Käk

Håll käften, burgare

2
Recension skriven av
Senast uppdaterad,
Käk

Entreprenören och musikartisten Petter öppnade dörrarna till Käk 2013 med höga ambitioner och utlovade en känsla av ett “premiumsnabbmatställe”. Vid öppnandet var kvaliteten på topp, men nu ett drygt år senare kan vi konstatera att det har gått utför.

Lokalen är enkelt inredd som ett klassiskt burgarhak. Från högtalarna spelas det hög hiphop och man möts med ett leende bakom kassan. Menyn erbjuder fem burgare där tre av dessa går att beställa med dubbel köttpuck, men mångfalden bland tillbehören lämnar mycket att önska – man kan enbart välja pommes frites med olika dippsåser som kostar fem kronor extra. Vi uppskattar dock väldigt mycket att de serverar olika milkshakes med sprit.

Vi testade en av deras klassiska “håll käften-burgare” som innehöll ost, bacon, lök, dressing, sallad och tomat. Tyvärr var brödet inte tillräckligt rostat, och det mediumstekta Black Angus-köttet skulle mått bra av en bättre kryddning. Pommes fritesen var måltidens lågvattenmärke, och kändes mer gatukök än premium.

Med en prislapp på 150 kronor för en burgare med pommes frites och läsk hade jag förväntat mig mer. Om de hade sänkt priset en smula och förbättrat tillbehören så hade betyget räckt till en trea, men det som serveras idag räcker inte.

In English

Sweden’s first and foremost rap star Petter opened his Käk restaurant in 2013. They impressed us during their opening months, but the quality levels are shockingly low nowadays. The meat wasn’t seasoned enough, the bread wasn’t toasted enough and the fries were a total disappointment. How the mighty have fallen.

Topplistor

Socialt