Barley’s Food Factory

Barley Legal

1 2 5
Skriven av
Foto: Bacon Burger från Barley’s Food Factory.

Barley’s Food Factory öppnade sommaren 2015 på Hisingen i Göteborg. Enligt deras webbplats serverar de en av Sveriges bästa gourmetburgare, och vi ville såklart se om vi höll med. Den stora mörka lokalen var fylld av grafitti och andades lika delar rockklubb som ungdomsgård, och de hade även en rymlig uteservering. På menyn hittade vi fem olika köttburgare, och vi beställde en Cheeseburger med cheddar, mozzarella, picklad rödlök, sallad och senapsmajonnäs för 123 kronor samt en Bacon Burger med cheddar, bacon, picklad rödlök, sallad och baconmajonnäs för 133 kronor. Vi beställde även en pommes frites för 39 kronor.

Den väldigt trevliga ägaren kom ut till oss med såväl popcorn som egentillverkad chilisås, samt två hamburgare som såg ut att vara hämtade från 2015. Allt från de förformade köttpuckarna och den neonrosa löken till brödets hårda skorpa och semolinatäckta häl signalerade att det inte hänt något med menyn på ett bra tag. Vår Cheeseburger visade sig lyckligtvis ha bra kött, med en fluffig textur och en lagom tydlig sälta. Cheddarosten var välsmält och krämig, men mozzarellan kändes överflödig. Senapsmajonnäsen var lite väl försiktig, så den rosa löken med sin tydliga sötma tillförde både behövd smakbrytning och textur. Tyvärr var köttet på vår Bacon Burger för hårt stekt med en torrare och mer kompakt textur. Baconet hade en tydlig rökighet och behaglig sälta, men även det var ganska hårt. Och vi tyckte att baconmajonnäsen var för försiktig i smaken. Våra pommes frites var lyckligtvis välfriterade och riktigt goda.

Vår upplevelse på Barley’s Food Factory var ojämn, och detta gällde ju även hur köttet tillagats. Vi gillade personalen och tyckte att collabsen de kör med lokala bryggerier var roliga, men det krävs lite mer moderna burgare än såhär om de vill vara bäst.

In English

Barley’s Food Factory opened in the summer of 2015 in Hisingen, Gothenburg. According to their website, they serve one of Sweden’s best gourmet burgers, so of course we wanted to see if we agreed. The large, dark venue was filled with graffiti and exuded equal parts rock club and youth centre, and they also had a spacious outdoor seating area. On the menu we found five different meat burgers, and we ordered a Cheeseburger with cheddar, mozzarella, pickled red onions, lettuce and a mustard mayo for 123 SEK (12 USD) and a Bacon Burger with cheddar, bacon, pickled red onions, lettuce and bacon mayo for 133 SEK (13 USD). We also ordered french fries for 39 SEK (4 USD).

The very pleasant owner came out to us with both popcorn and their homemade chilli sauce, as well as two burgers that looked like they were brought in from 2015. Everything from the pre-shaped patties and neon pink onions to the hard crust and semolina-covered heel of the bun signalled that the menu hadn’t changed in a while. Fortunately, our Cheeseburger turned out to have good meat, with a fluffy texture and well-balanced seasoning. The cheddar cheese was nicely melted, but the mozzarella felt superfluous. The mustard mayo was a little too mild, so the pink onions’ distinct sweetness added some much-needed flavour and texture. Unfortunately, the meat on our Bacon Burger was overcooked and was drier and more compact. The bacon had a distinct smokiness and pleasant saltiness, but it was also quite tough. And we found the bacon mayo to be too mild. Fortunately, our fries were well-cooked and really tasty.

Our experience at Barley’s Food Factory was uneven, especially seeing as the meat had been cooked unevenly too. We liked the staff and thought the collabs they run with local breweries were fun, but they need a bit more modern burgers than this if they want to be the best.

Adress

Kvilletorget 20, Gothenburg Sweden

Mer information

Topplistor

Sociala medier