
Andy’s Burgers öppnade i Eslöv under hösten 2022 och är ett av de hamburgerställen vi har fått in flest tips om på senare tid. När vi anlände uppskattade vi direkt inredningen, som var nordiskt avskalad och modern utan att kännas kal. Menyn bestod i huvudsak av sju välkomponerade hamburgare som alla kunde beställas med veganskt protein. En meny med hamburgare, pommes frites, läsk och en dippsås kostade endast 130 kronor, och under lunchen sjönk dessutom priset till 115 kronor. En riktigt kul grej som Andys antagligen är ensamma om i Sverige är att kunden får välja mellan en eller två 100-gramsköttpuckar för samma pris.
Även om deras Brynt Smör & Chili Burger lockade så valde vi en basic Original Cheeseburger för att hålla koll på grundsmakerna. Utöver två smashade 100-gramspuckar så innehöll den även ost, silverlök, pickles, senap och ketchup. Vi fick vår hamburgare serverad av Andy själv, och den såg verkligen inbjudande och välkomponerad ut. Det räckte med ett par tuggor för att se hur väl allt samspelade, mycket tack vare att köttet lyckades vara både saftigt och ha en trevlig stekyta. Däremot var det lite försiktigt kryddat, och vi hade gärna sett ett par varv till med salt- och pepparkvarnarna då köttsmaken inte riktigt lyfte. Men det var ändå gott, och fungerade väl med det varmstekta och fluffiga brioche-potatisbrödet. Den krämiga cheddarosten bröt av väl mot silverlöken och deras egeninlagda pickles. Den generösa portionen med krispiga pommes frites och deras egenlagade chiliaioli höll också väldigt hög kvalitetet.
Andy’s Burgers serverar en riktigt vass hamburgare, och vi rekommenderar helt klart ett besök – inte minst tack vare deras generösa prissättning. Vi ser fram emot att följa deras utveckling och ser fram emot kommande återbesök, för med lite finslipning kan de helt klart mäta sig med toppskiktet i Sverige.
In English
Andy’s Burgers opened in Eslöv during the fall of 2022, and is one of the places we’ve received the most tips about lately. When we arrived we immediately took a liking to their interiors, with a modern Scandinavian design that felt warm and inviting. Their menu mainly consisted of seven well-balanced burgers that could be ordered with beef or vegan protein. A meal with a burger, french fries, a soft drink and a dip cost just 130 SEK (12 USD), and during their lunch service it only cost 115 SEK (11 USD). Interestingly enough, we got to choose between having one or two 100-gram beef patties in our burger, and the price was the same whatever we chose.
Even though their Burnt Butter & Chili Burger looked intriguing, we ordered a basic Original Cheeseburger to check out their overall quality. In addition to the double patties it included cheese, white onions, pickles, ketchup and mustard. Andy himself served us our burger, and it looked inviting and well-composed. A few bites were enough to see how well everything worked together, mainly thanks to the meat being juicy whilst still having a decent crust. It was too carefully seasoned though, and we would have liked a bit more salt and pepper as the flavours didn’t really pop. But the beefiness was there, and worked nicely with the warm and fluffy brioche potato bun. We also liked how the creamy cheddar worked in tandem with their white onions and their house pickles. The large portion of crispy french fries and their chili aioli was great too.
Andy’s Burgers serve a really tasty and decently priced hamburger, and we definitely recommend a visit. We look forward to following their journey and visiting them again, because with a bit of fine-tuning they have the potential to become a real top-tier burger joint in Sweden.