Vi har gillat Andy’s Burgers sedan vi besökte dem för första gången 2023, och kvaliteten har alltid varit hög samtidigt som prissättningen är extremt sympatisk. Nu när de har en rådande expansion till Malmö framför sig så var det dags att göra ett riktigt återbesök i Eslöv igen. Vi beställde deras Original Cheese som meny med både läsk och dipp, vilket kostade 115 kronor under lunchen. Burgaren hade två köttpuckar på 100 gram vardera, ost, silverlök, dillpickles, senap och ketchup. Vi tycker fortfarande att deras prissättning är genialisk, där en enkel och en dubbelburgare har samma pris. Vi uppgraderade även till den största pommes fritesen utan extra kostnad.
Burgaren serverades prydligt i en pappersficka och det var tydligt att den hade tillagats och monterats med omsorg, med en välavvägd ratio mellan ingredienserna. Köttet hade en jättefin och djup stekyta som var välkryddad, samtidigt som saftigheten hade bevarats. Brödet var mjukt och hade rostats fint på insidan, men det hade en lite degig konsistens. Resten av ingredienserna satt riktigt fint, och vi var glada att de hade uppgraderat sina pickles sedan vårt senaste besök, då de var ett steg uppåt både smak- och texturmässigt. Med det sagt hade vi gärna sett lite mer syra och mindre sötma i picklesen för att bryta igenom köttet och den smälta osten. Pommes fritesen serverades i en rejäl portion och var både krispiga och välsaltade med en fin potatissmak.
Andy’s Burgers går från klarhet till klarhet, och detaljerna att fila på blir färre för varje besök. Vi känner att Andy’s har en rejäl medvind just nu och vi följer deras resa med stor spänning, inte minst nu när de snart tar klivet in på Malmös starka burgarscen.
In English
We have liked Andy’s Burgers since our first visit to them in 2023, and the quality has always been high while the pricing is extremely reasonable. With their upcoming expansion to Malmö, it was time to pay another visit to Eslöv. We ordered their Original Cheese as a menu with both a soft drink and dip, which cost 115 SEK (12 USD) during lunch. Our burger had two 100-gram beef patties, cheese, white onions, dill pickles, ketchup and mustard. We still think their pricing is brilliant, with a single and a double burger costing the same. We also upgraded to the largest portion of french fries for no extra cost.
Our burger was neatly served in a paper pocket and it was clear that it had been prepared and assembled with care, with a well-balanced ratio between the ingredients. The patties had a lovely, deep crust that was well seasoned, while retaining the beef’s juiciness. The bun was soft and nicely toasted on the inside, but had a slightly doughy texture. The rest of the ingredients were really nice, and we were happy that they have upgraded their pickles since our latest visit, as they were a step up in both taste and texture. But we still would have liked a little more acidity and less sweetness in the pickles to cut through the beef and the melted cheese. The french fries came in a generous portion and were both crispy and well-salted with a nice potato flavour.
Andy’s Burgers’ quality is constantly improving, and there are fewer details to work on with each visit. We feel that Andy’s have a real tailwind right now, and we are following their journey with great interest, especially now that they are about to enter Malmö’s strong burger scene.
Madrid
Lisbon
Nashville
Brighton