RibHaus

En smakresa österut

4

Tredje plats i både juryns och publikens pris på Stockholm Burger Fest 2016!

RibHaus serverar gatumat med Västerås som hemvist, men de finns ofta i Stockholm på helgerna. Fokus är hamburgare med tydlig smakinspiration från Korea och Japan. Det skulle vara enkelt att sortera in dem i kategorin gimmickburgare – de som är spännande eller roliga snarare än goda – men det här är bättre än så.

Vi testar Doctor Seoul, en av deras signaturburgare, och möts av en ssamjang-glacerad 125-gramsburgare med ost, kimchi, inlagd gurka och vitlöksmajonnäs. Det är en härlig smakresa som bjuder på lite av allt. Den känns somrig, vilket är perfekt för en burgare i foodtruck-stil.

Under vårt besök ringlar sig kön lång och trycket är högt. Det kan vara en förklaring till att brödet, som Ribhaus själva är stolta över, är lite torrt och trist. Det förvaras nämligen just här och nu i en stor öppen påse och det blir varken stekt eller rostat inför serveringen, trots att menyn lovar en rostad semi-brioche.

Men bortsett från den missen och det faktum att det grovmalda köttet gärna vill falla isär lite väl mycket har vi bara ett annat problem med vår burgare – och det är att vi snabbt ätit upp den och vill ha en till.

In English

THIRD PLACE AT STOCKHOLM BURGER FEST 2016 ACCORDING TO BOTH THE JUDGES AND THE PUBLIC! – RibHaus serve street food in Västerås and Stockholm, creating burgers with flavors from Korea and Japan. We had the Doctor Seoul with a ssamjang glazed patty, cheese, kimchi, pickled cucumber and garlic mayo. It would be easy to brush them off as gimmicky, but that would be a mistake. These fusion burgers are really tasty, well balanced and exciting.

Adress

Slakterigatan 10, Stockholm, Västerås

Mer information

Webbplats

Gilla och dela

Topplistor

Socialt