Aprilskämt: Burgerdudes presenterar: Stockholm Burger Walk

Stockholms första guidade burgartur

01 april 2017
Aprilskämt: Burgerdudes presenterar: Stockholm Burger Walk

Stockholms burgarscen har aldrig varit mer intressant än vad den är just nu. Runt så gott som varje hörn hittar du ett burgarhak med nymalt kött enligt Blumenthal-metoden, dubbelfriterade pommes frites och smöriga briochebröd. Men hur började egentligen allt?

Vi på Burgerdudes presenterar stolt Stockholm Burger Walk – en guidad vandring i Stockholms händelserika burgarhistoria. Vi har under en lång tid saknat en renodlad stadsvandring som fokuserar på hamburgare, och vi tycker det rent utsagt är en nödvändighet för bevara och dokumentera den ständigt växande burgarkulturen.

Den guidade turen utgår från Hornstull i Stockholm, där vi bland annat kommer att besöka platsen där vi anordnade Stockholms första burgarfestival, Stockholm Burger Fest, förra året med 8000 besökare. Därefter besöker vi det numera nedlagda burgarhaket Sloppy Seconds gamla lokaler, och berättar om deras ”Liten men dyr”-slider med foie gras och tryffelcrème.

Vandringen kommer att omfatta samtliga stadsdelar i Stockholm där några av stoppen kommer att vara Flippin’ Burgers gamla lokaler som öppnade för 5 år sedan på Kungsholmen, Frick & Hagbergs stammisplats på Sturegatan och historian om Pubologis numera legendariska XXL-tallrik i Gamla Stan.

Detta och mycket mer kan ni förvänta er på Stockholm Burger Walk. Mer information om hur ni kan anmäla er till den första vandringen finns på vårt Instagram-konto (www.instagram.com/stockholmburgerwalk).

Följ Stockholm Burger Walk på Instagram.

Det här var vårt aprilskämt för 2017. Men eftersom det verkar finns ett intresse för en guidad burgartur så ska vi titta på möjligheterna. Man vet aldrig vad som kan hända. Hör av dig om du är intresserad.

Topplistor

Sociala medier