The Butcher

Burgarslakt

1 1 5
Skriven av
Uppdaterad 24 januari 2023
The Butcher

The Butcher startade sin restaurangverksamhet i Amsterdam som en lite hemlig speakeasy-restaurang, och när vi recenserade dem under 2017 så var vi ganska nöjda. Numera hade de expanderat till flera städer runtom i Europa – däribland Manchester, Ibiza och Berlin. Ambitionen är att servera sina burgare i elegant inredda restauranger på attraktiva adresser, och den stilrena lokalen med tillhörande ljus innergård i Berlin var inget undantag. Här serverade de 15 olika burgare prissatta mellan 9,50 och 13 euro (100–135 kronor), och vi beställde in deras klassiska cheeseburgare The Butcher with Cheese och barbequeburgaren The Cowboy.

Våra burgare var minst sagt gigantiska och vi förstod snabbt att det skulle bli en riktig utmaning att äta dem med händerna. Vi såg även att ration mellan alla ingredienser var väldigt obalanserad, och vi förberedde oss på det värsta. Det stora brioche-liknande brödet var alldeles för stort och hade tråkigt nog torra kanter. Den mediumstekta tjocka köttpucken kändes väldigt kompakt, och det torra osttäcket – särskilt på deras cheeseburgare – dolde så gott som all köttsmak. Att grönsakerna dessutom var kylskåpskalla gjorde att måltiden inte blev någon angenäm upplevelse. Vi uppskattade inte heller barbecuesåsen i deras The Cowboy, som hade en väldigt skum smak som vi verkligen ogillade. Däremot måste vi faktiskt säga att deras sötpotatispommes åtminstone var riktigt krispigt friterade och bjöd på rejält med smak, vilket blev hela måltidens höjdpunkt.

The Butchers burgarutbud känns som ett daterat koncept som verkligen inte håller måttet idag. Däremot vill vi slå ett slag för deras väldigt fina lokaler och den trevliga personalen. Vi kommer inte tillbaka för burgaren, men vi kan helt klart tänka oss ett återbesök och istället fokusera på en god drink och ett gott samtal.

In English

The Butcher first started out as a speakeasy restaurant in Amsterdam, and when we reviewed them back in 2017 we were pretty happy with our burger. Nowadays, they’ve expanded to several cities throughout Europe, including Manchester, Ibiza and Berlin. Their ambition is to serve burgers in elegantly designed restaurants at fancy locations, and their stylish location in Berlin with an airy yard lived up to the elegant part at least. There they served 15 different burgers costing between 9.5 and 13 EUR (10–13.5 USD), and we ordered their classic cheeseburger The Butcher with Cheese and their BBQ burger The Cowboy.

When our burgers arrived we were a bit shocked over how huge they actually were, and we quickly realised that eating them with our hands would be a real challenge. The ratios between the different ingredients were really unbalanced, and we prepared for the worst. The large bun was far too big, and had a thin crust along the outside. The medium cooked beef patty was really compact, and any flavours were also overpowered by the thick and dry layer of cheese on top of it (especially on our cheeseburger). Fridge-cold vegetables ruined the meal further, and we really disliked the BBQ sauce on their The Cowboy burger, with its strange taste. On a positive note, we really liked their flavoursome and excellently cooked sweet potato fries, which were the highlight of our meal.

The Butcher’s burgers feel like a dated concept that doesn’t hold its own today. We do, however, like the restaurant itself, and the staff was super friendly. We won’t return for their burger, but we can definitely recommend a visit here to enjoy a nice cocktail instead.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Amsterdam, Berlin, Ibiza, Manchester, The Hague Germany

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering juni 2022:
Vi har gjort ett återbesök till The Butcher och anser att de har sänkt kvaliteten jämfört med våra tidigare besök. Vi har därför sänkt betyget från 3/5 till 1/5.

Recension från 30 maj 2017

Recension skriven av Jan Jansson

The Butcher har en handfull restauranger i Amsterdam (samt en i Berlin), och vi besökte den som låg i det hippa Albert Cuyp-området. Där trängs de med marknadsstånd och krogar som lockar på besökarnas uppmärksamhet. Utöver sina burgare så har denna The Butcher även en hemlig Speakeasy-bar som ligger förbi köket.

Menyn var rejält tilltagen med fler än 15 olika burgare, men vi valde en klassisk The Butcher with Cheese med sallad, tomat, inlagd gurka, stekt lök och edamerost för 9,5 euro (cirka 90 kronor) och satte oss på första parkett för att kolla in tillagningen. Själva burgaren bestod av Anguskött, och trots att pucken var rätt kompakt så hade den en fint rosa kärna. Vi hade gärna även sett att den varit lite mer kryddad. Brödet hade i alla fall en fin stekyta och sög åt sig en lagom mängd köttsaft utan att bli degigt. De färska grönsakerna hade en bra temperatur, och den goda stekta löken stack verkligen ut, vilket var bra då edamerosten var ganska smaklös.

Eftersom burgaren var rätt mastig var vi rätt nöjda med att vi skippat tillbehören. The Butcher serverar en bra burgare, men ärligt talat så lockade nog Speakeasy-baren mer.

Topplistor

Sociala medier