Slap & Pickle

Inte så hängmörat som vi hoppats

1 3 5
Skriven av
Slap & Pickle

Slap & Pickle är en kedja i Leeds, Sheffield och Manchester som brukar inkvartera sig i bl.a. food courts och barer. Med en meny som skryter om rejält hängmörat kött så var vi sugna på att se om de kunde leva upp till våra högt ställda förväntningar. Vi besökte dem i foodcourten Society i Manchester, och beställde två olika burgare. Det blev en This Is The One med 40 dagars hängmörat kött, ost, två  skivor black pudding (en engelsk variant av blodpudding), sallad, pickles och en anchochili- och äppelsås för 10 GBP (120 kronor), samt en Personal Cheesus med två puckar med 40 dagars hängmörat kött, ost, sallad, pickles och en burgardressing för 9 GBP (110 kronor), som dessutom fanns som luncherbjudande med pommes frites för ytterligare ett pund (10 kronor).

Burgarna var snygga, men serverades genomborrade av en onödig pinne. Briochebrödet hade en trevlig smak, men köttet var en besvikelse då det verkligen inte smakade som att det hade varit hängmörat i 40 dagar. Det var såklart gott, och vi hade nog gissat på kanske ett par veckors hängmörning, men det levde verkligen inte upp till våra förväntningar. Vi har dessutom ätit burgare med black pudding förut och vet precis hur gott det kan vara, men tyvärr lyckades inte den krispiga och smakrika blodpuddingen skina under ett tjockt täcke med ost och en sås som var alldeles för söt och dominant på This is the One-burgaren. Vi kände direkt att cheeseburgaren Personal Cheesus var det bättre valet av de två, med en härlig balans mellan smaker och konsistenser. Deras v-formade pommes frites var åtminstone överraskande goda – härligt friterade med mycket krisp och en rejäl potatissmak.

Slap & Pickle är något på spåren, men deras missar håller dem ändå tillbaka och hindrar dem från att bli bättre än bra. De skulle verkligen behöva finslipa detaljerna och se över sitt kött om de ska stå sig mot konkurrenterna.

In English

Slap & Pickle is a chain in Leeds, Sheffield and Manchester that can be found in various food courts and bars. Their menu boasts very dry-aged beef and we were very interested to see if they could live up to our high expectations. We visited them in the food court Society in Manchester, and ordered two different burgers. This is the One contained 40 days dry-aged beef, cheese, two slices of black pudding, lettuce, pickles and an ancho chili & apple sauce for 10 GBP (11.5 USD), and the Personal Cheesus consisted of två patties with 40 days dry-aged beef, cheese, lettuce, pickles and a burger sauce for 9 GBP (12.5 USD), and could also be had as a lunch offer with fries for only an additional pound (1 USD).

Our burgers looked good, but were run-through with a wooden skewer. The brioche bun tasted nice, but the beef was a disappointment as it tasted far from being dry-aged for 40 days. It was still good, but our guess would have been closer to a fortnight, and it didn’t live up to our expectations at all. We’ve also had quite a few black pudding burgers and know how tasty they can be, but here the flavoursome black pudding overshadowed by the thick layer of cheese and a sweet sauce that really took over the flavours in our This is the One. We immediately felt that their Personal Cheesus cheeseburger was the better choice, with nice flavours and consistency. Their v shaped fries were surprisingly good though, properly fried with with a deep crisp and loads of flavours.

Slap & Pickle are on to something good, but their mistakes are holding them back from being better than just good. If they’re going to stand out against the competition, they really need to fix these details and up their beef game.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Leeds, Manchester, Sheffield

Mer information

Topplistor

Sociala medier