
Här på Burgerdudes har vi länge ansett att Patty & Bun har serverat några av Englands – och till och med världens – bästa burgare, och vi brukar göra regelbundna återbesök varje gång vi är i London eller Brighton. Så vi besökte dem självklart igen under vår senaste resa.
Denna gång beställde vi två olika burgare för 9,75 GBP (110 SEK) styck. Det blev en enkel Smokey Robinson med ost, sallad, tomat, karamelliserad lök, bacon, ketchup och rökig majonnäs samt en dubbel Ari Gold med ost, sallad, tomat, picklad lök, ketchup och rökig majonnäs, samt extra bacon. De rosmarinskryddade pommes fritesen för 3,50 GBP (40 SEK) har alltid varit ett säkert kort, men för den som vill uppleva riktig dekadens så är pommes fritesen kryddade med kycklingskinnssalt och kycklingmajonnäs för 3,95 GBP (45 SEK) ett steg närmare eufori.
Burgarna serverades i gyllene briochebröd och såg lika saftiga och aptitliga ut som alltid. Tyvärr var köttet ganska kompakt denna gång, och vi var glada att vi bad om att få dem medium-rare så att det ändå fanns lite köttsafter kvar. Smakmässigt så var båda burgarna väldigt lika varandra, särskilt med tillägget av bacon på vår Ari Gold, och den största observationen vi gjorde var att den picklade löken framhävde köttets hängmörade smak otroligt mycket medan den karamelliserade löken istället motverkade den. Vi ansåg även att dubbelburgarens proportioner mellan kött och bröd inte blev optimal, särskilt i jämförelse med den enkla.
Vi var fortfarande nöjda med vår burgare, men vi kände inte av samma stjärnglans och detaljrikedom som vid våra tidigare besök. På senare år har det dykt upp många förstklassiga burgare i Londons burgarscen, och Patty & Bun platsar tyvärr inte längre på den absoluta toppen.
In English
Here at Burgerdudes we’ve always rated Patty & Bun as one of the best burger chains in England – and even the world – and we make sure to visit them every time we go to London or Brighton. So of course we had to try them out during our latest trip.
This time we ordered two different burgers for 9.75 GBP (13 USD) each. A single patty Smokey Robinson with cheese, lettuce, tomato, caramelised onions, bacon, ketchup and smokey mayo, and a double patty Ari Gold with cheese, lettuce, tomato, pickled onions, ketchup and smokey mayo, plus extra bacon. Their rosemary salted fries for 3.50 GBP (just under 5 USD) have always been a favourite, but if you really want to up your game you need to try their fries with roast chicken mayo and chicken skin salt for 3.95 GBP (just over 5 USD). They’re simply amazing.
Our burgers came in golden brown brioche buns and looked just as tasty and juicy as always. Unfortunately, the beef was pretty compact this time, and we were happy that we’d ordered them medium rare so that they still had some beef juices left inside. Taste-wise, both burgers tasted really similar to each other (especially seeing as we’d added bacon to our Ari Gold), and the biggest difference was that the pickled onion really enhanced the dry-aged flavours in the beef, while the caramelized onions detracted from it. We also found that the patty-to-bun ratio felt a bit off in the double patty burger, compared to the single patty version.
We were still happy with our meal, but we felt that the star-power and attention to detail was missing this time around. Over the last few years, London’s burger scene has seen several new amazing burger vendors, and Patty & Bun are no longer the best in the city.