Blend

Inte så blendande som vi hade hoppats

1 3 5
Skriven av
Blend

Det är ingen överdrift att säga att Blends första restaurang var startskottet för den nya vågen av hantverksburgare i Paris och hela Frankrike. På pappret förstår man verkligen vad som gör deras restauranger så populära; köttblandningen kommer från stjärnslaktaren Yves-Marie le Bourdonnec, brödet bakas av stjärnbagaren Frédéric Lalos, och lokalerna är stilrent inredda med en cool framtoning och spännande meny. Under vårt senaste besök testade vi deras klassiska Hamb med cheddar, isbergssallad, ketchup och en dressing med lök och pickles för 12 EUR (130 kronor) samt en Smash med cheddar, American cheese, söt lök, pickles och majonnäs för 13,5 EUR (150 kronor). Vi beställde även in pommes frites för 4,5 EUR (50 kronor).

När vi gjorde vårt första besök 2015 tyckte vi att det var märkligt att de delade burgarna på mitten, och vi kunde konstatera att de fortfarande gör det på sin klassiska burgare Hamb. Lyckligtvis gjorde de inte detta med deras Smash. Brödet var otroligt mjukt med en fin rostning och smak, men kändes alldeles för stort för båda våra burgare. Köttet var saftigt och hade en lätt hängmörad ton som vi verkligen uppskattade, men vi blev väldigt förvånade när vi upptäckte att våra pickles var inlagda zucchinis som varken gav den där tillfredsställande syran eller krispigheten burgarna var i starkt behov av. Vi gillade deras variant av smashburgare mer än den klassiska burgaren som led av ratioproblem. Pommes fritesen var rikigt goda, med en trevlig textur, smak och saltning – även om den tillhörande ketchupen inte tilltalade oss.

Sammanfattningsvis serverar Blend välgjorda burgare med några konstiga ingrediensval som inte föll oss helt i smaken. Men om du befinner i Paris eller Aix-En-Provence och är sugen på en burgare och lite fransk burgarhistoria så är de absolut värda ett besök.

In English

It’s no exaggeration that Blend’s first restaurant spearheaded the new craft burger wave in Paris and France. On paper we really understand why their restaurants are so popular; their meat comes from the star butcher Yves-Marie le Bourdonnec, the buns come from the artisan baker Frédéric Lalos, and the interiors are cool and stylish with an exciting menu. During our latest visit we ordered two burgers; their classic Hamb with cheddar, iceberg lettuce, ketchup and an onion and pickle sauce for 12 EUR (12 USD) and a Smash with cheddar, American cheese, sweet onions, pickles and mayo for 13.5 EUR (14 USD). We also ordered some french fries for 4.5 EUR (4.5 USD).

During our first visit back in 2015 we were surprised to see that they served their burgers cut in half, and we immediately saw that they’d done the same thing with our Hamb. Thankfully the Smash was excluded from this treatment. The bun was super soft and nicely toasted on the inside. It tasted great, but was a bit too big for both of our burgers. The meat was juicy with a slightly dry-aged flavour that we really liked, but we were very surprised to see that their pickles were pickled zucchinis that lacked that satisfying tartness and crunch that our burgers really needed. We preferred their Smash burger over the classic one, as the ratios were much better in that one. Their french fries were tasty with great texture, flavour and seasoning, but we weren’t fans of their house-made ketchup.

Blend serve well-cooked burgers with a few odd ingredient choices that didn’t sit too well with us. But they’re definitely worth a visit if you’re hungry for a burger and some hamburger history in Paris or Aix-En-Provence.

Adress

Se webbplats för samtliga adresser, Aix-En-Provence, Paris

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering november 2022:
Vi har gjort ett återbesök på Blend och anser att de ska behålla sitt betyg

Recension från 22 juni 2015

Recension skriven av Toby Lee

Med sina fyra hamburgerrestauranger i centrala Paris har Blend mutat in sitt revir i Frankrikes huvudstad. Lokalerna är stilrent inredda och har prytts med svartvita designtryck, och de eleganta trämöblerna rymmer såväl menyerna som besticken.

För cirka hundra kronor får du en ost- och baconburgare som lustigt nog har skurits i två delar. Det är ju visserligen trevligt att få se en genomskärning av sin burgare, och det öppnar även för möjligheten att äta den som en taco och ta del av alla smaker samtidigt i varje tugga. Men att ta det här beslutet åt kunden är högst märkligt, då det begränsar ätmöjligheterna något oerhört.

Köttet, som kommer från stjärnslaktaren Yves-Marie le Bourdonnec, är saftigt och smakrikt, om än något platt. Det egenbakade briochebrödet var för brett och högt, samt underligt skuret även på bredden. Eftersom insidan av brödet inte heller hade värmts på alls, blev undersidan snabbt uppblött av de många komponenterna.

Blend lyckas riktigt bra på flera plan, men det känns inte som att de har tänkt igenom alla sina beslut. Att de mjuka pommes fritesen kostade nästan femtio kronor och dessutom serverades för sent underströk bara virrigheten ytterligare, och det är missar som dessa som håller tillbaka betyget.

With four locations in central Paris and meat from the acclaimed butcher Yves-Marie le Bourdonnec, Blend is seemingly primed for success and our hopes were high. That’s why we were so baffled by their many strange choices, such as serving their burgers sliced down the middle and not grilling the inside of the otherwise tasty and homemade brioche bread. Our bottom part of the bread turned into a soggy mess, which was a real shame seeing as the flavours themselves were excellent. The lacklustre and quite expensive fries were a letdown as well. Good, but far from great.

Topplistor

Sociala medier