Angry Chicken

Starkt och argt!

1 3 5
Skriven av
Uppdaterad 14 april 2022
Angry Chicken

Angry Chicken är en liten restaurang i Kreutzberg i Berlin som serverar friterad kyckling och burgare med koreanska influenser och starka smaker. Restaurangen har samma ägare som den lite mer kända Kimchi Princess som också ligger i Berlin. Kimchi, bulgogi och ssamjang är alla begrepp som gör oss glada, men vi var ärligt talat rätt skeptiska när vi steg in i det mörka rummet med de färgstarka väggarna. Burgarna – en stark och en jättestark – var inte i fokus på menyn och kändes lite malplacerade i sammanhanget.

En Angry Burger med marinerat kött, kimchi, spenatblad, lök och chilimajonnäs kostade runt 60 kronor, pommes fritesen kostade cirka 20 kronor och vi valde att komplettera med en fantastiskt god och spritig drink som serverades med krossad is i en slags plastpåse för ungefär 35 kronor.

Brödet såg ut som en fullkornsvariant, men visade sig vara mjukt och fluffigt. Köttet var genomstekt, men kanske tack vare marineringen var det väldigt saftigt och gott. Kimchin och chilimajonnäsen bjöd på en mjuk och varm hetta, medan spenatbladen mest var för ögat. Att inredningen var snygg och personalen väldigt trevlig bidrog ytterligare till upplevelsen och givetvis testade vi deras kyckling också, även den smakade starkt och gott. Nästa gång vi är i Berlin kommer vi garanterat att komma tillbaka.

In English

Located in Berlin’s hip Kreuzberg area, Angry Chicken tempts us with their korean influences. Despite focus being on their excellent chicken, they also serve two burgers. We opted for their spicy version with beef, kimchi and chili mayo, which was served in a fluffy wholegrain bun. The meat was cooked through, but was nice and juicy (probably thanks to the marinade). We also liked their other food options, such as the angry wings and the soju pop cocktail served in a bag with a straw.

Adress

Oranienstraße 16 & Rosa-Luxemburg-Straße 7, Berlin Germany

Mer information

Topplistor

Sociala medier