Buns

För mycket brödfokus

1 4 5
Skriven av
Buns

Buns ingår i den nya vågen av restauranger som tillagar smashburgare i Paris, och sedan starten 2015 har de expanderat till Reims, Vannes och Saint-Barthélemy. Vi besökte deras allra första restaurang i 5:e arrondissementet, i närheten av Panthéon, som i stort sett bara är ett hål i väggen och som endast erbjuder takeaway. Deras meny innehåller sju olika burgare, och vi beställde både en dubbel Smash Buns med lagrad cheddar, stekt lök, isbergssallad, pickles och dressing för 12 EUR (130 kronor) och en dubbel Cheese med lagrad cheddar, pickles, senap och ketchup för 9,5 EUR (105 kronor). Vi uppgraderade även till en meny med dryck och pommes frites för ytterligare 5 EUR (55 kronor).

Burgarna serverades hårt invirade i omslagspapper, och såg ganska ihoptryckta ut vid första anblick. Men det stora och gyllenbruna brödet var väldigt fluffigt med en trevligt smörig smak och ett tillfredsställande bett. De två tunt smashade köttpuckarna försvann något i det överdimensionerade brödet, men hade både en bra stekyta och en trevlig köttsmak, mycket tack vare den höga köttkvaliteten och den gedigna kryddningen. Smakerna kändes överlag väldigt välbalanserade och vi blev glatt överraskade av hur gott allt smakade. Det var främst brödet som satte käppar i hjulet för Buns, då hela burgaren var lite för mjuk för sitt eget bästa. Pommes fritesen var däremot helt fantastisk, med en superb krispighet, saltning och smak, samt en lika fantastisk wasabi-dippsås som ingick.

Buns serverar utan tvekan en av de bättre burgarna i Paris, och vi kan verkligen förstå varför de har så gott rykte. Namnet till trots så hade vi dock gärna sett lite mindre fokus på själva brödet.

In English

Buns is part of the new wave of smash burger joints in Paris, and since their opening in 2015 they’ve expanded to Reims, Vannes and Saint-Barthélemy. We visited their original location in the 5th arrondissement, close to the Panthéon, which practically was a hole in the wall with a pure takeout menu. Here they offered seven different burgers, and we ordered both a Double Smash Buns with aged cheddar, fried onions, iceberg lettuce, pickles and sauce for 12 EUR (12 USD) and a Double Cheese with aged cheddar, pickles, ketchup and mustard for 9.5 EUR (9.5 USD). We also upgraded to a menu with a soft drink and french fries for an additional 5 EUR (5 USD).

Our burger came tightly wrapped in paper, and looked pretty squished together at first glance. But the large and golden bun was very fluffy, with a buttery taste and a nice bite to it. The two smashed patties got a bit lost in the overdimensioned bun though, but we could still see that they had a deep crust and tasted great, thanks to the high beef quality and the proper seasoning. Overall, all flavours were well-balanced, and we were pleasantly surprised to get such a tasty burger. It was mainly the bun that stood in the way of Buns’ success, as the burgers became a bit too soft for their own good. The french fries were amazing though, super crispy, well-seasoned and very tasty, accompanied by an equally good wasabi dip.

Buns definitely serve one of the better burgers in Paris, and we can definitely understand why they’re so talked about. But despite their name, we would have preferred if they had focused a bit less on the actual buns themselves.

Adress

Se samtliga adresser på deras webbplats, Paris, Reims, Saint-Barthélemy Island, Vannes

Mer information

Topplistor

Sociala medier