Svenska Hamburgerköket

Mumsigt i Midsommarkransen

1 3 5
Recension skriven av
Senast uppdaterad,
Svenska Hamburgerköket

Svenska Hamburgerköket ligger mellan tunnelbanestationerna Midsommarkransen och Telefonplan, och har lockat till sig besökare från hela Stockholm sedan 2013. De stoltserar med en stor del ekologiska ingredienser, samt bröd som har bakats av det prisbelönta Lundsbergs Bageri.

Efter flera besök kan vi konstatera att det egentligen bara är Fyrvaktaren som gäller, en burgare med en 180-gramsköttpuck med enbart ost och inget sidfläsk. Sidfläsket är nämligen lite för segt och tjockt, och smakerna blir obalanserade med två köttpuckar.

Den enkla ostburgaren kostar 105 kronor med pommes frites (95 kronor när det vankas lunch), vilket gör detta till ett prisvärt alternativ. Brödet är saftigt och aningen sött, och köttpucken är saftig med ett lätt rosa inre. Pommes fritesen är tyvärr inte egengjorda och skulle passa bättre på ett gatukök, och den medföljande dipsåsen smakar mest hamburgerdressing. Som tur är finns såväl barbecuesås och senap vid borden.

Den vegetariska burgaren består av en champinjon- och cheddarblandning, och är väl värd att beställas för alla icke-karnivorer där ute. Ölutbudet imponerar också, så trots att vi inte är helt nöjda med tillbehören kommer vi gärna tillbaka igen.

In English

Svenska Hamburgerköket are located in Stockholm’s gentrified Midsommarkransen / Telefonplan neighbourhood, and have impressed us with their organic ingredients, excellent bread and a large selection of beers. However, the fries aren’t home-made, and their bacon is too thick and chewy. Overall, this is a good – but not amazing – burger.

Adress

Tellusborgsvägen 78, Stockholm

Mer information

Topplistor

Socialt