave vanlig ost på sina hamburgare, och resultatet blev ganska snabbt ett plastigt osttäcke som mest var i vägen. Brödet var mjukt och varmt, men hade varit godare med mer färg på insidan. Picklesen var till stor hjälp texturmässigt, men den hade gärna fått ha mer syra i smaken. Vi uppskattade smakkompositionen i deras egenlagade aioli, även om den var väldigt vitlökstung – och vi har svårt att förstå varför den fanns på nästan alla deras burgare. När vi beställer en cheeseburgare så har vi vissa förväntningar på hur den ska smaka, och vi var inte beredda på att den främst skulle smaka vitlök.

The Cave serverar välgjorda hamburgare med en egen twist. Hantverket finns där, och de detaljer vi hakade upp oss på är främst smakmässiga. Vi ser fram emot att besöka dem igen i framtiden för att se hur de utvecklas, för det vi sett och smakat hittills är ändå lovande.

In English

The Cave opened in the spring of 2023 in Helsinki’s Kallio district. The restaurant was large and airy, decorated in dark colours. Half the menu consisted of burgers and the other half of bao-buns. There were four beef burgers to choose from, and we ordered the Double Cheeseburger with two smashed beef patties, cheese, pickles and aioli for 9 EUR (9.5 USD).

Our burger looked promising, with thinly smashed meat in a soft potato bun. The crust was nice and offered some crunchiness and it was still quite juicy on the inside, even though it could have done with some more salt. Like so many other places in Finland, The Cave use regular cheese on their burgers, resulting in a plasticky cheese lid that mostly got in the way. The bun was soft and warm, but would have been better with more colour on the inside. The pickles were very helpful in terms of texture, but it would have been nice if they were more acidic. We appreciated the flavour composition of their homemade aioli, although it was very garlic-heavy – and we find it hard to understand why it was on almost all of their burgers. When we order a cheeseburger, we have certain expectations of what it should taste like, and we were not prepared for so much garlic flavour.

The Cave serve well-crafted burgers with their own twist. The craftsmanship is there, and the things we disliked are mainly taste related. We look forward to visiting them again in the future to see how they evolve, because what we’ve seen and tasted so far is still promising.

Adress

Siltasaarenkatu 22, Helsinki Finland

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier