Gottan Grill är en burgarkedja med en handfull restauranger i södra Spanien – närmare bestämt i Granada, Malaga och Sevilla. Deras restauranger verkar ha japanska influenser, men detta var inget vi märkte när vi besökte dem under finalen för den spanska burgarfestivalen The Champions Burger i Barcelona. Där stod de i stället med sin foodtruck och serverade sin Mamá Eva-burgare. Den innehöll hängmörat kött, cheddarost, pulled pork, ölkaramelliserad lök, friterad lök, pickles och en koreansk gochujangmajonnäs till festivalpriset 12,50 euro (140 kronor).
Vi fick en riktigt maffig burgare som var rejält såsig. Första tuggan avslöjade att köttet var rejält rosa i mitten, även om stekytan var lite svag. Överlag så var det mesta väldigt sött, särskilt pulled porken som gärna hade fått vara både varmare och kryddigare för att berättiga sin existens på burgaren. Vi gillade deras crunchiga pickles som verkligen bröt igenom sötman med sin syrlighet, och hade gärna sett lite fler av dem. Intressant nog så var deras koreanska gochujangmajonnäs mer söt än komplex, och det var dessutom så mycket sås att det formligen rann ut ur burgaren. Brödet var otroligt mjukt – särskilt på hälen – men ändå väldigt gott och det skötte sig förvånansvärt bra genom hela måltiden.
Gottan Grill serverar ganska överdådiga och kanske lite överdrivna skapelser, men slutresultatet var ändå gott. Vi hade gärna sett lite mer finess i kompositionen och att den koreanska såsen hade varit mer smakrik och inte lika rinnig. Men om du befinner dig i Sevilla, Malaga eller Granada så gör du helt rätt i att kolla in dem om du är sugen på en stabil hamburgare.
In English
Gottan Grill is a burger chain with a handful of restaurants in southern Spain – specifically in Granada, Malaga och Seville. Their restaurants seem to have a Japanese influence, but we didn’t notice this when we visited them during the final of the Spanish burger festival The Champions Burger in Barcelona. Instead, they were there with their food truck serving their Mamá Eva burger. It contained dry-aged beef, cheddar cheese, pulled pork, beer caramelised onions, fried onions, pickles and a Korean gochujang mayo at the festival price of 12.50 EUR (13.5 USD).
We received a really big burger that was super saucy. Our first bite revealed that the meat was still pink in the centre, even though the crust was a bit weak. Overall, everything was very sweet, especially the pulled pork which could have been warmer and spicier to justify its place on the burger. We liked their crunchy pickles that really broke through the sweetness with their acidity, and would have liked to see more of them. Interestingly, their Korean gochujang mayonnaise was more sweet than complex as well, and there was also so much sauce that it spilled out of the burger. The bun was incredibly soft – especially the heel – but still very tasty and it performed surprisingly well throughout the meal.
Gottan Grill serve extravagant burgers, but the end result was still good. We would have liked a little more finesse in the composition and for the Korean sauce to be more flavourful and less runny. But if you’re in Seville, Malaga or Granada, you’d do well to check them out if you’re in the mood for a solid hamburger.